• Dragskott rankar lagen i SHL - plats 9

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 9

9. Färjestad (9/15)

Målvakter: +++

Lars Haugen och Stefan Steen.
Färjestads målvaktsbesättning sticker på intet sätt ut, men är utan tvivel bra. Lars Haugen är en tämligen stabil målvakt på SHL-nivå och Stefan Steen får betraktas som en bra burväktare med mycket utvecklingspotential.

***

Backar: +++

Anton Grundel, Sebastian Erixon, Mikael Wikstrand, Jens Westin, Jesse Virtanen, Theodor Lennström, Ilari Melart, Ole-Kristian Tollefsen och Alexander Leandersson.
Backsidan håller också god SHL-klass. Mikael Wikstrand är en spetsback och här finns det gedigna kvaliteter i såväl offensiven som defensiven. Det är dessutom inte något fel på det breddmässiga. En lagdel som förtjänar en stark trea.

***

Forwards: +++

Martin Johansson, Alexander Johansson, Johan Ryno, Niklas Fogström, Dick Axelsson, Michael Lindqvist, Marcus Nilsson, Joakim Nygård, Rasmus Asplund, Linus Persson, Oskar Steen, Christoffer Törngren, Fabian Zetterlund och Per Åslund.
Värmlänningarnas starkaste lagdel på förhand. Martin Johansson och Dick Axelsson är spetsnyförvärv som lyfter forwardssidan. FBK har dessutom kvar en del bra namn sedan tidigare - exempelvis Johan Ryno - och forwardssidan har en bra bredd med solida egenskaper över hela rinken. Forwardssidan är snudd på en fyra i betyg.

Läs även:

Plats 10
Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg:

Kommentera inlägg