Dragskott rankar lagen i SHL - plats 12
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 12

Foto: Bob Dechiara/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 12

12. Leksand (10/15)

Målvakter: +++

Janne Juvonen och Axel Brage.
Målvaktsbesättningen är bra - varken mer eller mindre. Janne Juvonen besitter visserligen en imponerande högstanivå, men är en aning ojämn. Axel Brage utvecklades i fjol och är numera en rätt så stabil SHL-målvakt. Minst någon av Leksands burväktare måste ta kliv framåt den här säsongen om LIF ska kunna gå riktigt långt.

***

Backar: +++

Jonas Ahnelöv, Johan Fransson, Matt Caito, Daniel Gunnarsson, Mattias Göransson, Alexander Lundqvist, Lucas Nordsäter, Calle Själin, Patrik Norén och August Berg.
Backbesättningen är inte direkt av genuin toppklass, men har trots allt förstärkts i jämförelse med i fjol. Matt Caito kan bli en offensiv attraktion och Patrik Norén får ses som en intressant hemvändare. Jonas Ahnelöv får en stor roll igen och ett stort ansvar. Johan Fransson var en besvikelse i fjol, men är i grunden en toppback och bör ha mer att ge på den här höga nivån. Det finns även inte minst en del spännande talanger och Leksands backsida förtjänar en trea i betyg. Ett frågetecken för det breddmässiga.

***

Forwards: ++++

Marek Hrivik, Peter Cehlarik, Carter Camper, Jon Knuts, Martin Karlsson, Oskar Lang, Daniel Olsson Trkulja, Otto Paajanen, Mattias Ritola, Patrik Zackrisson, Sebastian Wännström, Nils Åman, Fredrik Forsberg, Andrée Hult och Erik Heineman.
Forwardssidan utgör Leksands största hopp i jakten på att ta sig till ett eventuellt slutspel. Här har det värvats riktigt bra. Masarna har förstärkt ordentligt och tagit "marknadsandelar" i SHL på den fronten. Framför allt i form av Peter Cehlarik. Carter Camper och Otto Paajanen är också högintressanta tillskott på förhand. LIF har även fått behålla många viktiga spelare. Inte minst Marek Hrivik. En som Patrik Zackrisson har dessutom så mycket mer att ge efter förra säsongens mediokra prestation (läs: i paritet till de tämligen höga förväntningarna). LIF har sammanfattningsvis spetskompetens i såväl offensiven som defensiven, samtidigt som bredden är rätt så bra. Forwardsbesättningen förtjänar en fyra i betyg - om än en svag sådan.

Läs även:

Plats 13
Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget