• Dragskott rankar lagen i SHL - plats 5

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 5

5. Linköping (11/15)

Målvakter: ++++

Jonas Gustavsson och Jacob Johansson.
Linköpings målvaktsbesättning är högkaratig. Det handlar utan tvivel om ett av SHL:s tre främsta målvaktspar. Rutinerade Jonas Gustavsson får ses som en prestigevärvning som inger respekt. Underskattade Jacob Johansson - som gjorde bra ifrån sig i SHL förra säsongen - är dessutom en tämligen solid tilltänkt backup.

***

Backar: +++

Chad Billins, Kristian Näkyvä, Patrick Mullen, Eddie Larsson, Niclas Lundgren, Anton Karlsson, Adam Ginning och Anton Björkman.
Östgötarnas svagaste lagdel, men backbesättningen förtjänar ändå utan tvivel en trea. En stark sådan. Chad Billins är ett riktigt spetsnyförvärv och LHC har gedigna kvaliteter i såväl offensiven som defensiven i den här lagdelen. Det finns dock flera SHL-lag som har det ännu bättre ställt på backfronten.

***

Forwards: ++++

Andrew Gordon, Tony Mårtensson, Jimmy Andersson, Fredrik Karlström, Jakob Lilja, Mathias Olimb, Ken Andre Olimb, Daniel Olsson Trkulja, Niklas Persson, Derek Roy, Emil Sylvegård, Nick Sörensen och Mark Zangerle. 
Forwardssidan håller mycket hög SHL-klass, en del tämligen tunga spelarförluster till trots. Linköping har en av SHL:s vassaste forwardsbesättningar. Det finns rejält med offensiv spets - inte minst i form av Tony Mårtensson och Derek Roy, samtidigt som LHC har flera defensivt skickliga spelare med en härlig karaktär. Forwardsbesättningen är mycket välbalanserad och bredden är det inget fel på.

Läs även:

Plats 6
Plats 7

Plats 8

Plats 9

Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg:

Kommentera inlägg