Signerat Nilsson
  • Hem
  • Signerat Nilsson
Signerat Nilsson

Bild från Bildbyrån

UNDERSÖKNING: Hur slutar SHL 2018/2019?

Hockeyabsitensen blir större och större för varje dag som går. Kommer Växjö grundserien för tredje året i rad? Undviker nykomlingen Timrå Direktkvalet? Stilla hockeybegäret genom att göra din egen sluttabell!

Omröstningen kommer att stängas den 1 september och resultatet kommer därefter presenteras här på bloggen.

Dela inlägg
Signerat Nilsson

Bild från Bildbyrån

Thuresson till HV71

Den tidigare Malmöspelaren Andreas Thuresson är klar för HV71. Detta meddelar klubben på sin hemsida.

Den 30-åriga forwarden gjorde sin senaste sejour i Redhawks säsongen 2016/2017 men lämnade klubben för spel i KHL och sedermera schweiziska ligan NLA inför den senaste säsongen.

– Det känns väldigt skönt att få Kinnarps Arena som hemmaborg de kommande två åren. Jag vet hur svårt det är att vinna där som bortalag för fansen är grymma och stödjer alltid HV Blå! Känns också rätt att komma till ett lag som har så många starka karaktärer. En bra mix och ett mycket spännande lag, säger Andreas Thuresson till HV71:s hemsida.

Kontraktet är skrivet över de två kommande säsongerna.

Dela inlägg
Signerat Nilsson

Bild från Bildbyrån

Pantern värvar Matias Lassen

Matias Lassen är klar för Pantern. Detta meddelar klubben på sin hemsida. Den 22-årige backen från Danmark började säsongen i nykomlingen Mora men anslöt under säsongen till Malmö, där han noterades för 25 matcher.

– Matias är en väldigt solid 2-vägsback, en spelare som kommer till jobbet varje dag. Pålitlig och stabil i det defensiva men som även producerar poäng. Stod för 3 mål och 4 assist på 25 matcher med Malmö Redhawks förra säsongen. Matias kommer tillföra en rutin från spel på högsta nivå och landslagsspel trots sina unga ålder” säger Panterns sportchef, Viktor Stråhle, till Panterns hemsida.

--
Du gillar väl Signerat Nilsson på Facebook?

Dela inlägg
Signerat Nilsson

Bild från Bildbyrån

TV-pucken blir för både killar och tjejer

I år är det 60 år sedan turneringen TV-pucken spelades för första gången. Till nästa säsong, 2019/2020, kommer turneringen att förändras. Tidigare har turneringen endast varit för killar men till den kommande säsongen kommer turneringen att vara även för tjejer. Detta skriver Svenska Ishockeyförbundet på sin hemsida.

– TV-pucken som turnering är uppskattad och en rolig turnering för spelarna. Med det sagt så är 60-årsjubileet också en bra tid att utvärdera och blicka framåt och nu ta turneringen in i framtiden. Vi vill ge distrikten möjligheten att ge tjejer och killar samma förutsättningar inför distriktslagsturneringar så därför är vi glada över att kunna säga att TV-pucken nu kommer att spelas av både tjejer och killar, säger Olof Östblom, tävlingschef för Svenska Ishockeyförbundet, till Svenska Ishockeyförbundets hemsida.

2012 startade Svenska Ishockeyförbundet turneringen "Stålbucklan" för tjejer. Turneringen var motsvarigheten till killarnas TV-pucken men nu blir det samma turnering för både tjejer och killar.

Den senaste upplagan av TV-pucken vanns av Skåne och Stålbucklan senast vanns av Stockholm.

– Det finns ett syfte att samla alla tjejer på en ort så att de får träffas och knyta kontakter, då många bara spelar med killar hemma i sin förening. Det upplägget har varit uppskattat och därför kommer vi att samla alla lag på samma sätt till gruppspelet, säger Östblom till Svenska Ishockeyförbundets hemsida.

--
Du gillar väl Signerat Nilsson på Facebook?

Dela inlägg
Signerat Nilsson

Bild från Bildbyrån

Träningsmatchen mot Linköping TV-sänds

Torsdagen den 16 augusti spelar Malmö Redhawks träningsmatch mot Linköping i Tyrs Hov i Tyringe. Nu står det klart att CMore sänder träningsmatchen, enligt ett pressmeddelande från HockeyAllsvenskan.

– Redan i början av augusti startar hockeysäsongen med en rad intressanta debuter och kraftmätningar mellan SHL och HockeyAllsvenskan. Det följer vi genom ett ordentligt paket försäsongsmatcher i våra kanaler, säger Johan Cederqvist, Kanalchef sportkanaler, C More och TV4-Gruppen, i pressmeddelandet.

--
Du gillar väl Signerat Nilsson på Facebook?

Dela inlägg
Signerat Nilsson

Bild från Bildbyrån

Rakhshani till Frölunda

Rhett Rakhshani är klar för Frölunda. Detta skriver klubben på sin webbplats. Forwarden kom till Redhawks inför säsongen 2016/2017 och har under sina två säsonger i klubben noterats för totalt 58 poäng i SHL.

– Det fanns väl möjlighet att spela någon annanstans, men Frölunda var ett lätt och rätt val. En bra klubb i en bra stad och en bra liga. Jag har ju några års erfarenhet av Sverige och SHL, säger Rakhshani till Frölundas hemsida.

Kontraktet är skrivet över de två kommande säsongerna, och Rhett ansluter till Frölunda i oktober.

––
Du gillar väl Signerat Nilsson på Facebook?

Dela inlägg