Dragskott rankar lagen i SHL - plats 10
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 10

Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 10

10. Linköping (10/15)

Målvakter: +++

Jonas Gustavsson och Niklas Lundström.
Målvaktsbesättningen är i allra högsta grad intressant. Den förtjänar en tämligen stark trea. Jonas Gustavsson känns lite "bortglömd" och är alltjämt en toppmålvakt i SHL. Ett relativt säkert kort. Niklas Lundström - som var suverän i HockeyAllsvenskan i slutet av förra säsongen - har förvisso inte bevisat något på den här nivån ännu, men har mycket potential och är en spännande värvning med goda möjligheter att prestera.

***

Backar: +++

Jonas Junland, Mattias Bäckman, Petteri Nikkilä, Filip Berglund, Jonas Holös, Max Lindroth, Hampus Larsson, Simon Lundmark och William Worge Kreü.
Linköping utgör ett av ett antal SHL-lag som har förbättrat backbesättningen inför den här säsongen. Filip Berglund är en riktig prestigevärvning och en viktig del i östgötarnas satsning efter några mindre bra säsonger. Petteri Nikkilä får betraktas som ett annat vasst nyförvärv, som kan bli ett utropstecken. LHC har även fått behålla några starka namn sedan tidigare och har en rätt så bra mix mellan olika spelartyper. Därmed inte sagt att Linköpings backbesättning är på SHL:s övre halva på förhand. Backsidan förtjänar oavsett utan tvivel en trea.

***

Forwards: ++++

Markus Ljungh, Andrew Gordon, Mikael Frycklund, Jimmy Andersson, Patrik Lundh, Jarno Kärki, Broc Little, Niko Ojamäki, Oula Palve, Nikola Pasic, Dan Pettersson, Jaakko Rissanen, Henrik Törnqvist och Arvid Costmar.
På tal om lagdelar som har förstärkts. Forwardsbesättningen har också fått ett lyft. Det här är Linköpings mest intressanta lagdel, som ger laget hopp om att gå långt i ett eventuellt slutspel. Markus Ljungh har störst del rent individuellt i att LHC-fansen har anledning att känna framtidstro. En värvning som imponerar och kommer göra skillnad under normala omständigheter. Ljungh är en av SHL:s främsta centerprofiler. "Risknivån" är visserligen högre på Oula Palve och Niko Ojamäki, men den duon besitter en grym grundkapacitet och är oerhört spännande. Linköping har dessutom behållit många vassa namn. Inte minst Andrew Gordon och Broc Little. Lägg därtill att Patrik Lundh har så mycket mer att ge efter förra säsongens halvdana insats. Det finns även fina defensiva kvaliteter på forwardssidan och en del karaktär. En lagdel som får en svag fyra i betyg.

Läs även:

Plats 11
Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget