Dragskott rankar lagen i SHL - plats 11
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 11

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 11

11. Malmö (10/15)

Målvakter: ++++

Oscar Alsenfelt och Lars Volden.
Skåningarnas starkaste lagdel. Rutinerade Oscar Alsenfeldt får ses som en genuin toppmålvakt. Malmös största hopp som läget är nu. Lars Volden är dessutom en helt okej tilltänkt backup.

***

Backar: +++

Carl-Johan Lerby, Niklas Arell, Marcus Björk, Tobias Ekberg, Linus Cronholm, Jesper Jensen Aabo, Matias Lassen, Adam Ollas Matsson, Jens Olsson och Malte Setkov.
Malmös backbesättning är bra - varken mer eller mindre. Carl-Johan Lerby och Tobias Ekberg är exempel på pjäser som får dra ett tungt lass. Redhawks spetskompetens sticker inte direkt ut i den här lagdelen, men backsidan är trots allt ändå relativt bred. Det krävs att några av de unga spelarna - exempelvis Marcus Björk - tar stora utvecklingskliv framåt för att det ska bli något riktigt, riktigt vasst av den här lagdelen.

***

Forwards: +++

Konstantin Komarek, Carl Persson, Lars Bryggman, Max Görtz, Henrik Hetta, Jesper Jensen, Fredrik Händemark, Nicolai Meyer, Emil Molin, Johan Olofsson, Frederik Storm, Emil Sylvegård, Axel Wemmenborn och Christoffer Forsberg.
Ytterligare en lagdel som utan tvivel är bra, men inte sticker ut rent helhetsmässigt. Trubbigt är definitivt en överdrift - men det finns inte direkt ett överflöd av offensiv spetskompetens här. Konstantin Komarek får ta ett oerhört stort ansvar på förhand. Emil Molin kan möjligtvis växa ut till en pjäs av den kalibern om han blir betydligt mindre skadedrabbad än i fjol och en som Jesper Jensen kan möjligen få en nytändning. Karaktär, energispelare och defensiv kompetens finns det dock gott om. Malmös forwardsbesättning är sammanfattningsvis någorlunda bred med många spelare av god SHL-klass, men det saknas - på förhand - något extra för ett högre betyg än en trea.

Läs även:

Plats 12
Plats 13

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget