Dragskott rankar lagen i SHL - plats 6
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 6

Foto: Axel Boberg/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 6

6. HV71 (12/15)

Målvakter: ++++

Jonas Gunnarsson och Hugo Alnefelt.
Visst - HV71 har ingen målvakt som, på förhand, är topp tre i SHL. Det råder emellertid inga som helst tvivel om att Jönköpingsgänget har två tämligen vassa burväktare att tillgå. Målvaktsbesättningen är, rent helhetsmässigt, högklassig sett till vad som har bevisats tidigare. Jonas Gunnarsson har varit framträdande på SHL-nivå i ett antal års tid och är alltjämt i en bra ålder. Stortalangen Hugo Alnefelt fick chansen i SHL i fjol - och tog den med besked. Den storvuxne målvakten med rötterna i Danderyd besitter en enorm potential att ta ytterligare steg framåt.

***

Backar: ++++

Niklas Arell, Emil Andrae, Daniel Bertov, Emil Johansson, Johannes Kinnvall, Eric Martinsson, Didrik Strömberg och Jesper Williamsson.
Backbesättningen är visserligen inte på SHL:s övre halva, men håller ändå en riktigt, riktigt bra nivå. Utan tvivel en fyra i betyg. Framför allt med tanke på Johannes Kinnvalls fortsatta medverkan. En riktig spjutspets i offensiven. Eric Martinsson, Daniel Bertov och Emil Johansson är exempel på andra starka namn. Emil Andrae är en talang utöver det vanliga med potential att blomma ut i SHL redan den här säsongen om allt klaffar. HV71 har sammanfattningsvis bra spets i såväl offensiven som defensiven och en bra blandning mellan olika spelartyper i allmänhet.

***

Forwards: ++++

Linus Fröberg, Alexander Bergström, Lias Andersson, Axel Holmström, Jesper Kokkonen, Filip Sandberg, Zion Nybeck, Christian Sandberg, Linus Sandin, Christoffer Törngren, Anton Wedin, Max Wennlund, Simon Önerud och Fredrik Forsberg.
Ytterligare en tämligen vass lagdel. Kedjan bestående av Anton Wedin, Lias Andersson och Linus Sandin är högkaraktig. Utan tvivel en av SHL:s främsta på förhand. HV71 har mycket offensiv spets i övrigt, men även mycket karaktär och fina defensiva kvaliteter. En solklar fyra i betyg på HV71:s forwardsfront.

Läs även:

Plats 7
Plats 8
Plats 9

Plats 10
Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget