• Hem
  • Hockeynation
  • Hockeynation

Intervju med Samuel Fagemo

Nedan hittar du intervju med Samuel Fagemo efter segern i CHL.

Dela inlägg:
  • Hockeynation

Brandon Gormley om flytten till Frölunda och segern i CHL

Brandon Gormley kom till Frölunda för bara några veckor sedan, nu är han mästare i CHL. Hör hans tankar om segern och att spela i Frölunda. 

Dela inlägg:
  • Hockeynation

Samuel Fagemo om JVM: “En dröm som går i uppfyllelse”

Frölunda tog en komfortabel seger i CHL under tisdagskvällen när man slog ut Kometa Brno och säkrade en semifinalplats mot Plzen. Men innan dess väntar landslagsuppehåll och för Frölundas supertalang Samuel Fagemo väntar en JVM-turnering.
- Det ska bli grymt kul att spela JVM, det största i min karriär hittills, säger han till sportbloggare.com efter matchen.

Det var aldrig någon fara på taket för Frölunda i det andra mötet med Kometa Brno i CHL. Matchen slutade 6-1 och totalt efter 2 omgångar fastställdes resultatet till 10-2 för göteborgslaget. Ett resultat Fagemo var nöjd med.
- Jag tycker det var en jättebra match av oss. Vi har haft lite strul med målskyttet så det var skönt att få 6 kassar som lag och känna att det lossnade lite.

Trots att segersiffrorna i CHL varit stora så har Frölunda haft problem med målskyttet i SHL, där man endast har gjort ett mål efter ordinarie tid på de senaste fyra matcherna.
- Vi har känt att det har låst sig lite för oss med målskyttet, varför vet jag inte. Det är så det är ibland men det är skönt att få utdelning och förhoppningsvis kan vi ta det med oss till SHL.

Men innan seriespelet drar igång har Fagemo tillsammans med lagkompisen Filip Westerlund en större utmaning framför sig, junior-VM i Kanada.
- Det ska bli grymt kul att få spela JVM, det största i min karriär hittills. Jag har följt turneringen sedan jag var liten, så det är en dröm som går i uppfyllelse.

På fredag samlas laget för att göra sig redo och Fagemo själv tror de har goda chanser.
- Vi har ett stabilt lag och en bra backuppsättning. Jag har inte så bra koll på de andra lagen, men så länge vi fokuserar på vårt spel så ska det nog gå vägen.

Dela inlägg:
  • Hockeynation

Linus Klasen efter uttåget ur CHL

Det blev en svängig kväll i Frölundaborg när Frölunda slog ut Lugano ur CHL. I bortalaget fanns det en minst sagt välkänd nuna, Linus Klasen, som nu gör sin femte säsong i den schweiziska ligan.
- Gör man 4 mål borde man vinna matchen, så det är klart det är surt, säger han till sportbloggare.com efter matchen.

Det blev en rafflande start på returmötet mellan Frölunda och Lugano i CHLs åttondelsfinal. Redan efter 50 sekunder hade Frölunda gjort 1-0 och det såg ut som att detta skulle bli en enkel match för hemmalaget. Men när halva matchen var spelad var det bortalaget som ledde med 3-1 och Frölunda var i brygga.
- I det här läget borde vi kunnat stänga matchen, men vi har haft problem med de på sistone. Vi hittar alltid något sätt att ge motståndaren någonting att bygga på så det är klantigt.  

När allt såg så ljust ut för bortalaget hände det som skulle få Frölunda in i matchen igen.
- Vi slarvar, jag tar en utvisning i anfallszon och i samma veva blir vi sex man på planen och Frölunda gör mål i fem mot tre så det är klantigt.

Men detta var långt ifrån över, när Frölunda kvitterat till 3-3 var det bortalaget som skulle ta ledningen ytterligare en gång. Men en styrning  och ett sent powerplaymål senare så var de ändå Frölunda som stod som segrare.
-Gör man 4 mål så borde man vinna, så det är klart det är surt.

Klasen är nu inne på sin femte säsong i den Schweiziska ligan och än så länge trivs han bra.
-Jag har varit där nere så länge nu, både jag och min familj trivs bra. Barnen går i skolan och de kan språket bättre än vad de kan svenska.

Men trots det har Klasen inte helt stängt dörren för en återkomst till Sverige.
-Jag har ett år kvar på kontraktet och sen får jag se. Så länge man har pucken och hittar ytor där ute så spelar man på den högsta nivån och då kan man spela var som helst. Så får vi se vilka dörrar som öppnar sig.

Dela inlägg:
  • Hockeynation

Så slutar SHL 2018/2019

Äntligen drar säsongen 2018/2019 igång och vi har fantastisk hockey att vänta oss i en lång tid framöver. Ny säsong innebär också en traditionsenlig tabelltippning, spänn fast säkerhetsbältet för nu åker vi.

1. Djurgården

Ja detta är väl den plats som är mest omdiskuterad. Många vill fortfarande sätta Växjö på första platsen och som en självklar vinnare. men jag kan inte riktigt hålla med. Djurgården har värvat fint i Dick Axelsson och framförallt Jacob Josefsson. Man har även tappat en hel del fina pjäser i Peppe Lundh och Mikael Ahlén, samt en skara juniorer. Men man har lyckats väga upp det fint. Djurgården har en fin säsong framför sig.

2. Växjö

Det blir inget större tapp för Växjö den här säsongen, även om jag inte tror att de kommer att vinna. Tappet av spelare i Växjö är inte nådigt, Rosén, Pettersson, Miele, Rassmussen, Brodecki, Welch och Martinsson. Det skojar man inte bort. Jag anser inte att man har vägt upp de tunga tappen och därför klarar de inte av djurgården i år.

3. Färjestad

Gick extremt bra större delen av förra säsongen men lyckades inte riktigt hålla ihop det under slutskedet. Har inför den här säsongen tappat en del fina lirare i Dick Axelsson och målsprutan Michael Lindqvist. Har fått in fina lirare i Linus Johansson och Daniel Viksten. Det här kan bli bra.

4. Frölunda

Ett lag som kan vara lite stukat efter de enorma tappen i Rasmus Dahlin, Viktor Olofsson, Jan Mursak och Carl Grundström. Har fått in Tim Söderlund, Rhett Rakhshani och backen Chay Genoway. Håll utkik för honom en kvick kanadick med ett hett temperament, men framför allt ett vasst skott. Frölunda kommer 4.

5. HV71

Förväntningarna på HV71 är ingenting annat än mycket höga och kan vara ett av de få lagen som faktiskt har fått in tyngre namn än vad man har tappat. Förlorat från i fjol är Victor Ejdsell och Pierre Engvall för att nämna två. Men in kommer bland annat Simon Önerud, Nils Andersson och Markus Ljungh. HV blir farliga. Jag har nog underskattat här.

6. Rögle BK

Såg extremt tungt ut i början av förra säsongen innan Mr Abbott kom in i båset och styrde upp det sjunkande skeppet. Ryckte upp sig rejält och klarade kvalet med marginal. Fick in fina Olle Liss och har efter det fyllt på med Matt Anderson, Erik Andersson och lovande Nils Höglander för att nämna några. Rögle blir årets uppstikare

7. Skellefteå AIK

Sötebrödsdagarna kan vara över för västerbottningarna. Tappat en hel del tunga namn i bland annat Tim Söderlund, Pär Lindholm, Henrik Hetta och många fler. Har försökt rädda upp det här i namn som Robin Alvarez, Edwin Hedberg och Mathis Olimb. Nej du, den gubben går inte.

8. Linköping HC

Gick bra förra året och klarade sig länge under slutspelet. Har förvisso fått in en hel del fina namn i i Lukas Bengtsson, Adam Brodecki, och Broc Little. Försvinner gör dock Olimb bröderna, Tony Mårtensson, Jakob Lilja, Kristian Näkyvä och Emil Sylvegård och jag tror nog inte att man får ihop det här.

9. Luleå HF

AJ AJ AJ, här ser det tungt ut. Har haft en tung period ett tag nu och det lär inte bli lättare i år. Ut ur truppen går Sandström, Mikkelson, Gustavsson, Falk Hishon, vilket är en hel del viktiga namn. Detta har man försökt rädda genom att värva in fyrtal i Allsvenska spelare. Nej det blir platt fall för Luleå i år.

10. Malmö Redhawks

Redovisade ett stort minus resultat efter förra säsongen, vilket gjort att spelarbudgeten har fått lida. Malmö har fått sina chanser och har två riktigt bra säsonger i ryggen. Men i år blir det inte allt för kul och har man tur kan man kanske klara sig till en åttondel. Men ha inte för stora förhoppningar.

11. Brynäs IF

Det kommer bli ett riktigt vattentramoande om brynäs ska hålla sig över vattenytan i år. Tar man en titt på vilka man tappat så ser det inte för kul ut. Försvinner gör, Paille, Palushaj, Kevin Clark, Juuso Ikonen, Linus Ölund, Elias Fälth och Adam Boqvist. Jag kan inte se att de som kommit in ska kunna väga upp de tunga tappen. KÄMPA BRYNÄS.

12. Mora IK

JA, jag tippar med hjärtat. I år gör vi det. Nu är det dags för Mora att slippa undan det där kvalet, för gör de inte det så tror jag dessvärre att SHL-sejouren är över. Nu hoppas jag att alla underskattat fina fina Mora IK.

13. Örebro HK

Klarade sig med nöd och näppe från kvalet förra säsongen och har haft det kämpigt ett par säsonger. Tittar man på truppen så har man tappat en hel del fina i bland annat Daniel Viksten, Manninen och Viktor Ekbom. Tyngsta namnet in är Aaron Palushaj men jag tror inte det här håller.

14. Timrå IK

Ja, den klassiska “nykomlingarna i botten”- tipset. Har förvisso varit flitiga på spelarmarknaden men jag måste ändå tro att Timrå inte klarar det här. Det känns lite fattigt i truppen och jag tror man får kriga om den här platsen i vår.

Dela inlägg: