Dragskott rankar lagen i SHL - plats 13
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 13

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 13

13. Örebro (8/15)

Målvakter: +++

Dominik Furch och Jonas Arntzen.
En lagdel som utan tvivel förtjänar en trea i betyg. KHL-meriterade Dominik Furch besitter alla förutsättningar för att bli en toppmålvakt i SHL. Det är definitivt inget fel på spetskompetensen när det gäller Örebros målvaktsbesättning, men konkurrenssituationen kan ifrågasättas som läget är nu. Det återstår att se om talangfulle Jonas Arntzen kan ta ett tillräckligt stort steg redan den här säsongen för att utmana Furch om förstaspaden.

***

Backar: ++

Kristian Näkyvä, Rasmus Rissanen, Gustav Backström, Alfred Barklund, Aaron Irving, Lukas Pilö, Stefan Warg och Jonatan Andersson.
Örebros svagaste lagdel på förhand. Kristian Näkyvä och Jonathan Andersson får visserligen ses som väldigt bra SHL-backar och visst finns det en del bra spelare (inte minst Stefan Warg) i övrigt, men bredden är ett stort frågetecken. Det krävs att en som svårbedömde Aaron Irving blir ett utropstecken för att det ska bli något riktigt bra av backbesättningen.

***

Forwards: +++

Mathias Bromé, Jordan Boucher, Shane Harper, Max Lindholm, Daniel Muzito Bagenda, Joonas Rask, Sakari Salminen, Ludvig Rensfeldt, Maksims Semjonovs, Ryan Stoa, Marcus Weinstock, Viktor Lodin, Christopher Mastomäki, Linus Öberg och Glenn Gustafsson.
Forwardsbesättningen ser rätt så intressant ut, några mycket tunga avbräck till trots. Spelare i stil med till exempel Mathias Bromé och Ludvig Rensfeldt är riktigt bra nyförvärv. Närke-klubben har värvat smart och sammantaget fått ihop en bättre forwardssida än i fjol. Här finns det offensiv spets, bra defensiva kvaliteter och en hel del karaktär. Mixen av olika spelartyper är intressant och bredden är bra. Därmed inte sagt att ÖHK:s forwardssida är i närheten av att tillhöra SHL:s övre halva på förhand. Det finns alldeles för många högklassiga SHL-konkurrenter för det.

Läs även:

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget