• Dragskott rankar lagen i SHL - plats 10

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 10

10. Djurgården (9/15)

Målvakter: +++

Joacim Eriksson och Adam Reideborn.
Djurgårdens målvaktsbesättning håller utan tvivel god SHL-klass. Den här lagdelen förtjänar en stark trea. Joacim Eriksson var visserligen långt ifrån lika bra som väntat i fjol, men är alltjämt en målvakt av hög SHL-kvalitet. Adam Reideborn är dessutom en bra tilltänkt backup.

***

Backar: +++

Alexander Urbom, Marcus Högström, Marcus Fagerudd, David Bernhardt, Alexander Falk, Tom Nilsson, Jesper Pettersson och William Lagesson.
Backbackbesättningen sticker inte ut på något sätt, men är i allra högsta grav av god SHL-nivå. En solid trea i betyg. Det beror inte minst på att Dif har en relativt hög lägstanivå på backsidan och bredden är bra. Det finns dock inte tillräckligt med offensiv spetskompetens för att ge den här lagdelen ett högre betyg.

***

Forwards: +++

Niclas Bergfors, René Bourque, Mikael Ahlén, Calle Ridderwall, Andreas Engqvist, Linus Johansson, Henrik Eriksson, Axel Jonsson Fjällby, Markus Ljungh, Patrik Lundh, Gustav Possler, Lukas Vejdemo, Marcus Davidsson, Daniel Brodin och Jonathan Davidsson.
Forwardssidan är Djurgårdens starkaste lagdel på förhand. En lagdel som förtjänar en stark trea. Forwardsbesättningen är tämligen välbalanserad. Här finns det offensiv spets, defensivt spetskunnande och flera spelare med en härlig karaktär, som är solida rollspelare. Det finns dock flera SHL-konkurrenter som har det ännu bättre ställt på forwardssidan som läget är nu.

Läs även:

Plats 11
Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg:

Kommentera inlägg