Dragskott rankar lagen i SHL - plats 10
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 10

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 10

10. Linköping (10/15)

Målvakter: ++++

Jonas Gustavsson och Jacob Johansson.
Östgötarnas starkaste sida. Det faktum att Linköping har en usel säsong bakom sig är definitivt inte Jonas Gustavssons fel. "Monstret" är fortfarande en klassmålvakt på den här nivån. Jacob Johansson har dessutom redan bevisat en hel del i SHL-sammanhang och besitter ännu mer utvecklingspotential. En målvaktsbesättning som förtjänar en svag fyra i betyg.

***

Backar: +++

Mattias Bäckman, Jonas Holös, Eddie Larsson, Hampus Larsson, Max Lindroth, Simon Lundmark, Anton Mylläri, Adam Ginning, Almen Bibic och Anton Björkman.
LHC har åkt på ett par oerhört tunga avbräck (Chad Billins och Lukas Bengtsson) på backsidan. Backbesättningen är inte högklassig, men håller utan tvivel god SHL-klass. Pjäser i stil med Mattias Bäckman och Jonas Holös får betraktas som kvalitetsspelare och en som till exempel Max Lindroth besitter potentialen för att bli ett utropstecken. Linköping har sammanfattningsvis en hyfsad bredd på backsidan och rätt så bra egenskaper över hela banan.

***

Forwards: +++

Andrew Gordon, Patrik Lundh, Jimmy Andersson, Broc Little, Nick Sörensen, Jaakko Rissanen, Henrik Törnqvist, Joe Whitney, Robin Johansson, Sebastian Karlsson, Filip Karlsson, Olle Lycksell, Dan Pettersson och Mikael Frycklund.
Forwardsbesättningen ger inte direkt upphov till någon "wow-känsla", men är på intet sätt dålig. En klar trea i betyg. Lirare som Broc Little och Patrik Lundh tillför spets, samtidigt som Linköping har ytterligare några namn som håller hög SHL-klass. Inte minst Nick Sörensen. Det finns även en hel del karaktär och LHC har förutsättningar för att bli ett lag som är väldigt jobbiga att möta. Bert Robertssons gäng har emellertid - till skillnad från ett antal SHL-konkurrenter - inte något djup av klass att ståta med vad beträffar offensiva kvaliteter. Det blir ytterst svårt att få ihop minst tre rejält producerande kedjor här på förhand.

Läs även:

Plats 11
Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget