Dragskott rankar lagen i SHL - plats 11
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 11

Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 11

11. Brynäs (10/15)

Målvakter: +++

Viktor Andrén och Samuel Ersson.
Brynäs svagaste lagdel på förhand. Viktor Andrén besitter förvisso en hög grundkapacitet, vilket han inte minst bevisade i samband med Växjös senaste SM-guld för några år sedan - men har inte direkt varit någon jätte de två senaste åren. Mycket möjligt med en nytändning i BIF och att miljöombytet gör gott. Samuel Ersson får betraktas en högintressant talang, som har kapacitet för att växa in i SHL-kostymen på allvar den här säsongen. Det återstår att se om så blir fallet.

***

Backar: +++

Simon Bertilsson, Kristofer Berglund, Niclas Andersén, Marcus Björk, Tom Hedberg, Josef Ingman, Alexander Lindelöf, John Nyberg och Jonathan Sigalet.
Det råder inga som helst tvivel om att backbesättningen har förbättrats i jämförelse med förra säsongen. Brynäs fått in en del tunga namn, samtidigt som inget tapp svider. Simon Bertilsson ska givetvis lyftas fram lite extra. En riktig försvarsgeneral. Skicklige Kristofer Berglund sticker också ut en del. Brynäs har en rätt så bra bredd på backsidan och goda defensiva kvaliteter. Det spetskompetensmässiga framåt är dock, rent helhetsmässigt, inte på samma nivå som i jämförelse med många konkurrenter. Backsidan får en stark trea i betyg.

***

Forwards: ++++

Patrik Berglund, Anton Rödin, Greg Scott, Daniel Mannberg, Tomi Sallinen, Linus Ölund, Emil Molin, Johan Alcén, Samuel Asklöf, Oscar Birgersson, Nicklas Danielsson, Jaedon Descheneau, John Persson, Adam Pettersson och Samuel Solem.
Forwardssidan är också vassare än i fjol. Spetsvärvningen Patrik Berglund ger laget fler offensivt tunga ben att stå på. Anton Rödin, Greg Scott, Nicklas Danielsson med flera - Brynäs har material till åtminstone tre starka kedjor. Här finns det även karaktär och goda defensiva egenskaper. Det är inget snack om att Gävle-gängets forwardssida förtjänar en fyra i betyg. Forwardssidan gör att BIF har potential för att gå långt i ett eventuellt slutspel i ett läge där konkurrensen är stenhård och det skiljer ytterst, ytterst lite mellan många lag på förhand.

Läs även:

Plats 12
Plats 13

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget