Dragskott rankar lagen i SHL - plats 13
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 13

Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 13

13. Malmö (10/15)

Målvakter: ++++

Oscar Alsenfelt och Lars Volden.
Skåningarnas målvaktsbesättning håller hög klass. Det spetskompetensmässiga är ypperligt till följd av Oscar Alsenfelts medverkan. En rutinerad pjäs som är pålitlig och besitter en mäktig högstanivå. Lars Volden är för övrigt en vettig tilltänkt backup, som kan gå in och avlasta på ett ganska bra sätt.

***

Backar: +++

Markus Lauridsen, Oliver Lauridsen, Helge Grans, Jesper Jensen Aabo, Adam Ollas Mattsson, Anton Olsson, Malte Setkov, Linus Cronholm och Matias Lassen.
Backsidan känns uppgraderad i jämförelse med förra säsongen. Bröderna Lauridsen är rätt så vassa namn som ger backbesättningen ett lyft. Adam Ollas Mattsson - som hade en fin utveckling i fjol - är en annan back som sticker ut lite extra. Jättelöftet Helge Grans utgör ett exempel på ett annat namn som också måste nämnas en hel del. Malmös backsida har spets i såväl offensiven som defensiven och känns hyfsad bred. Redhawks har det definitivt bättre ställt på backsidan i jämförelse med några andra SHL-konkurrenter. Den tillhör dock inte seriens övre halva på förhand.

***

Forwards: +++

Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm, Lars Bryggman, Emil Sylvegård, Fredrik Händemark, Johan Olofsson, Carl Persson, Nicolai Meyer, Axel Wemmenborn, Adam Brodecki, Victor Backman, Eric Engstrand, Christoffer Forsberg och Oskar Magnusson.
Även forwardsbesättningen håller högre klass än i fjol. Inte minst med tanke på det faktum att "Westerholmarna" har anslutit. Två riktiga lirare som ger Malmö betydligt mer offensiva skills. Det faktum att Fredrik Händemark kommer inleda säsongen i Skåne-laget betyder såklart också mycket. Här finns det även mycket karaktär och goda defensiva egenskaper. Forwardssidan har emellertid inte - rent helhetsmässigt - någon form av "wow-prägel", Det kryllar inte direkt av spetskompetens med stort S och större delen av SHL-konkurrenterna har ännu mer intressanta forwardsbesättningar som läget är nu. Så enkelt är det.

Läs även:

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget