Dragskott rankar lagen i SHL - plats 14
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 14

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 14

14. Oskarshamn (7/15)

Målvakter: +++

Fredrik Pettersson Wentzel och Tex Williamsson.
Målvaktsbesättningen får betraktas som IKO:s överlägset största hopp. Rutinerade Fredrik Pettersson Wentzel är en av få Oskarshamnsspelare som har bevisat en hel del i en serie av SHL:s kaliber. En genuin kvalitetsmålvakt. Tex Williamsson är dessutom en spännande tilltänkt backup, som mycket väl kan leverera någorlunda även i SHL.

***

Backar: ++

Simon Després, Oskar Nilsson, Henrik Nilsson, Jesper Dahlroth, Christian Lindberg, Pontus Nässén, Isak Pantzare och Emil Wahlberg.
Utan tvivel SHL:s sämsta backbesättning på förhand. Det här känns inte som en backsida för ett SHL-lag, utan snarare för ett allsvenskt lag med toppambitioner. Simon Després - som har hyfsat med NHL-rutin - är förvisso en back med en grym grundkapacitet och Henrik Nilsson har gjort ganska bra ifrån sig i SHL tidigare, men det ser ruskigt tunt ut i övrigt. Visst är det mycket möjligt att en som till exempel Oskar Nilsson kan bli ett utropstecken även i SHL-sammanhang, men nog många backar lär knappast ta steget som behövs för att det ska bli något riktigt bra av den här lagdelen.

***

Forwards: ++

Pontus Netterberg, Tyler Kelleher, Nicklas Heinerö, Markus Modigs, Tobias Lindberg, Arsi Piispanen, Alexander Reichenberg, Filip Sveningsson, Robin Söderqvist, Joakim Thelin, John Dahlström, Gustaf Franzén, Hampus Harlestam och Filiph Engsund.
Ytterligare en mycket, mycket tveksam lagdel. Forwardsbesättningen känns absolut inte SHL-mässig. Visst - Pontus Netterberg har stundtals varit bra på SHL-nivå, Tyler Kelleher är ett rätt så intressant nyförvärv och Alexander Reichenberg har varit hyfsad i den svenska högstaligan. En som - för att ta ett exempel - Filip Sveningsson kan dessutom mycket väl växa ut till en bra SHL-spelare redan den här säsongen. Ingen lär dock sticka ut på allvar. Oskarshamn saknar spets och forwardssidan känns skrämmande trubbig med SHL-mått mätt.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget