Dragskott rankar lagen i SHL - plats 12
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 12

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 12

12. Leksand (9/15)

Målvakter: +++

Janne Juvonen och Axel Brage.
Målvaktsbesättningen sticker inte ut rent helhetsmässigt, men förtjänar utan tvivel en trea i betyg. Janne Juvonen var förvisso usel i SHL-kvalet i fjol, men är i grunden en målvakt av hög SHL-klass, som dessutom alltjämt har en hel del utvecklingspotential. Rutinerade Axel Brage - som har gjort hyfsat bra ifrån sig på SHL-nivå emellanåt - är dessutom en vettig tilltänkt backup.

***

Backar: +++

Johan Fransson, Mattias Karlsson, Daniel Gunnarsson, Jonas Ahnelöv, August Berg, Filip Johansson, Mattias Göransson, Lucas Nordsäter och Calle Själin.
Ytterligare en lagdel som förtjänar en trea. Johan Fransson får betraktas som en spetsback och här finns det några säkra kort i övrigt som bevisat en hel del på en hög nivå. Exempelvis Mattias Karlsson. Leksand har en del riktigt fina kvaliteter i såväl offensiven som defensiven. Backsidan saknar dock ett nog bra djup för att förtjäna ett högre betyg och flera seriekonkurrenter har det ännu bättre ställt på backfronten.

***

Forwards: +++

Patrik Zackrisson, Mattias Ritola, Marek Hrivík, Fredrik Forsberg, Spencer Abbott, Andrée Hult, Daniel Olsson Trkulja, Thomas Valkvae Olsen, Linus Persson, David Rundqvist, Marcus Karlberg, Sebastian Wännström, Martin Karlsson, Jon Knuts och Oskar Lang.
Masarnas starkaste lagdel på förhand. Här här det förstärkts oerhört bra. Framför allt i form av Patrik Zackrisson och Spencer Abbott. Några forwards som var med i fjol håller dessutom i allra högsta grad måttet i SHL-sammanhang. Leksand har sammanfattningsvis offensiv spets, gedigna defensiva kvaliteter och karaktär. Det finns dessutom en bra mix av rutinerade pjäser och unga spelare som är på väg uppåt. Forwardssidan bidrar starkt till att ge LIF hopp om ett slutspelsavancemang.

Läs även:

Plats 13
Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget