KRÖNIKA: Sluta stjälpa er favoritklubb med fulstream!
KRÖNIKA: Sluta stjälpa er favoritklubb med fulstream!

Bild från Bildbyrån

KRÖNIKA: Sluta stjälpa er favoritklubb med fulstream!

När ditt favoritlag spelar nästa match. Oavsett om det är borta eller hemma. Gör oss alla tjänst. Kolla inte på matchen. Via fulstream, alltså. Jag minns de föregående säsongerna och påminns nu när fotbollsäsongen är i full gång. I de flesta supporterforum kan "någon som har gratis stream till matchen?"

Jag förstår er. Ni vill följa ert lag på enklaste möjligaste vis. Och varför ska ni gynna ett stort mediabolag som redan har pengar så att det räcker och blir över? Den där 500-ingen kan investeras på betydligt viktigare saker." Men vad går pengarna som TV-bolagen får av dig som kund? Bland annat till ett nytt tv-avtal som gör att klubbarna i SHL får det bästa avtalet man någonsin haft. Vad gör SHL-klubbarna med alla miljonerna då? Svaret: Betalar lön till spelare, ledarstab, kanslipersonal och satsar på ungdomshockeyn.

"Är det inte bättre att den som inget har får följa sitt favoritlag?", kanske någon tänker nu. Jo, absolut! Den kommentaren skrevs troligtvis via antingen dator eller smartphone. Det finns bra (gratis) appar som ger resultatservice, om man inte vill betala för att se sitt favoritlag spela!

Jag hade kunnat fortsätta i timmar och prata om detta men jag tror att ni har förstått mitt budskap. En annan gång så lovar jag att fördjupa mig ännu mer. Vi får inte heller glömma att vi har fått "för bra" tv-sändningar. Det är delvis en anledning till att folk inte tar sig till arenorna. Men det är ett ämne för en framtida krönika. Fram till dess, var schyst!

/Emil Jönsson.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget