Semester i Hockeyns hemland!

De senaste veckorna har jag varit på semester i Kanada. Utöver det sedvanliga turistandet i centrala Toronto och Niagarafallen så hann jag givetvis med lite hockey.

Först och främst spenderade jag en hel eftermiddag på Hockey Hall of Fame i centrala Toronto. Men jag hann även med två hockeymatcher. Dels AHL-matchen mellan Toronto Marlies och Belleville Senators samt OHL-matchen mellan Kitchener Rangers och Flint Firebirds.

När det kommer till AHL-matchen så var hemmalaget Toronto Marlies det bättre laget under matchen första 40 minuter. I den tredje perioden kom Bellville tillbaka och hann med att både reducera och kvittera. 2-2 efter full tid blev 2-3 i sudden death.

OHL-matchen vanns av Flint med 5-3 efter bland annat två mål av Nolan Dann. Med i Flints lag fanns tidigare Haningespelaren Markas Samenas.

Båda matcher var roliga event. Just eventet är klart bättre i Nordamerika än vad man är van vid i Sverige.