Dragskott rankar lagen i SHL - plats 14
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 14

Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 14

14. Oskarshamn (8/15)

Målvakter: +++

Tex Williamsson och Joe Cannata.
Målvaktsbesättningen är rätt så intressant. Tex Williamsson gjorde det bra utifrån förutsättningarna förra säsongen och har utvecklats till en stabil SHL-målvakt. Joe Cannata svarade för en suverän säsong i Björklöven i fjol, men man ska samtidigt ha klart för sig att västerbottningarna hade ett fantastiskt försvarsspel. Det återstår att se om Cannata kan leverera även på SHL-nivå i ett lag som inte direkt lär vara något superlag i defensiven.

***

Backar: ++

Nichlas Torp, Adam Janosik, Philip Samuelsson, Oliver Joakim Larsen, Brian Cooper, Emil Wahlberg, Nolan Zajac och Pontus Näsén
IKO:s svagaste lagdel på förhand. Visst - spelare i stil med Nichlas Torp, Philip Samuelsson och Brian Cooper är helt okej i SHL-sammanhang. Lägg därtill att Adam Janosik har potential att bli tämligen nyttig för laget. Oskarshamn saknar dock genuin spetskompetens i den här lagdelen. Backsidan är dessutom relativt tunn och skadekänslig. Seriens sämsta som läget är nu.

***

Forwards: ++

Rickard Palmberg, Johannes Salmonsson, Jan Ordos, Kim Rosdahl, Filiph Engsund, Gustaf Franzén, Jonas Engström, John Dahlström, Markus Modigs, Tyler Kelleher, Fredrik Olofsson, Filip Karlsson, Kim Strömberg och Joakim Thelin.
Här finns det några riktigt intressanta namn. I första hand Rickard Palmberg, Johannes Salmonsson, Tyler Kelleher och Kim Strömberg. Oskarshamn har kvaliteter i såväl offensiven som defensiven i den här lagdelen och en ganska bra mix mellan olika spelartyper. Bredden är dessutom någorlunda hyfsad. Konkurrensen är emellertid fullständigt stenhård i SHL och även forwardsbesättningen känns som seriens sämsta på förhand. Inte minst med tanke på att konkurrenterna har så mycket mer utpräglad offensiv spetskompetens.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget