IFK-nytt » Allt om IFK Norrköping
IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Tre punkter efter Bajen hemma

IFK Norrköping fortsätter imponera och hakar på i toppen av Allsvenskan. Bajen blev det fjärde laget som fick lämna med noll poäng och IFK har tagit 4:a raka segrar och gått obesegrade i de senaste sex matcherna. Idag bjuder vi tre punkter efter den senaste vinsten hemma mot Bajen!

Curva Nordahl

Det har varit lite lamt på "Curvan" dem senaste matcherna när publiken fick börja komma tillbaka. Men under söndags kvällen bjöd Curva Nordahl på show och sjöng i stora delar av matchen ut gänget från Söder. Mycket tack vare "Posse" i vanlig ordning men han fick stor hjälp av Simon som hjälpt till att pusha klacken på sin vänster sida, en man för framtiden när "Posse" väljer att kliva åt sidan. 10/10 poäng till "Curvan" denna kväll!

Ett liv ett lag - Markus Krunegård


Många var skeptiska till att Markus Krunegård tillsammans med Norrköpings symfoniorkester skulle framföra "Ett liv ett lag" tillsammans med publiken som hjälpt, ordet blev SUCCÉ!
Låten kommer eka på arenan framöver, även om man får ge det lite tid tills alla lär sig låten. Men känslan är fortsatt den att det kommer bli en topp inmarschlåt när den sätter sig!

Sex raka utan förlust!

Precis som vi nämnde i inledningen så är IFK obesegrade i de sex senaste matcherna och i de senaste fyra matcherna har man hämtat hem alla poäng och tagit 12 av 12 möjliga. Nu väntar Häcken borta efter uppehållet och tätt efter det väntar AIK borta på Friends Arena. Två tuffa möten på pappret men med IFK:s fina facit så ser framtiden ljus ut, och lyckas man knyta till sig full pott här är man i allra högstagrad med om Europa platserna och hotar troligen om guldet.

/Pontus Hammarkvist

Dela inlägg
IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Tre poäng och häng på toppen

Fullsatt parken och en läktarkamp stod på spel. Första matchen med full publik efter 701 dagar bjöds på show och en rolig dag för oss IFK-supportrar.

Äntligen dags för publik och ny inmarsch låt som Markus Krunegård med Norrköpings symfoniorkester drog igång kvällen, en inramning som blev bättre än förväntat och gåshud och tårarna var svåra att hålla tillbaka.

Ny straffskytt - i Tottes frånvaro

Efter en avvaktande första kvart var det ändå IFK som skapade dem största chanserna och tog säg lätt förbi på Bajens höger kant. I den 16:e minuten var det dags för Levi att öppna målskyttet från elva meters punkten efter en straff situation där Mads Fenger rev ner Carl Björk. Även 2-0 Skulle komma innan halvtid i form av skyttekungen Samuel Adegbenro.

Kontrollerad matchbild där IFK bjuder på reduceringen

IFK kontrollerar i stort sätt andra halvleken trots att Bajen försöker ta sig längre fram. Tråkigt nog lyckas Linus Wahlqvist styra in Bajens 2-1 mål i 64:e minuten. En bortbjudning som kunde straffts sig hårdare. Men Sammy var inte färdig där utan ser till att näta i sista kvarten på en retur och fastställer resultatet som slutar i 3-1 till Norrköpings favör. Sammy befäster skytteligaledning med 14 mål och just nu kan inget stoppa vår anfallare från mål.

/Pontus Hammarkvist

Dela inlägg
IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Isak Bergmann Johannesson målskytt i FCK

Isak Bergmann Johannesson har presenterat sig ordenligt för FCK fansen. Den nyinbytte "IBJ" behövde endast tre minuter på plan innan han hittade nät. Han stängde matchen med 1-5 borta mot FC Nordsjælland i den 80:e minuten.

Vi på IFK-Nytt gratulerar Isak till första målet!

Dela inlägg
IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Peking tog revansch på Varberg

Senast lagen möttes är nog en dag många av supportrar och laget ville glömma.
Idag var det dags för revansch och den möjligheten tog Peking nu står man som obesegrade dem senaste fem matcherna.

Som en del utav er säkert hade koll på så kom Varberg med självförtroende där man haft en torsk sedan förra månaden. Efter en pangstart av Peking där Sam drog till och med lite hjälp av Varberg spelare lyckades Peking ta en tid ledning redan efter 28 sekunder Adegbenros 12:e mål! Efter målet så ser man ängsliga ut och rättvist så får Varberg dit kvitteringen.

Lyckats hitta sätt att vinna matcher

IFK har numera lyckats hitta ett recept att vinna fotbollsmatcher trots att det ser tungt och skitigt ut många matcher, man gör det egentligen för tredje matchen i rad. Säga vad man vill men tre poäng är det vi tävlar för och kan IFK få det här att stämma med tid under Norling så kan vi räkna med spännande säsonger framöver.

Dags för Party-Janne att ringa?

Linus Wahlqvist ser till att IFK plockar hem 3 viktiga poäng IGEN. Efter hjälp av Agardius som assisterar så är Linus på rätt plats och lyckas peta in bollen. Om inte Janne Andersson plockar upp telefonen och kollar över läget snart när man har det tufft ed ytterbackar och mittbackar så gör man ett tjänstefel.

/Pontus Hammarkvist

Dela inlägg
IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Läget i truppen inför Sirius

Ikväll ställs IFK Norrköping för ytligare en tuff bortamatch i form av IK Sirius.
Laget har haft det tufft att plocka tre poäng tidigare mot just Sirius och senast lagen möttes på Parken slutade det i ett oavgjort resultat.

Ny dag och nya tag som man brukar säga. Tidigare har IFK haft det svårt att slå Sirius förra årets två matcher slutade i förlust och senaste gången på Parken i år så blev det 1-1 efter att Ari Skulason presenterade sig på bästa sätt med ett drömål från 30 meter denna gång med David Mitov Nilsson i mål som missar kvällens match. Men ikväll hoppas IFK på revansch på Uppsalaborna.

Nyman utanför truppen- Skadad

Som många vet missar den viktiga lagkaptenen matchen efter att han ådragit sig en ny skada, enligt Norling är det inte så farligt som man befarade från början men man räknar med att Nyman missar matchen mot Varberg på söndag. Alternativen är inte super många men med största sannolikhet väljer Norling Carl Björk som Nymans ersättare.
På listan över anfallare finns även Maic Sema som fått svalt med tid på planen. Kristoffer Khazeni finns även han tillgänglig om man vill rotera runt spelarna.

Truppen inför kvällen:

 • 1. Oscar Jansson
 • 2. Henrik Castegren
 • 3. Yahav Gurfinkel
 • 4. Marco Lund
 • 6. Linus Wahlqvist
 • 7. Alexander Fransson
 • 8. Abdulrazaq Ishaq
 • 9. Samuel Adegbenro
 • 10. Jonathan Levi
 • Christopher Nilsson Telo
 • 14. Egzon Binaku
 • 15. Carl Björk
 • 16. Viktor Agardius
 • 17. Theo Rask
 • 18. Ari Skúlason
 • 21. Dino Salihovic
 • 23. Maic Sema
 • 26. Kristoffer Khazeni
 • 29. Julius Lindgren

  /Pontus Hammarkvist


Dela inlägg
IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Christoffer Nyman om framtiden "Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte är sugen på ett utlandsäventyr"

I Gugnpodd:s jubilumsavsnitt gästade Christoffer Nyman. Där han svarade på frågan om framtiden och om en utlandsflykt lockade " I första hand vill jag vara frisk och spela fotboll men jag skulle ljuga om jag säger att jag inte är sugen på ett nytt äventyr", säger Norrköpingssonen Christoffer Nyman till podden.

För några dagar sedan släppt Gate upp och gate ner podcast sitt 100:e avsnitt vilket firades med att lagkaptenen Christoffer "Totte" Nyman gästade. I avsnittet får vi komma närmare "Totte" som människa och i frågan om han är sugen på en utlandsflytt svarar han såhär:

- I första hand vill jag vara frisk och spela fotboll men jag skulle ljuga om jag säger att jag inte är sugen på ett nytt äventyr. Det var en fantastisk erfarenhet och Tyskland för mig var så häftigt att i från supportrar till professionalitet och allt vad det innebär till att komma till en sån klubb.

Fanns det andra allsvenska klubbar som var intresserade av dig?
-Ja det fanns det. Det var aldrig aktuellt. Vad för kontrakt som var aktuellt vet jag egentligen inte utan jag sa nej direkt egentligen till min agent.

Allt om Tottes karriär och om senaste säsongen hör ni exklusivt hos Spotify hos Gate upp och gate ner Podcast.

Dela inlägg