• Hem
  • Hockeynation
  • Nils Lundkvist om bronset i JVM – och att möta Fagemo:"Lite konstigt"
Nils Lundkvist om bronset i JVM – och att möta Fagemo:"Lite konstigt"

Bild från Bildbyrån

Nils Lundkvist om bronset i JVM – och att möta Fagemo:"Lite konstigt"

Bronshjältarna Samuel Fagemo och Nils Lundkvist hann knappt landa innan det var dags för match igen. Under tisdagen ställdes de båda mot varandra i CHL-semifinalen i Frölundaborg. En match den sistnämnda vann med 3-2.
– Det kändes lite konstigt, vi har varit med varandra i en månad och nu slåss vi på isen, sa Nils Lundkvist efter segern.

Det var svenskmöte i CHL-semifinalen när Frölunda tog emot Luleå hemma i Frölundaborg och det var en svängig historia. Efter första perioden hade bortalaget ledningen med 2-0 och efter den andra var det lika på två. Med ett mål i slutminuterna var det tillslut norrbottningarna som drog det längsta strået genom mål av Jack Connolly.

– Första perioden vinner vi med 2-0, ganska orättvist. Men i den andra spelar vi bättre och då torskar vi med 2-0 istället. Men i slutändan tycker jag ändå att vi vinner rättvist. Men det var en tight och tuff match.

Tufft var ordet. Matchen präglades av en hel del utvisningar och gruff mellan lagen. Matchen i matchen, den mellan bronshjältarna Samuel Fagemo och Nils Lundkvist, slutade också med en hel del heta dueller.

– Jag flög tillbaka med honom hit till Göteborg och då sa vi att det skulle kännas lite konstigt. Vi har kamperat i en månad tillsammans för att hitta lösningar och vinna matcher. Nu slåss vi i sarghörnet, så det var lite speciellt men det var kul.

BB200107 MI015

Nils Lundkvist ställdes mot sin lagkamrat under JVM i den första CHL-semifinalen.

Det blev inte mycket vila för bronshjältarna efter JVM, bara en dag efter bronsmatchen var de tillbaka i hetluften igen. Innan matchen hyllades de båda på isen.

– Det känns lite att man har en turnering i benen. Vi spelade ju sju matcher på kort tid och jag spelade en hel del per match. Men det är kul att vara tillbaka igen och jag är sjukt tacksam för ceremonin Frölunda höll innan matchen, säger Nils Lundkvist efter matchen.

Trots en lång turnering i benen fanns det ingen tvekan för Lundkvist att spela.

– Jag hade inte så mycket val om jag ska vara ärlig (haha). Men jag kände bara att det skulle vara kul att få spela igen.

Trots en tung förlust i semifinalen mot Ryssland bärgade juniorkronorna tillslut en bronsmedalj efter vinst mot Finland i sista matchen.

– Efter bronsmatchen så var det fortfarande lite bittert att vi inte fick spela finalen. Men nu när man börjar smälta det så känns som att vi ska vara väldigt stolta över vår turnering, säger Lundkvist.

Nu är det tillbaka till serielunken för Lundkvist som kommer till ett Luleå som har radat upp segrar medan backen varit borta.

– Det är svinkul att vara tillbaka och att få komma tillbaka till ett vinnande lag är jätteroligt.

I CHL sammanhang väntar nu en retur mot Frölunda på tisdag innan Luleå är klara för final. Men Frölunda har gjort sig kända för att kunna vända på precis vad som helst i turneringen.

– Så är det, men vi får se till att vara det laget som bryter den trenden, säger Nils Lundkvist efter matchen.