IFK-nytt » Allt om IFK Norrköping
IFK-nytt

Ryktades till Peking - ser ut att stanna

Pål André Helland kände sig inte önskad i Rosenborg efter att ha fått begränsad med speltid under 2019. Det ryktades om IFK Norrköping, bud kom och den norska klubben nobbade.

Sedan dess har det vänt.

– Jag var visst önskad här trots allt och RBK ville inte sälja. Så det ser ut som att jag blir kvar här, säger Helland i en intervju med VG.no.

Rosenborgs tränare är nöjd med vad han fick se av Helland i slutet på 2019 och fortsätter det så verkar det kunna bli mer speltid för 30-åringen.

- Fortsätter Helland som han gjorde i slutet av 2019 - och har gjort i vinter, då är det uppenbart att han kommer att spela mycket för oss 2020, säger Rosenborg-tränare Eirik Horneland till VG.

Helland är till och med öppen för att förlänga sitt avtal som sträcker sig över 2020.

- Det finns en möjlighet, svarar Helland.

Så chansen att Helland spelar i IFK Norrköping nästa säsong har minskat, det kan man säga.

Dela inlägg
IFK-nytt

Talangerna målskyttar när IFK vann premiären

Säsongens första träningsmatch för IFK Norrköping är avklarad. Det slutade med 2-1-seger borta mot Sarpsborg 08.

Första matchen är spelad och IFK Norrköping lyckas vinna borta mot Sarpsborg 08. Carl Björk, 20-åringen som var utlånad till Sylva förra säsongen, inledde målskyttet i den första halvleken.

Hemmalaget kvitterade i början på andra halvlek. Men Norrköping skulle få sista ordet.

Det är Isak Bergmann Johannesson som ser till så att Peking tar ledningen med 2-1. Endast 16 år gammal, fyller 17 år i mars.

Nästa match spelar i Atlantic Cup den 31 januari mot Bröndby.

Sarpsborg 08 - IFK Norrköping 1-2

0-1: Carl Björk

1-1

1-2: Isak Bergmann Johannesson

Dela inlägg
IFK-nytt

Filip Dagerstål missar premiären - har en bit kvar

Idag spelar IFK Norrköping sin första träningsmatch inför den kommande säsongen. För motståndet väntar Sarpsborg 08. Men till skillnad från hur IFK Norrköping tidigare ställt upp så kommer det se annorlunda ut denna gång.

Delvis har spelare som Gudmundur Thorarinsson, Kalle Holmberg, Simon Skrabb och Kasper Larsen lämnat. Men sedan finns till exempel Filip Dagerstål på skadelistan och inte redo för spel än. Det låter till och med som det kan dröja.

– Filip har en bit kvar innan han är på planen. Jag vill inte uttala mig om hur länge. Vi tog av honom från match i omgång 29, sen dess har han gjort alternativ träning. Vi ska nog ha tålamod innan Filip står på planen igen. Han har haft det här bekymret en längre tid, säger IFK:s manager Jens Gustafsson till Norrköpings Tidningar.

I övrigt missar Maic Sema, Pontus Almqvist, Egzon Binaku och Oliver Stefansson.

Pekings trupp mot Sarpsborg 08
 • Isak Pettersson
 • Julius Lindgren
 • Rasmus Lauritsen
 • Lars Krogh Gerson
 • Henrik Castegren
 • Christopher Telo
 • Ian Smith
 • Kevin Alvarez
 • Alfons Sampsted
 • Simon Thern
 • Andreas Blomqvist
 • Alexander Fransson
 • Manasse Kusu
 • Kristoffer Khazeni
 • Sead Haksabanovic
 • Christoffer Nyman
 • Ísak Bergmann Jóhannesson
 • Jakob Lindahl
 • Lucas Lima
 • Carl Björk
Dela inlägg
IFK-nytt

Simon Skrabb fick göra Serie A-debut mot Milan

I januari blev det klart att Simon Skrabb lämnar IFK Norrköping för spel i Serie A med Brescia. Och idag fick han göra sin debut.

Med tre minuter kvar av ordinarie speltid fick Skrabb hoppa in mot Zlatan och hans Milan, vid underläge 0-1.

Det dröjde sedan inte länge innan Simon Skrabb hade presenterat sig, men på ett negativt sätt, genom att dra på sig ett gult kort efter att ha stoppat upp en Milan-kontring.

Skrabb hade dock en möjlighet i offensiven i slutskedet på övertiden, men trots ett fint läge kom han inte till avslut. Istället ett inspel som Milan-målvakten kunde plocka ner och därefter blåste domaren av matchen som Milan alltså vann med 1-0.

Men kul att Skrabb fick några minuter på planen iallafall.

Dela inlägg
IFK-nytt

BESLUTET: IFK Norrköping tar inte hjälp av spelarna

Mikael "Gädda" Hansson har fått besked att han måste lämna IFK Norrköping efter att klubben måste spara in pengar på personalen.

Något spelartruppen inte var glad över och flera spelare ska ha varit redo att gå ner i lön.

Men IFK Norrköpings besked är att man inte kommer ändra sitt beslut. I ett öppet brev från styrelsen, på IFK Norrköpings hemsida, skriver man att det är ohållbart om anställda inom föreningen ska avlönas med hjälp av externa pengar.

"Styrelsen uppskattar det engagemang som inte minst spelartruppen visat för de som är uppsagda men vi kommer inte att förändra genomförandet av föreslagna kostnadsbesparingar. Det blir ohållbart om anställda inom föreningen ska avlönas med hjälp av externa pengar. Att avgöra klubbens bemanning är en fråga för den sportsliga och den administrativa ledningen."

Hela brevet kan ni läsa HÄR!

Dela inlägg
IFK-nytt

Uppgifter: IFK Norrköping finns med i bilden

Något tungt nyförvärv har det inte blivit för IFK Norrköpings del hittills. Däremot har det funnits en del rykten.

Nu kommer ytterligare ett, där Fotbollskanalen rapporterar att IFK Norrköping är en av flera klubbar som är intresserade av att plocka in Eric Smith.

Det som talar för Norrköping är att han tidigare spelat här och att klubben har ekonomi för att kunna genomföra en sådan övergång. Men sedan får man se.

Även IFK Göteborg ska ha ett intresse, vilket FotbollDirekt rapporterat om.

Fotbollskanalen skriver också att Brøndby och St. Pauli är intresserade av svensken.

Dela inlägg