• Dragskott rankar lagen i SHL - plats 6

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 6

6. Luleå (10/15)

Målvakter: ++++

Joel Lassinantti och Filip Gustavsson.
Målvaktsbesättningen är Luleås starkaste lagdel. Joel Lassinantti får betraktas som en av SHL:s största målvaktsprofiler. Stortalangen Filip Gustavsson - som är utlånad från Pittsburgh Penguins - är dessutom högintressant. LHF har en riktigt bra konkurrenssituation på målvaktsfronten.

***

Backar: +++

Ryan Johnston, Daniel Sondell, Brendan Mikkelson, Jan Sandström, Oscar Engsund, Pontus Själin, Kim Johansson, Viktor Grahn och Linus Nässén.
Backsidan är bra. Varken mer eller mindre. Det är uppenbart att Luleås backbesättning (antingen att Christian Jaros lånas ut från Ottawa Senators, eller att det dyker upp en annan klasspelare) behöver spetsas till för att bli riktigt bra. LHF har visserligen bra kvaliteter i såväl offensiven som defensiven, men bredden är inte nog stark för att ge den här lagdelen ett högre betyg som läget är nu. Backbesättningen får ses som Luleås svagaste sida.

***

Forwards: +++

Johan Harju, Petter Emanuelsson, Patrick Cehlin, Niklas Olausson, Joey Hishon, Einar Emanuelsson, Anton Hedman, Isac Lundeström, Andreas Falk, Karl Fabricius, Johan Forsberg, Gustav Rydahl, Emil Larsson, Axel Levander och Anton Toolanen.
En lagdel som är betydligt bättre än i fjol. Det beror framför allt på att centerbesättningen är vassare - inte minst med tanke på värvningen av spelskicklige Niklas Olausson. Här finns det mycket potential - bland annat i form av Einar Emanuelsson - och defensiv kompetens med en hel del karaktär. Luleås forwardsbesättning har dock för få spjutspetsar för att tillhöra SHL:s toppskikt.

Läs även:

Plats 7
Plats 8

Plats 9

Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg:

Kommentera inlägg