• Hem
  • Hockeynation
  • Frölunda krossade FBK – hånade efter slutsignalen: "Kul om dom tycker den är bra"
Frölunda krossade FBK – hånade efter slutsignalen: "Kul om dom tycker den är bra"

Bild från Bildbyrån

Frölunda krossade FBK – hånade efter slutsignalen: "Kul om dom tycker den är bra"

Färjestad hade drömläge inför returen med Frölunda i CHL under tisdagskvällen. Men göteborgarna blev numret för stora. Hemmalaget krossade FBK med 8-2.
–Det är pinsamt, säger Färjestads Michael Lindqvist efter matchen.

Efter att FBK hade krossat Frölunda med 6-3 i det första mötet i CHL:s åttondelsfinal var det upplagt för avancemang för värmlänningarna under tisdagskvällen. Men hemmalaget Frölunda ville annat. När slutsignalen ljöd stod det 8-2 till FHC som där med var klara för kvartsfinal.

Efter utskåpningen var det en besviken Michael Lindqvist som kom ut ur omklädningsrummet.

– Vi spelade dåligt och tar på oss alldeles för många utvisningar och Frölunda är det bättre laget. Det är pinsamt tycker jag.

När pucken släpptes i den första perioden var det ett hemmalag som kom ut med enorm fart och fullkomligt malde ner FBK. Något som Lindqvist menar att Färjestad var beredda på.

– Vi vet att Frölunda alltid spelar så. Vi har varit i Scandinavium och spelat hur många gånger som helst och vunnit där så vi var beredda på vad som skulle komma. Men sen får dom en smakstart och gör två snabba mål och sen rider dom på den vågen. Vi lyckas inte få stopp på deras momentum och när vi väl får det så drar vi på oss utvisningar. Sen gör dom mål i fem mot fem också, men utvisningarna sätter en stor prägel på matchen.

Efter två spelade matcher lagen emellan hade Färjestad dragit på sig 12 utvisningar, medan Frölunda bara suttit av 3. Något som i slutändan också avgör åttondelsfinalen.

–Det blir svårt att vinna då eftersom dom har ett så bra powerplay. Vi har spelat 120 minuter mot Frölunda och haft totalt ett powerplay. Våra utvisningar är onödiga och inte så mycket att snacka om, men jag tycker att domaren hade kunnat ta några fler utvisningar på Frölunda senast och även här idag. Jag skyller inte på domaren att vi förlorar, det är vårt eget fel. Men jag tycker att nivån var väldigt låg, säger Lindqvist efter matchen.

Som om inte en överkörning vore nog firade Frölunda segern med att spela "torparrock" i Frölundaborg. En låt som vanligtvis är Färjestads segersång. Men Lindqvist hade inte mycket att säga om den piken.

– Jag vet inte, jag hörde inte det. Men det är väl kul om dom tycker den är bra.

Färjestad som inte spelat turneringen sedan säsongen 2015/2016 är därmed utslagna ur CHL och riktar nu fullt fokus på SHL och nästa match mot topplaget Rögle BK redan på torsdag.

– Vi sover kvar här i Göteborg och tränar här imorgon. Sedan ska vi åka ner till Ängelholm och göra en riktigt bra match där. Nu är vi ute ur CHL och vi kan inte älta den här förlusten allt för länge. För vi vill gå långt i SHL, avslutar Michael Lindqvist.