Dragskott rankar lagen i SHL - plats 5
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 5

Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 5

5. Skellefteå (12/15)

Målvakter: ++++

Gustaf Lindvall och Arvid Söderblom.
Skellefteå gjorde det väldigt bra utifrån förutsättningarna förra säsongen, vilket till stor del berodde på Gustaf Lindvalls storspel. SKE-produkten fick ytterligare en dimension i sitt spel och är en genuin toppmålvakt i SHL-sammanhang. Utan tvivel en av SHL:s tre bästa burväktare som läget är nu. Det breddmässiga drar dock ner betyget. Arvid Söderblom har inte bevisat något på den här höga nivån ännu. Frölunda-bekantingen är emellertid oerhört talangfull, har levererat i HockeyAllsvenskan och är ett framtidsnamn. Det återstår att se om han växer in i SHL-kostymen på allvar redan den här säsongen.

***

Backar: ++++

Niclas Burström, Petter Granberg, Jacob Andersson, Philip Broberg, Oskar Nilsson, Arvid Lundberg, Adam Wilsby och Oscar Eriksson.
Förlusten av Jonathan Pudas utgör ett gigantiskt avbräck - men västerbottningarna står sig ändå riktigt bra på backfronten. Niclas Burström, Petter Granberg och Arvid Lundberg får betraktas som tunga namn som bidrar med stabilitet. Philip Broberg är en jättetalang, som lär blomma ut till en framträdande pjäs på SHL-nivå den här säsongen. Adam Wilsby - som var suverän i HockeyAllsvenskan i fjol - är också en talang med det lilla extra. SKE:s backbesättning har både spets och en hyfsad bredd. Därmed inte sagt att Skellefteås forwardssida är på SHL:s övre halva som läget är nu.

***

Forwards: ++++

Joakim Lindström, Oscar Möller, Tuomas Kiiskinen, Jesper Frödén, Rickard Hugg, Jonathan Johnson, Linus Lindström, Tyler Morley, Darren Nowick, Jonathan Berggren, Albin Sundsvik, Jacob Olofsson och Andreas Wingerli.
En väldigt stark lagdel. Definitivt ytterligare en fyra. Mycket kretsar förstås kring "evighetsmaskinerna" Joakim Lindström och Oscar Möller. Det finns mer bra spets i form av exempelvis Andreas Wingerli och Tuomas Kiiskinen. Skellefteå har dessutom många spännande talanger, med potential att växa ut till viktiga kuggar i SHL den här säsongen. Inte minst namn i stil med Rickard Hugg och Jonathan Berggren. Lägg därtill att nyförvärv som Jonathan Johnson och Tyler Morley är väldigt spännande. Bredden är sammanfattningsvis bra och rent spetskompetensmässigt är det få lag som överträffar SKE vad beträffar forwardsbesättningen.

Läs även:

Plats 6
Plats 7
Plats 8
Plats 9

Plats 10
Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget