Dragskott rankar lagen i SHL - plats 8
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 8

Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 8

8. Växjö (11/15)

Målvakter: +++

Viktor Fasth och Erik Källgren.
Målvaktsbesättningen håller god SHL-klass. Viktor Fasth börjar bli till åren rent hockeyspelarmässigt och var bättre för några år sedan, men är fortfarande ett starkt kort på den här nivån. Storvuxne Erik Källgren har varit vass på allsvensk nivå och är ett riktigt "råämne". Han kan mycket väl växa in i SHL-kostymen den här säsongen.

***

Backar: ++++

Joel Persson, Ilari Melart, Miika Koivisto, Tim Erixon, Peter Andersson, Teemu Eronen, Hardy Häman Aktell, Linus Nässén och Juuso Vainio.
Lakers näst starkaste lagdel. Joel Persson får ses som en riktig prestigevärvning som inte minst tillför spets i powerplaysammanhang. En av SHL:s främsta backprofiler. Juuso Vainio - tillika ett annat nyförvärv - har potential för att bli en nyttig allroundback. Ilari Melart och Miika Koivisto är tunga namn och här finns det en del unga pjäser som kan blomma ut rejält. Ta exempelvis superintressanta Hardy Häman Aktell. Växjö har spets i såväl offensiven som defensiven, samtidigt som bredden är bra. En lagdel som förtjänar en fyra i betyg. Det ska tilläggas att Melart och Koivisto blir fortsatt borta ett bra tag på grund av skadeproblem, vilket är ett stort orosmoln för smålänningarna.

***

Forwards: ++++

Robert Rosén, Jack Drury, Richard Gynge, Marcus Davidsson, Jakob Forsbacka Karlsson, Emil Forslund, Pontus Holmberg, Erik Josefsson, Fredrik Karlström, Martin Lundberg, Ludvig Nilsson, Emil Pettersson och Marcus Sylvegård.
Ytterligare en vass lagdel. Här har det också tillkommit spets. Robert Rosén är en av SHL:s vassaste spelare och Jack Drury besitter en extrem potential. Amerikanen kan bli en stor attraktion i SHL. Det finns många kvalitetsnamn kvar sedan tidigare och mixen mellan olika egenskaper är väldigt bra. Om några av spelarna som underpresterade i fjol - till exempel Jakob Forsbacka Karlsson och Emil Pettersson - studsar tillbaka, vilket i allra högsta grad är realistiskt, kan forwardsbesättningen grundlägga att Växjö blir att räkna med i SM-guldstriden.

Läs även:

Plats 9
Plats 10
Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget