• Hem
  • Hockeynation
  • Hockeynation

Mora IK All-Star team

Här kommer lite hockeygodis för alla Morafans. Jag satt och bläddrade igenom Moras trupper genom åren och blev lite sentimental. Jag beslutade mig för att sätta ihop mitt All-Star team. Laget sträcker sig mellan Elitseriesäsongen 04/05 till SHL-återkomsten 17/18, notera att spelare under lockout säsong inte räknas till truppen. 

(Om du läser via mobilen, läs med skärmen liggandes!)

Tränare:

Jeremy Colliton

Målvakter:

Juha Pitkämäki
Christian Engstrand

4:e Femman

Eric Beaudoin                         Anders Bastiansen                     Mikael Simons        

                 Greger Artursson                              Alexander Deilert


3:e Femman

Mattias Beck                             Jonas Westerling                          Johan Alcén

                Mattias Ekholm                                   Mikael Wikstrand


2:a Femman

Alexander Hilmersson                   Håkan Bogg                         Marian Hossa         

                  Tomas Skogs                                   Lukas Bengtsson


1:a Femman

Kevin Goumas                            Jacob Nilsson                         Pavel Brendl

                    Kevin Mitchell                                   Kevin Gagné


Här har ni mitt All-Star Team, kommentera gärna vilka du hade velat ha i ditt lag!

Dela inlägg:
  • Hockeynation

Hockeynation tippar Powerplay 07/10

Fullspäckat hockeyschema denna lördag vilket innebär endast svenska matcher på Powerplaykupongen. Jag kör en specialare och tippar resultaten. Känns som en rolig omgång och jag har hittat en bra rad. Tror jag. 


Färjestad-Brynäs

Speltips: 12

Färjestad har startat säsongen mycket bra och har ingen förlust på ordinarie tid. Det är upplagt för seger mot ett Brynäs som har startat säsongen lite knackigt. Ändå känns det som att Brynäs kommer ha en hel del att säga till om och jag tror att det finns risk för att Färjestad kan gå poängslös ur den här bataljen. 1/2 känns rimligt.


Mora-Hv71

Speltips: 12

Mora har startat säsongen skakigt och har förlorat på onödiga utvisningar de senaste matcherna. Hv är det bättre laget och bör vinna, enkelt. Men trots detta känns det som att Mora har mycket att ge i sin hemmaborg och jag flaggar för en skräll.


Skellefteå- Malmö

Speltips: 1x

Skellefteå har två förluster på de tre senaste men svarade för en övertygande seger senast mot Hv71. Det känns som att västerbottningarna är på uppgång. Man ställs mot ett starkt Malmö som har startat säsongen bra. Garderar med ett kryss. 


Frölunda-Luleå

Speltips: 1

Frölunda har inlett säsongen taffligt och förlorade senast borta mot Luleå. Nu är det en revanschsuget lag som har både Hjalmarsson och Lundqvist tillbaka i laget. Man gasar för seger och i Scandinavium blir man en svår nöt att knäcka. 


Karlskrona-Rögle

Speltips: 1x2

Oviss match med två bottentippade lag. Karlskrona har inlett säsongen bättre än skåningarna och bör ha fördel. Rögle hade en urladdning mot Malmö för två matcher sedan men det räckte bara till 2 poäng. Någon gång måste det trots allt vända. Helgarderar


Örebro-Linköping

Speltips: x2

Linköping har haft en blek start på säsongen och förlorade hemma mot Örebro igår. Nu ställs man mot samma lag igen och man bör vara hungriga. Man har en hel del mer att bevisa denna säsong och ikväll fullbordar man nog en seger. Men Linköping inte kunnat övertyga än så länge så garderar med ett kryss. 


Södertälje-Timrå

Speltips: 12

Timrå är på besök i Scaniarinken för att hämta hem tre poäng. Något som inte bör vara några större problem med tanke på Södertäljes start på säsongen. Timrå vann senast hemma mot starka AIK och har en bra känsla i gruppen. Trots detta vill jag ha med skrällen på Södertälje. Snart måste första trepoängaren komma. 


MoDo-Troja/Ljungby

Speltips: 1

Starka MoDo tar emot nykomlingarna Troja på lördagskvällen och borde vara rejält taggade efter den senaste derbyförlusten. Man ställs mot ett Troja som bara har plockat fem pinnar såhär långt och kommer vara ett lag på den nedre halvan den här säsongen. Fördel hemmalaget, spik etta. 


Dela inlägg:
  • Hockeynation

Stoppa blödningen, snabbt!

Tre omgångar spelade i SHL säsongen 17/18 och äntligen är vi igång på riktigt. Lagen börjar bli varma i kläderna och visa vad de går för. Men än så länge är det för tidigt för att dra några ordentliga slutsatser. Det enda vi kan fastslå är att ett lag definitivt har lyst med sin frånvaro, Rögle BK.

Skånelaget har efter 3 spelade omgångar inte lyckats ta en enda poäng, något de är ensamma om i serien. Dessutom har de en skrämmande målskillnad på -14, vilket är allt annat än lovande. Efter en skada på Ville Kolppanen inför säsongen har SHL-nykomlingen Emil Kruse vaktat buren och efter de tre första matcherna har Eldebrinks mannar inte direkt ett facit man skryter med. 17 insläppta mål på 3 matcher, vilket ger ett snitt på 5.67 insläppta mål per match. Med en otestad målvakt på SHL-nivå och en tafflig defensiv lämnar man en del i övrigt att önska. 

Nu måste man hitta ett sätt att stoppa blödningen, snabbt.

Som en skänk från ovan för Rögle-fansen kommer då en rutinerad pjäs in i truppen. Under gårdagen meddelade man nämligen att man gjort klart med kanadensaren Justin Pogge, som alltså är tillbaka i svensk hockey efter en sejour i KHL. 31-åringen har tidigare spelat i de Värmländska skogarna för både BIK Karlskoga och Färjestad, där han har haft några lyckosamma säsonger.

Frågan är nu om 192 cm Pogge är plåster på Rögles blödande defensiv? Annars tror jag inte det dröjer länge innan vi ser en annan man en Eldebrink i båset.

Dela inlägg:
  • Hockeynation

Sluta vända kappan efter vinden

3 omgångar har spelats den här säsongen och Leksand har redan börjat fira avancemanget till SHL.

Ett lag som Aftonbladets Mats Wennerholm innan säsongen hyllade till skyarna. Man pratade om ett Leksand som var för bra för Hockeyallsvenskan och ett lag som skulle köra över allt befintligt motstånd i ligan. Sagt och gjort, första matchen blev en komfortabel seger, 3-1 hemma mot Södertälje och tre pinnar var i hamn. Sedan kommer omgång två och nu stöter man på patrull direkt. Efter två övertygande perioder i T3-center leder Leksand med 3-1, en ledning de i sista perioden skulle tappa till en förlust med 3-6. Första motgången och som ett brev på posten kommer ändrade åsikter. Det är nästan snudd på ironi hur Wennerholm som bara för några dagar sedan hyllade Leksand, redan har ändrat uppfattning och påstår att det är få lag som kan klappa ihop så fullständigt som Leksand kan. Nu har Leksand gått från att vara för bra för Allsvenskan till att vara ett svajigt jojo-lag, på bara någon vecka.

I samma veva som man hyllade Leksand inför säsongen, så passade man såklart på att såga lillebror i norr vid fotknölarna. Det hör ju liksom till. Det pratades om ett Mora IK som hade en för liten plånbok, orutinerad trupp och kvalet i vår var ett faktum.

Flosklerna stod som spön i backen.

Två omgångar tog det, sedan var det annat ljud i skällan. I ett stort uppslag hyllades Mora som citat: “little big red machine” och “ett kollektiv utan några bortskämda stjärnor och helt fritt från divalater”. Nog för att det går fort i hockey, men hur snabbt kan man ändra uppfattning egentligen?

Självklart förstår jag också att det inte kommer bli något SM-guld den här säsongen, inte ens ett slutspel är troligt. Men hur kan man gå på varje fälla som finns när det kommer till tippning av en nykomling i en serie. Det är trots allt Mora IK, med samma stomme och spelfilosofi som förra året skördade enorma framgångar. Det är inte Säffles J20 lag.

Det är dags för hockeyexperterna att sluta vända kappan efter vinden. Vi kommer ihåg vad ni skrev förra veckan.

Dela inlägg: