Dragskott rankar lagen i SHL - plats 4
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 4

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 4

4. Djurgården (12/15)

Målvakter: ++++

Niklas Svedberg och Robin Jensen.
Adam Reideborn är förvisso ett tämligen tungt avbräck och målvaktsbesättningen är försvagad i jämförelse med förra säsongen, men Djurgårdens målvaktssida förtjänar ändå en svag fyra i betyg. Niklas Svedberg får i grunden betraktas som en kvalitetsmålvakt i SHL-sammanhang och Robin Jensen har utvecklats till en bra målvakt på den här höga nivån.

***

Backar: ++++

Tom Nilsson, Linus Hultström, Jason Garrison, Tobias Björnfot, Olle Alsing, Marcus Högström, Simon Johansson, Jesper Pettersson och Robin Norell.
Backsidan ser vass ut. Marcus Högström är ett nyförvärv av hög klass och Djurgården har fått behålla många viktiga pjäser. Dif har gedigna egenskaper i såväl offensiven som defensiven och en bra bredd. Stockholmarnas backbesättning är för närvarande topp tre i SHL.

***

Forwards: ++++

Patrik Berglund, Alexander Holtz, Mattias Guter, Niclas Bergfors, Henrik Eriksson, Anton Hedman, Kalle Östman, Adam Falk, Michael Haga, Jacob Josefson, Gustav Possler, Sebastian Strandberg, Erik Walli Westerholm, Tom Wandell, Manuel Ågren, Albin Grewe och Andreas Engqvist.
Forwardssidan är också riktigt bra - trots att Djurgården har tappat några riktigt, riktigt tunga namn här. Patrik Berglund besitter grundkapaciteten för att bli SHL:s viktigaste spelare. Dif har mer offensiv spets i övrigt, en hel del defensivt skickliga pjäser och mycket karaktär. Mixen mellan olika spelartyper är eminent och det finns även en bra blandning av rutinerade spelare, i kombination av yngre pjäser som är på väg uppåt i karriären. Det råder inga som helst tvivel om att den här lagdelen förtjänar en fyra.

Läs även:

Plats 5
Plats 6

Plats 7
Plats 8

Plats 9

Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget