• Hem
  • IFK-nytt
  • Niclas Eliasson: "Skulle kunna tänka mig Norrköping igen"
  • Niclas Eliasson: "Skulle kunna tänka mig Norrköping igen"

Niclas Eliasson: "Skulle kunna tänka mig Norrköping igen"

Niclas Eliasson är en av många spelare som tagit steget från Allsvenskan ut till Europa. Han är också en spelare som spelat i både AIK och IFK Norrköping, klubbarna som nu jagar SM-guld.
– Jag har fantastiska vänner i båda lagen och önskar mina vänner lycka till inför sista omgången, säger Niclas Eliasson till IFK-nytt här på Sportbloggare.com.

Utvecklingen går framåt för Niclas Eliasson som sommaren 2017 lämnade IFK Norrköping för spel i Bristol City. Redan denna säsong har han kommit upp i mer speltid än vad han fick i fjol.
- Det har känts jättebra med min utveckling sedan jag kom hit till England och jag känner att jag utvecklas varje dag, säger han till IFK-Nytt.

Kontraktet med Bristol City löper över ytterligare en säsong, men någon förhandling har ännu ej påbörjas. 

- Vi har inte kommit så långt med något snack om förlängning av kontraktet. Vi är mitt inne i en period med väldigt mycket matcher och jag har inte bråttom med att börja ta tag i det utan fokuserar på att prestera bra så kommer dom diskussionerna längre fram.

Från England följer han Allsvenskan och hans tidigare klubbar IFK Norrköping och AIK.

- Jag följer såklart allsvenskan och brukar kolla på de flesta matcherna på tv här hemma i England.

Vilket lag hoppas du tar hem guldet? 

- Jag har fantastiska vänner i båda lagen och önskar mina vänner lycka till inför sista omgången och så lägger jag inte mer vikt i vem som vinner utan som jag sa önskar jag båda lycka till inför sista matchen.

Din tidigare klubb Falkenberg, som du spelat i under många år, tog klivet upp i Allsvenskan. Hur känner du kring det?

- Fantastiskt kul att Falkenberg tog klivit upp. Det är min moderklubb och jag har växt upp i Falkenberg vilket såklart gör att jag har starka känslor för Falkenberg.

Nu hoppas han på en lång karriär utomlands, men när han vänder hem till Sverige igen är IFK Norrköping ett alternativ.

- Jag trivdes fantastiskt bra i Norrköping och hade en jättebra tid där. Nu hoppas jag vara kvar i Europa, säger Eliasson och fortsätter:

- Men när man ska hem till Sverige är det klart att Norrköping är något jag har bra minnen från och att det är något man skulle kunna tänka sig. Men det är mycket som spelar in i framtiden och det är svårt att svara på nu. Men jag var hemma i Sverige för några veckor sedan och då var jag i Norrköping och hälsade på laget vilket var jättekul! Jag är väldigt tacksam för vad Norrköping har gjort för mig i min karriär.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg