Två tidiga mål lade grunden för seger för Redhawks

Det var en viktig match för Malmö Redhawks i eftermiddags när den fjärde kvartsfinalomgången mellan Redhawks och Frölunda spelades. En förlust för Malmö hade inneburit att Frölunda utökat sin ledning till 3-1 i matchserien men de 9515 åskådarna på plats i Malmö Arena fick se hemmalaget vinna med 3-1 och därmed kvittera matchserien till 2-2.

Redhawks fick en drömstart på matchen och ledde med 2-0 efter första perioden. Efter 37 sekunders spel sköt Frederik Storm 1-0 för hemmalaget i powerplay. Några minuter senare stod Malmö för ett nytt mål i powerplay när Nils Andersson sköt in 2-0 från blålinjen.

I den andra perioden gjordes ett mål och det gjordes av Frölunda efter att Victor Olofsson lagt in pucken mot mål och pucken styrts in i mål via Nils Anderssons skridsko.

I den tredje perioden var det främst bortalaget som hade målchanser men Jonas Gunnarsson i Malmömålet stod pall. Med 24 sekunder kvar av tredje perioden fastställde Kim Rosdahl slutresultatet till 3-1 efter mål i tom målbur.

Den femte kvartsfinalmatchen spelas på tisdag i Scandinavium i Göteborg.