Redhawks studsade tillbaka och vann fjärde raka matchen mot Färjestad

Malmö Redhawks studsade tillbaka och tog sin första trepoängare hemma i Malmö Arena sedan den fjärde januari, när man ikväll besegrade Färjestad med 3-1. Segern innebär att man vunnit samtliga fyra möten under säsongen.

Det var ett betydligt bättre Malmö Redhawks idag jämfört med i lördags. I det senaste inlägget här på bloggen skrev jag att uppryckning krävdes av Redhawks om det skulle bli seger ikväll. Och det var ett helt annat Malmö Redhawks som de 5749 åskådarna i Malmö Arena bjöds på ikväll. I den senaste matchen mot Luleå sköt man 13 skott på mål och idag sköt man 34 skott.

Det var Färjestad som tog ledningen i matchen. Sju minuter in i andra perioden stod Libor Hudacek för sitt första mål för säsongen när han kom fri mot Oscar Alsenfelt i Malmökassen. Det blev gästernas enda mål i matchen. Malmös kvitteringsmål gjordes av Fredrik Händemark som såg att att överraska Lars Haugen i Färjestadskassen med sitt skott. Malmö tog också ledningen innan den andra perioden var slut. Nichlas Hardt styrde in ett skott från Frederik Storm. Kvällens sista mål stod Max Görtz för när han styrde in pucken i mål efter skott från Tobias Ekberg.

Oscar Alsenfelt stod för ännu en fin prestation när han såg till att endast släppa in ett mål i kvällens match. Malmö slarvade i defensiven några gånger men då klev Alsenfelt fram och motade bort pucken.

Med två matcher kvar av grundserien är tabellen oerhört jämn. Redhawks trepoängare innabär att man nu endast har ett poäng upp till fjärdeplacerade Färjestad, som kan bli Redhawks motståndare i en eventuell kvartsfinal. Tätt bakom Redhawks ligger Skellefteå och ytterligare några poäng bakom ligger HV71 och Luleå som för tillfället är placerade så att de får spela åttondelsfinal.