• IFK-nytt

OFFICIELLT: David Moberg Karlsson lämnar IFK Norrköping

Nu är det officiellt. David Moberg Karlsson lämnar IFK Norrköping för spel i Tjeckien med Sparta Prag.

- David har under sin tid i IFK utvecklats enormt på alla plan. Det är återigen ett kvitto på att vår verksamhet är ypperlig för spelare att utvecklas i, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson till IFK:s hemsida.

Övergången sägs ge IFK Norrköping omkring 15 miljoner kronor.

Dela inlägg:
  • IFK-nytt

Thordarson flyttar till Norrköping - söker jobb

Stefan Thordarson behöver knappast någon närmare presentation. För er som följt IFK Norrköping de senaste åren har koll på vem den isländska anfallaren är.

Nu är han tillbaka i stan för att vara med på sin sons resa som nu skrivit på för IFK Norrköping. Sonen heter Oliver Stefánsson och är 16 år gammal.

– Vi flyttar med honom. Han är så ung och jag vill göra det så rätt som möjligt. Jag vet hur tufft det kan vara. Jag har varit där själv. Det är inte lätt för en 16-åring att komma hem själv till en tom lägenhet efter en dålig träning eller match. Det kan vara tufft, säger Stefan Thordarson till NT.se.

Nu söker han jobb, men menar att det inte är bråttom. Men vem vill inte ha en gammal IFK-hjälte?

– Jag kommer försöka hitta ett jobb. Det kommer gå bra, det är ingen brådska. Vi kommer ned i början av januari, säger Thordarson till tidningen.

Dela inlägg:
  • IFK-nytt

IFK tacka nej till budet på Alexander Fransson

Det var Fotbollskanalen.se som avslöjade att AEK Aten ville värva Alexander Fransson från IFK Norrköping, men en affär ser i dagsläget inte ut att bli av. Budet som kommit in ska vara alldeles för dåligt och med all rätt ska den grekiska klubben fått tack, men nej tack.

Det är Sportbladet som skriver att budet som förkastas låg på strax under 10 miljoner kronor, vilket är väldigt svagt. 

Klubben befinner sig i ett så pass bra ekonomisk läge så man kan begära mer för sina spelare än för bara några år sen. Nu är pengarna inte lika viktigt, utan ska man släppa Fransson redan i januari krävs ett bud på över 20 miljoner kronor. 

Även Simon Thern har det ryktas om. Men där är det inget nytt att rapportera om. Däremot väntas David Moberg Karlsson inte kort försvinna.

Silly Season, det är fina tider.

Dela inlägg:
  • IFK-nytt

IFK Norrköping värvar - två spelare klara

IFK Norrköping meddelar på sin officiella hemsida att man gjort klart med två nya spelare. Det handlar om mittbacken och son till Stefan Thordarson, Oliver Stefánsson, 16, samt mittfältaren Isak Bergman Jóhannesson, 15. 

Båda två kommer från den isländska klubben Akranes.

Det är trots konkurrens från flera toppklubbar ute i Europa som Norrköping lyckas knyta till sig denna duo.

– Att vi lyckats attrahera Oliver och Isak att välja IFK i stenhård konkurrens med många europeiska toppklubbar gör att vi är väldigt stolta. Dels har samarbetet med Akranes varit bidragande men också självklart den resan som Arnor gjorde hos oss, säger Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

LÄS OCKSÅ: IFK kan få 20 miljoner kronor för David Moberg Karlsson

Dela inlägg:
  • IFK-nytt

Uppgifter: Upp till 20 miljoner kronor för David Moberg Karlsson

Frågan är inte om David Moberg Karlsson lämnar IFK Norrköping, utan när. Alla är förberedda på att anfallaren kommer lämna och det mesta tyder på att det blir klart för spel i Sparta Prag inom kort.

Enligt iDNES handlar det om 15 miljoner kronor för övergången samt bonusar som gör att summan kan stiga upp till 20 miljoner kronor.

Efter en säsong som gick både upp och ner för Moberg Karlsson blev det till sist tio mål i Allsvenskan för 24-åringen.

LÄS OCKSÅ: Alexander Fransson kan lämna IFK Norrköping

Dela inlägg: