Dragskott rankar lagen i SHL - plats 9
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 9

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 9

9. Brynäs (11/15)

Målvakter: ++++

Joacim Eriksson och Samuel Ersson.
Gävle-gängets målvaktsbesättning håller en hög nivå. Här har Brynäs en bra mix mellan rutinerat samt talangfullt. Joacim Eriksson får ses som en stabil pjäs som har bevisat en hel del högt upp i seriesystemet. Samuel Ersson - som var suverän i Västerås förra säsongen och den största anledningen till lagets dundersuccé som nykomlingar - får betraktas som målvakt med en enorm potential.

***

Backar: +++

Jonathan Sigalet, Niclas Andersén, Josef Ingman, Lukas Kilström, Alexander Lindelöf, Niclas Lundgren, Eric Norin och Marcus Ersson.
Visst - BIF har åkt på ett par tunga smällar på backsidan (framför allt Ryan Gunderson), men den här lagdelen är ändå i allra högsta grad bra. Jonathan Sigalet ska betraktas som en av SHL:s främsta backprofiler. En genuin härförare. Brynäs har några bra backar i övrigt och fina kvaliteter över hela banan, utan att sticka ut på allvar på något sätt rent helhetsmässigt på backfronten.

***

Forwards: ++++

Anton Rödin, Greg Scott, Adam Brodecki, Joachim Rohdin, Daniel Mannberg, Tomi Sallinen, Johan Alcén, Samuel Asklöf, Jacob Blomqvist, Nicklas Danielsson, Emil Forslund, Jaedon Descheneau, Samuel Solem, Lukas Zetterberg och Linus Ölund.
Forwardsbesättningen är väldigt intressant och förtjänar utan tvivel en svag fyra. Mycket handlar såklart om firma Anton Rödin/Greg Scott, som ger Brynäs ett ordentligt lyft. Två riktiga spetsvärvningar. Jaedon Descheneau besitter dessutom mycket potential och kan bli en spetsforward, samtidigt som det har förstärkts en del bra i övrigt. Inte minst i form av Linus Ölund. BIF har sammantaget material till tre rätt så offensivt starka kedjor och fina kvaliteter över hela rinken, kryddat med en del karaktär. Det känns som att forwardssidan är Brynäs största hopp i jakten på att gå långt i ett eventuellt slutspel.

Läs även:

Plats 10
Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget