• Hem
  • Hockey-E4:an
  • Hockey-E4:an

Tranås tappar ännu en center - vänder tillbaka till Östergötland

Tranås gjorde en hyftsad säsong men fick se sig besegrade av Kristianstad i den andra PO-rundan. Två spelare som gjorde klart godkända säsonger var David Bremer och Victor Jigmalm. 

Sedan tidigare var det klart att David Bremer skulle återvända till moderklubben Mjölby i Hockeyettvåan. Nu gör Jigmalm honom sällskap där han gjorde några matcher under tiden i LHC.

– Han kommer att vara mer i Linköping framöver, då passar det bättre med Mjölby. Sedan är han och Bremer bra kompisar, han hade nog inte kommit hit om inte Bremer spelat här. De kommer bli bra lekkamrater, säger Mjölby Hockeys sportchef Jakob Karlborg till Corren.

Tranås kommer ha en klart försvagad centersida, även om både Jigmalm och Bremer gått på kanter under de senaste säsongerna. Lägg därtill att man redan förlorat sin lagkapten, tillika center, i Sebastian Ottosson. Med det sagt så ser det tunt ut efter Filip Petersson och Anders Skoog.

Dela inlägg:
  • Hockey-E4:an

Wright: "Jag vet ärligt talat inte vad jag förväntar mig"

I morgon drabbar rivalerna Vita Hästen och Linköping samman i det som är säsongens första match. Rivaliteten är på inget sätt dold och även de impoterterade spelarna känner av atmosfären klubbarna emellan. NHL-meriterade James Wright ser fram emot matchen.

— Jag har hört att det är den stora rivalen men jag vet ärlit talat inte vad jag förväntar mig. Jag kommer vara nervös, kanske behöva ett par byten för att komma in i det. Därifrån hoppas jag att det ska gå bra, kanske få in något mål eller någon passningspoäng, säger Wright till LHC-TV

Även nya huvudtränaren Tommy Jonsson inser matchens betydelse för fansen.

— Jag har förstått att det finns en ganska stor rivalitet lagen emallan sen gammalt, säger Jonsson som söker en del svar redan nu.

— Jag vill se att inställningen och attityden, att den finns där. Ambitionsnivån är hög, menar han. 

Dela inlägg:
  • Hockey-E4:an

Inför: Vita hästen - Linköping HC

Förra veckan gick Linköping HC på is och redan på tisdag går man in i träningsmatchandet när man besöker Vita Hästen i Norrköping. Att säga att det finns ont blod mellan lagen är att ta men bland supportrar som hänt med ett tag finns där ett klart motstånd.

Detta är ett möte som kan jämföras med Skellefteå - Björklöven där man precis som Norrköping och Linköping sett ett skifte i vilket lag som sitter på tronen. Under Vita Hästens storhetstid, som förening, under 80 - och 90-talet så var det LHC som harvade i de lägre divisionerna. 

I dagens trupper återfinns spelare som tidigare representerat sin motståndare. I Vita Hästen finns Victor Lindman, Marcus Fornell, Arvid Degerstedt och Christopher Fish. Både Fish och Fornell var med och plockade hem Clubens första SM-guld på juniornivå. 

I LHC är det Jimmy Andersson som har ett förfluttet i Vita Hästen.

Vita hästen ser intressanta ut i år med mycket ungt ocg givetvis trotjänare som Marcus Eriksson och Jesper Sameulsson. 

Matchen livesänds av VIta Hästen och sändningen hittar du här.

Klubbarna är förstås i inlendingsfasen av sina säsonger och standarden på matchen lär visa det. Men för fansen i respektive stad betyder den här matchen mer än så. 


Träningsmatch: Vita Hästen - Linköping HC

När? 7 augusti 19:00

Var: Himmelstalundshallen

Matchtips: 2-2

Dela inlägg: