• Hem
  • Hockeynation
  • Lias Andersson om varför han lämnade Rangers:"Mitt liv och min hälsa"
Lias Andersson om varför han lämnade Rangers:"Mitt liv och min hälsa"

Bild från Bildbyrån

Lias Andersson om varför han lämnade Rangers:"Mitt liv och min hälsa"

Han valde att inte ansluta till New York Rangers farmarlag. Nu har klubben stängt av Lias Andersson från all ishockey. För Hockeynation berättar han om den tunga säsongen.
– Det här är ett beslut som har med mitt liv och min hälsa att göra.

Lias Andersson har haft en tung säsong på andra sidan Atlanten. Efter att ha inlett säsongen i NHL med en poäng på 17 matcher skickades han ner till AHL-laget Harford Wolf Pack. En situation 21-åringen inte ska ha varit nöjd med och därför bett om att bli trejdad från organisationen. Tätt därpå ska den tidigare Frölunda-centern dessutom struntat i att dyka upp på en samling med farmarlaget, ett beslut som fått honom avstängd från all hockey.

Under tisdagens CHL-semifinal mellan Frölunda och Luleå fanns han på plats i Frölundaborg för att titta på sitt gamla lag. Hockeynation träffade Andersson efter matchen där han berättade om tuffa säsongen och varför han är i Sverige.

– Jag tog ett beslut om att inte vara vara kvar där borta och det är jag väldigt stolt över, säger han efter slutsignalen.

BB200102 FK038

Lias Andersson var på plats under Frölundas CHL-semifinal mot Luleå.

Men anledningen till att han inte dök upp på en samling med farmarlaget och varför han nu är i Sverige vill han inte gå in på.

– Det har varit många incidenter som har hänt, men jag vill inte gå in på vilka eller varför. Men tillslut så mådde jag inte bra på ett personligt plan och då valde jag att åka hem, säger Lias Andersson.

Det kan inte vara ett enkelt beslut att ta, vad är det som gör att bägaren rinner över tillslut?

– Många saker som har tagit på mig både mentalt och fysiskt. Men det är inget jag kan kommentera i nuläget, jag har munkavle på mig. Men det här är inget beslut som har med hockeyn eller mitt spel att göra, det är ett beslut som har att göra med mitt liv och min hälsa.

När Hockeynation träffar Lias Andersson bär han dessutom tofflor, anledningen är att han är skadad. Vilket hindrar honom från att ens träna.

– Ja, jag går ju runt i tofflor så du kan nog gissa vad som är skadat. Det ska inte vara några större problem, jag ska uppsöka en doktor i veckan. Jag kan inte ens ha skor för att det gör ont och då är det svårt att dra på sig skridskor.

Nu är framtiden oviss för Lias Andersson som inte vet själv vad som kommer hända framöver.

– Jag vet ingenting faktiskt. Jag ska ha ett möte med min agent och se vad dom säger. Det är klubbar som har hört av sig både i Sverige och Europa. Men bollen är större än så, beslutet ligger i USA. Så vi får se vad som händer.

Har du sneglat mot Sverige?

– Det är klart att man gjort det, både Europa och Sverige är såklart ett alternativ. Men det finns andra klubbar i NHL som har hört av sig också för kolla hur jag skulle ställer mig till att spela för dom, så vi får se vad som händer.