Dragskott rankar lagen i SHL - plats 4
Dragskott rankar lagen i SHL - plats 4

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 4

4. Rögle (12/15)

Målvakter: ++++

Christoffer Rifalk och Johan Gustafsson.
Rögle har ett mycket spännande målvaktspar. Christoffer Rifalk känns - om än med liten marginal - som det mest intressanta kortet på förhand. Norrbottningen gjorde det riktigt bra i SHL förra säsongen och besitter en gedigen utvecklingspotential. Rutinerade Johan Gustafsson har bevisat en hel del på en hög nivå tidigare och är framför allt en målvakt med en grym högstanivå, som har en benägenhet att växa i extra viktiga matcher.

***

Backar: ++++

Craig Schira, Erlend Lesund, Niklas Hansson, Eric Gelinas, Lucas Ekeståhl Jonsson, Jakob Bondesson och Samuel Johannesson.
Storstjärnan Kodie Curran kan möjligtvis inleda säsongen i Rögle, men inget är klart i det avseendet med allt vad det innebär. RBK:s backsida står sig emellertid stark även utan Curran i laget. Skåne-laget har kvar mycket kvalitet sedan tidigare. Inte minst i form av Niklas Hansson och Eric Gelinas. Rögle har hyfsat med spets i såväl offensiven som defensiven och en vettig bredd på backfronten. Backsidan är dock - för tillfället - definitivt inte topp fyra i SHL.

***

Forwards: ++++

Leon Bristedt, Olli Palola, Daniel Zaar, Dennis Everberg, Mattias Sjögren, Anton Bengtsson, Erik Andersson, Brady Ferguson, Nils Höglander, Taylor Matson, Simon Ryfors, Adam Tambellini, Adam Edström och Raphael Lavoie.
Ted Brithén är förvisso en förlust som svider för Rögle, men faktum är att RBK ändå har en ruskigt stark forwardsbesättning. Faktum är att forwardssidan känns som de grönvitas bästa lagdel på förhand. Det har värvats bra i form av till exempel Olli Palola. Raphael Lavoie är en supertalang och Adam Tambellini besitter grundkapaciteten för att prestera även i SHL. Rögle har dock framför allt fått behålla mycket klass från förra säsongens lagbygge. Daniel Zaar, Leon Bristedt, Dennis Everberg och Mattias Sjören sticker ut. Plus att artisten Nils Höglander blir kvar ett tag till på lån förstås. Spelare som skulle kunna vara högt upp i kedjehierarkin i vilket SHL-lag som helst. Få konkurrenter har det bättre ställt än RBK på forwardssidan - både när det gäller spets och bredd.

Läs även:

Plats 5
Plats 6

Plats 7

Plats 8
Plats 9

Plats 10
Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget