AIK eller Modo?

AIK eller Modo?

Redan i omgång 3 av HockeyAllsvenskan så känns som att man kommer kunna se en nyans av vart årets liga tar vägen. Med sex poäng var inspelade så går AIK och Modo in i den tredje omgången med intentionen att spänna musklerna. Slutresultet kommer förstås inte att spela så stor roll för själva slutnotan, men klart är att det här är två lag som tillsammans med Karlskrona och kanske ett par till lag kommer slåss om förstaplatsen i HockeyAllsvenskan.

Det finns otaliga match-ups i den här matchen och här kommer ett par av dessa.

Sandberg vs Enström

Kaptenernas kamp. Tobias Enström blev föga förvånande kapten för sitt Modo när han efter tiotalet säsonger i NHL valde att komma hem. Hittills har han inte stött på några större problem, men kanske är kvällens drabbning det första testet. Christian Sandberg har varit kapten i AIK lika länge som jorden varit rund, känns det som. Nu återstår det att se hur han och hans lagkamrater möter den hittills tuffaste uppgiften.

Weigel vs Eriksson

Fredric Weigel och Johan Eriksson toppar lagens individuella poängligor, sannolikheten att de gör de i slutet av säsongen får ändå anses som väldigt liten men att de fått en bra start är det ingen tvekan om. Weigel gör sin första säsong med AIK i HockeyAllsvenskan och har återförenats med sin radarpartner från förr - Anton Holm - och kanske hade man förväntat sig att just Holm skulle leda målligan redan nu.

Johan Eriksson har varit en sniper i många år och har under sina säsonger i HockeyAllsvenskan med Tingsryd och Modo visat att målskyttet håller även i den här ligan. Erikssons styra finns i numerär överläge där hans bössa är rent av livsfarlig.

Noterbart är att både Weigel och Eriksson kommit upp fårn Hockeyettan och efter det så sakta har etablerat sig i HockeyAllsvenskan, detta trots lovande juniorkarriärer.

Mycket talar för mycket publik i kvällens enda match i HockeyAllsvenskan på Hovet.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget