Måstematch väntar i Malmö Arena – Seger nödvändig för Redhawks

I eftermiddag kan Malmö Redhawks spela sin sista hemmamatch för säsongen. En förlust i eftermiddag innebär en 3-1-ledning för Frölunda i matcher och en chans till semifinalspel för Malmö är då minimal.

Det tre tidigare matcherna i kvartsfinalserien har varit jämna. Malmö rånade Frölunda på första matchen i Scandinavium. Frölunda gjorde samma sak i Malmö matchen efter. I fredags gick Frölunda vinnande ur efter en stark tredje period från hemmalaget. Segern innebar att man skaffade sig ett fint utgångsläge inför söndagens match, där seger innebär en 3-1-ledning i matcher, och det ska man inte kunna tappa.

För Malmö Redhawks del gäller det att fortsätta spela som i de tidigare matcherna. Man har spelat jämnt och stått upp bra mot Frölunda. Mer än vad laget visat upp kan man inte kräva. Om Malmö ska förbättra något så är det att inte tappa matcherna i tredje perioden. Både i andra- och tredje kvartsfinalmatcherna vände Frölunda matcherna och gick vinnande ur.

Johan Svensson, även känd som "MrMadhawk", skrev på Twitter under gårdagen att Oscar Alsenfelt, som inte var med i truppen i den senaste matchen, inte kommer till spel i eftermiddag heller. Något som även det blev klart under gårdagen var att Anton Mylläri stängs av tre matcher för en huvudtackling på Ryan Lasch. Även Lasch missar matchen idag. Detta meddelade Frölunda på sitt twitterkonto under gårdagen.

En seger för Redhawks innebär att man kvitterar matchserien till 2-2. En förlust innebär att chansen för semifinalspel är minimal. 15:00 släpps pucken i Malmö Arena.