• Dragskott rankar lagen i SHL - plats 7

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 7

7. Växjö (10/15)

Målvakter: ++++

Viktor Fasth och Viktor Andrén.
Smålänningarnas målvaktsbesättning är i allra högsta grad högklassig. Viktor Fasth är en genuin klassmålvakt som tillför spets. En riktig prestigevärvning. Viktor Andrén får för övrigt ses som en stabil tilltänkt backup med mycket utvecklingspotential.

***

Backar: +++

Ben Youds, Arvid Lundberg, Peter Andersson, Daniel Rahimi, Joel Persson, Linus Högberg, Oliver Bohm och Eric Martinsson.
Växjös backsida är utan tvivel av god SHL-klass. Framför allt med tanke på att det finns mycket gedigen defensiv kompetens i den här lagdelen. Inte minst i form av nyförvärvet Daniel Rahimi. Det finns emellertid inte direkt offensiv kompetens i överflöd, vilket drar ner betyget.

***

Forwards: +++

Elias Pettersson, Liam Reddox, Janne Pesonen, Tuomas Kiiskinen, Pontus Netterberg, Martin Lundberg, Erik Josefsson, Linus Fröberg, Nils Carnbäck, Jonas Röndbjerg, Andrew Calof, Adam Brodecki, Robert Rosén och Ludwig Wistén. 
Ytterligare en lagdel som förtjänar en trea. Nyförvärv i stil med Janne Pesonen och Elias Pettersson lär bli utropstecken. Växjö har förvisso en ganska bra mix av olika spelartyper och en relativt bra bredd, inte är ändå inte i närheten av topp tre-skiktet i SHL på forwardssidan. Det finns inte tillräckligt med offensiv spets för det.

Läs även:

Plats 8
Plats 9

Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg:

Kommentera inlägg