Dragskott rankar lagen i SHL - plats 5
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 5

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 5

5. Växjö (12/15)

Målvakter: ++++

Viktor Fasth och Viktor Andrén.
Målvaktsbesättningen är intakt från förra säsongen. Växjös gjorde visserligen inte direkt någon suverän säsong i fjol som lag, men det var definitivt inte målvaktsduons fel. Lakers har en alldeles utmärkt målvaktsbesättning, som - med ytterst liten marginal - till och med är seriens främsta.

***

Backar: ++++

Tim Erixon, Mathew Bodie, Daniel Rahimi, Oliver Bohm, Peter Andersson, David Bernhardt, Linus Högberg och Linus Nässén.
Ytterligare en lagdel som förtjänar en fyra (en svag sådan), trots att det här är smålänningarnas svagaste sida på förhand och det finns ett antal seriekonkurrenter som har det bättre ställt på den här fronten. Här finns det rätt så mycket kvalitet över hela banan. Tim Erixon och Mathew Bodie får betraktas som högintressanta nyförvärv som tillför spets.

***

Forwards: ++++

Richard Gynge, Marcus Davidsson, Jakob Forsbacka Karlsson, Pontus Holmberg, Jonas Engström, Filip Cederqvist, Erik Josefsson, Roman Horák, Fredrik Karlström, Martin Lundberg, Ludvig Nilsson, Emil Pettersson, Brendan Shinnimin, Marcus Sylvegård och Lukas Söderlund.
Forwardsbesättningen är tämligen sylvass. Växjö har definitivt förbättrat den här lagdelen till följd av några riktigt fina värvningar. Inte minst Richard Gynge. Centerbesättningen imponerar starkt och Lakers har material till minst tre kedjor som besitter kapaciteten att producera i stor omfattning. Här finns det sammanfattningsvis en bra balans mellan olika spelartyper och forwardssidan känns genomtänkt i allmänhet. Topp fyra i SHL som läget är nu.

Läs även:

Plats 6
Plats 7
Plats 8

Plats 9

Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget