Dragskott rankar lagen i SHL - plats 1
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 1

Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 1

1. Färjestad (12/15)

Målvakter: ++++

Arvid Holm, Henrik Haukeland och Jesper Eliasson.
Färjestads svagaste lagdel på förhand. Det råder dock inga som helst tvivel om att även målvaktsbesättningen håller hög klass. Arvid Holm - som är långtidsutlånad från Winnipeg Jets organisation - gjorde det väldigt bra förra säsongen och växte in i SHL-kostymen på ett utmärkt sätt. Henrik Haukeland, tillika en av hjältarna när Timrå tog sig till SHL för ett par år sedan, är också en stark pjäs. En underskattad målvakt som har presterat bra på en hög nivå tidigare. Talangfulle Jesper Eliasson - som troligen blir utlånad den här säsongen - finns också att tillgå som läget är nu.

***

Backar: ++++

Jesse Virtanen, Sebastian Erixon, Jonathon Blum, Adam Ginning, Albert Johansson, Vojtech Mozik, Jens Westin och Linus Arnesson.
Värmlänningarnas näst starkaste lagdel. Jesse Virtanen - som utgör en av de främsta värvningarna inför SHL 2020/2021 - kryddar Färjestads backsida rejält med sin offensiva briljans. Här finns det mycket klass i övrigt. Inte minst i form av Jonathon Blum och Sebastian Erixon. FBK har sammanfattningsvis en välbalanserad backsida med mycket bredd och en del unga namn som kan bli stora utropstecken. Inte minst jättelöftet Adam Ginning.

***

Forwards: ++++

Michael Lindqvist, Jacob Nilsson, Albin Eriksson, Victor Ejdsell, Oskar Bäck, Carl Jakobsson, Noah Andersson, Oscar Lawner, Olle Lycksell, Joakim Nygård, Jacob Peterson, Martin Johansson, Linus Johnsson, Gustav Rydahl, Daniel Viksten, Pontus Widerström och Per Åslund.
SHL:s - om än med ytterst liten marginal - bästa forwardsbesättning. Det finns visserligen enstaka SHL-konkurrenter som har spetsigare spetsar, men Färjestad kan ståta med en grym bredd och har - rent helhetsmässigt - ligans bästa forwardssida. FBK har material till fyra kedjor med potential att producera i rätt så stor omfattning. Karlstadsgängets defensiva kompetens är dessutom ypperlig och det finns även mycket karaktär.

Läs även:

Plats 2
Plats 3

Plats 4

Plats 5

Plats 6

Plats 7
Plats 8
Plats 9

Plats 10
Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget