Tranås nya serieledare efter dyrköpt seger

Tranås nya serieledare efter dyrköpt seger

På förhand kändes matchen knappt värd att titta på. Tranås skulle bara vinna, helt enkelt. Nu får man ändå vara glad att man tittade på matchen för nog väcktes det fler frågor än svar denna afton i Stiga Arena.

Man får vara klar över att Tranås kommer kunna vinna över hälften av sina matcher på halvfart, så pass skickliga är man med det här laget. Däremot bör man kanske inte ta den risken att bara ställa ut skridskorna eller lita på den individuella skickligheten. För lite så var det ikväll och hade det inte varit för just den individuella skickligheten så hade Surahammar kunnat plocka poäng ikväll.

Nu vinner man med 5-3 efter två projektiler från Anton Blomberg och efter att Tranås nye målmaskin, Ivar Arnesson, klappat dit ännu en retur. Jag talade om det senast mot Borlänge, att Arnessons framgång bygger helt på att ta jobbet i på det obekväma kontoret och att han förmodligen gillar det.

Men den här vinsten kostade också. Förmodligen lyckades man inte skapa fler TAIF-fans denna afton för skönspelet höll sig borta denna afton. Därpå tappade man Marcus Schelin, förmodligen för en ganska lång tid framöver. Motala-sonen utgick efter en stund i den första perioden med axeln ur led. Det lär inte hjälpa Tranås i numerärt överläge. Idag saknades bland annat André Astley Rydberg och Kristoffer Backman.

Två noterbara resultat i övrigt.

Lindlöven med Niklas Lihagen i spetsen tog sin första seger ikväll mot Grums. Mariestad som inför omgången ledde serien spelade bort sig själv i Malung och föll med 4-2. I underläge 2-1 plockade man ut målvakten och trots att Mikael Alba reducerade lyckades man aldrig komma i kapp.

Det öppnar för en intressant kommande omgång på söndag. Malung gästar Tranås, målglada Köping tar emot Mariestad och Borlänge möter pånyttfödda Skövde. Spännande är bara förnamnet. Endast Tranås möter lag utanför Topp 5 och har chans att gör ett ryck med lite resultat som går i deras riktning.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget