Dragskott rankar lagen i SHL - plats 6
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 6

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 6

6. Skellefteå (11/15)

Målvakter: +++

Mantas Armalis, Gustaf Lindvall och Oskar Östlund.
En målvaktsbesättning som på intet sätt är något extra, men definitivt förtjänar en trea i betyg. Mantas Armalis - som missar seriestarten på grund av skadeproblem - får ses som en underskattad pjäs. En tämligen stabil målvakt på den här nivån. Gustaf Lindvall är också en målvakt av god SHL-klass, medan doldisen Oskar Östlund är ett osäkert kort på den här höga nivån.

***

Backar: ++++

Niclas Burström, Arvid Lundberg, Filip Berglund, Jacob Andersson, Philip Broberg, Petter Granberg, Patrik Norén, Jonathan Pudas och Adam Wilsby.
Västerbottningarnas backbesättning håller mycket hög klass. Definitivt en av seriens främsta på förhand. Här har Skellefteå gått framåt mycket i jämförelse med förra säsongen. Framför allt tack vare värvningen av solide Niclas Burström. SKE har bra spets över hela rinken och bredden är det inget fel på.

***

Forwards: ++++

Robin Alvarez, Joakim Lindström, Oscar Möller, Tuomas Kiiskinen, Albin Eriksson, Jesper Frödén, Linus Lindström, Jacob Olofsson, Rickard Hugg, Adam Pettersson, Tom Pyatt, Andreas Wingerli och Jonatan Berggren.
En lagdel som förtjänar en svag fyra. Firma Joakim Lindström/Oscar Möller är såklart - precis som tidigare - härförare och lägger grunden till mycket. Två spelare som fortfarande håller skyhög SHL-klass. Här finns det i övrigt spelare med fina egenskaper över hela rinken och några ungtuppar som kan bli utropstecken. Därmed inte sagt att Skellefteås forwardssida är topp fem i SHL. SKE saknar det rätta djupet för det.

Läs även:

Plats 7
Plats 8

Plats 9

Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget