• Hem
  • Gästkrönika: Ikväll ska Hockeyallsvenskan avgöras!
  • Gästkrönika: Ikväll ska Hockeyallsvenskan avgöras!

Gästkrönika: Ikväll ska Hockeyallsvenskan avgöras!

Gästkrönika av Emil Jönsson.

Ni vet känslan när man sitter fastspänd i flygplanet. Piloten kontrollerar dem sista inställningarna i cockpit. Allt är klart. Planet svänger upp och gör sig redo att sticka iväg. Piloten säger ”ready for take off” och strax efter hör man mullret och planet sticker iväg på en unik resa. Precis så är det nu, för ikväll ska Hockeyallsvenskan avgöras!

Någon som är oinsatt må tycka att kvällen inte alls är särskilt spännande eftersom lagen i den Hockeyallsvenska finalen är spikade. Men det som gör kvällen spännande är att se vilka lag som ska få kvala sig kvar i HockeyAllsvenskan? Vilka lag tar sig till Svenska Spel Trophy, eller Play Off-serien som jag föredrar att säga, där lagen ska slåss om att få möta förloraren i Hockeyallsvenska-finalen? Kommer AIK att ta kommandot in i serien? Kommer Pantern att få med sig några poäng till fortsättningsserien? Och i så fall, hur många? Och hur går det för Västervik som både kan hoppa in i kvalet uppåt som neråt? Sen har vi Modo, Södertälje och Vita Hästen som alla slåss om att knipa den sista platsen till Svenska Spel Trophy för att det inte ska bli sommarlov redan om några timmar.

Det är få Hockeyallsvenska upplagor som jag minns där det har varit så många matcher och så många lag mot varandra som har något att spela för. Bottenlag möter toppenlag. En streckstrid mot en annan. 

Och hockeydramatiken slutar inte där. Ikväll Hockeyallsvensk-dramatik, imorgon SHL-kväll, På fredag är det den HockeyAllsvenska finalen, på lördag sista omgången av grundserien i SHL, på måndag SM-slutspelet, på tisdag Hockeyallsvenskan och så fortsätter det de kommande veckorna.

Spänn fast er, för nu börjar slutspelet 2018 där varje skär och varje sekund är av yttersta vikt. Håll i er, för det är ready for take off!

Tack för mig och på återseende!
/Emil Jönsson.

Kvällens matcher i HockeyAllsvenskan (Omgång 52)

19:00 Oskarshamn - Leksand
19:00 Västervik - Karlskoga
19:00 Södertälje - Pantern
19:00 Almtuna - Vita Hästen
19:00 Tingsryd - Modo
19:00 AIK - Troja/Ljungby
19:00 Timrå - Björklöven

Tabellen

1. Timrå 99p.
2. Leksand 88p.
-----------------------------
3. AIK 82p.
4. Almtuna 80p.
5. Pantern 79p.
6. Oskarshamn 79p.
7. Björklöven 77p.
8. Modo 72p.
-----------------------------
9. Södertälje 72p.
10. Vita Hästen 72p.
11. Västervik 69 p.
12. Tingsryd 68 p.
-----------------------------
13. Karlskoga 68p.
14. Troja/Ljungby 66p.

Samtliga lag har spelat 51 omgångar.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg