• Hem
  • Supporterintervju: "Den euforin och glädjen i isstadion glömmer jag aldrig!"
  • Supporterintervju: "Den euforin och glädjen i isstadion glömmer jag aldrig!"

Supporterintervju: "Den euforin och glädjen i isstadion glömmer jag aldrig!"

På måndag drar kvartsfinalserien mellan Malmö Redhawks och Frölunda Indians igång. Signerat Nilsson har pratat med Malmösupportern Björn Holmgren om hans tankar om säsongen hittills och vad han tror om det kommande SM-slutspelet.

– Mitt intresse för Malmö Redhawks började runt 2001 när min far tog med mig till isstadion för första gången. Minns att det var en match mot Brynäs och att Malmö förlorade på straffar. Jag blev frälst direkt och tjatade sedan på pappa om att vi skulle gå på hockey hela tiden. Från 2004 har jag haft årskort och har inte missat många hemmamatcher sedan dess. Försöker klämma in åtminstone 3-4 bortamatcher per säsong, säger Björn.

Som Björn delger i svaret ovan har han följt Malmö Redhawks länge. Hans bästa minne med klubben är när man besegrade Rögle med 1-0 i det första hemmaderbyt säsongen 2005/2006.

– Markus Matthiasson styr in ett skott från Lubomir Sekeras med sin bakdel i slutet av tredje perioden. Den euforin och glädjen i isstadion glömmer jag aldrig!

Den sista omgången av grundserien spelades i lördags och efter den stod det klart att Malmö placerat sig på sjätte plats och var klara för kvartsfinalspel mot Frölunda, något som Björn är nöjd med.

– Säsongen har varit upp och ner. Men på det stora hela ska man vara nöjd. En sjätteplats hade jag tagit alla dagar i veckan om man hade frågat mig innan säsongen. Det känns dock som att laget hade mer i sig. Jag har saknat lite av farten och festen i Malmö Arena. 10 eller 15 poäng mer hade inte varit orimligt med tanke på hur laget har spelat vissa matcher.

På frågan om vilka spelare som han imponerats av lite extra under säsongen svarar Björn:

– Stefan Warg, Anton Mylläri och Lars Bryggman har imponerat med sin fightervilja och fina inställning. Spelare som man förknippar med jobbet i det tysta har tagit ett stort steg och visat framfötterna när laget har varit svårt drabbat av skador och annat.

Björn tycker inte att det är någon spelare som har underpresterat hittills under säsongen.

– Egentligen inte. Robin Alvarez har haft en jobbig säsong och kan inte lastas för sin klena utdelning rent poängmässigt. Andy Miele hade jag mina farhågor för och de infriades sett till det defensiva jobbet. Annars producerade han och gjorde sitt offensiva jobb. Tror han passar bättre i Växjö än i Malmö. 

På måndag drar kvartsfinalserien igång när Malmö Redhawks reser till Göteborg för den första matchen. Många anser att Frölunda är favoriter till att gå vidare, vilket Björn ser som en fördel för Malmö.

– Jag tror det blir tight! En serie om 6-7 matcher är inte omöjligt. Tror att Malmö vinner med anledning av att man inte är favoriter. Det har länge passat Malmö och det tror jag det gör även i år. Vi har massor med ”slutspelslirare” i det här laget som kommer steppa upp både en och två steg. Sätter några kronor på att Daniel Zaar kommer explodera och bli den som avgör den här kvartsfinalserien!

Stort tack till Björn för intervjun!

Dela inlägg:

Kommentera inlägg