Tranås staffade Borlänge

Tranås staffade Borlänge

På förhand kändes det som om Borlänge var laget att slå i den här serien, den västra av Hockeyettan, och det kan mycket väl vara så även fortsättningsvis. Bitvis kontrollerade man matchen men när det kom att handla om detaljnivå så lyckades Tranås att störa hemmalaget tillräckligt för att vinna.

Det känns som om Tranås för första gången på många år lyckats sätta ihop ett lag som inte bara kommer tillhöra toppen under hösten, utan ett lag som håller en hel säsong. Aldrig har man haft så många rollspelare som i vilken matchminut som helst kan gå in och göra ett bestående avtryck i matchen. Helmerssons verk?

För en handfull år sen hade man under några säsonger en spelare som man aldrig kunde räkna bort. Det var en forward som kunde gå en match ganska anonymt för att blixtra till när det verkligen gällde. Då hette han Patrik Ruiz. Nu heter han Anton Blomberg. Likt Ruiz gjorde så ligger Blomberg och fiskar när man tycker at han borde vara någon annanstans och från ingenstans dyker han upp och skapar lägen. Blomberg stod för flera aktioner idag som borde ha resulterat i mål.

Tranås enda huvudvärk just nu borde vara deras spel i numerärt överläge.

En solid formation med Lindström, Skoog, Blomberg, Gustafsson och Petersson ska leverera, de håller absoluta toppklass i Hockeyettan, men icke. de kommer förmodligen att hitta rätt ganska snart men just nu går det för sakta, det är för förutsägbart och framför allt funkar det inte att spela samma formation i två minuter. Man har spelare som Eklöf, Schelin, Erdugan och Backman på bänken, kanske dags att kasta in dem i mixen.

Ivar Arnesson noterade 3 mål sin första säsong i Tranås. Under förra säsongen noterade han två mål. I år har han mäktat med tre mål och han gör det från en position han har chans att bemästra till fullo - rakt framför kassen, i ansiktet på målvakten. Det gör ont och det kostar mycket, men det verkar västgöten inte har något emot.

Det går inte att prata om den här matchen och inte nämna Borlänges Markus Persson. Det kändes som om något hände varje gång han rörde pucken. För Tranås del var det tur att han inte hade den så ofta. Lite kuriosa på nämnde Persson. Han spelade i samma lag som TAIF-tränaren Karl Helmersson säsongen 2008-2009, då i Mariestad. Just Mariestad lär dessutom slåss om förstaplatsen i den här serien med just Borlänge och Tranås, eventuellt kan Skövde blanda sig in i det racet också.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget