• IFK-nytt

Jordan Larsson målskytt när Norrköping vann i cupen

IFK Norrköping gjorde vad man skulle och vann bortamatchen mot Assyriska i Svenska cupen. Målskyttar Simon Skrabb och Jordan Larsson. 2-0 och nya poäng.

---

Gräsmattan i Jönköping höll inte måttet. Att detta underlag är godkänt när lag från Allsvenskan kommer på besök är en gåta. 

Men man gjorde jobbet, även fast det många gånger såg ut som om att man gick in lite väl snällt emellanåt.

Ett mål i första, ett mål i andra. Det räcker. 

Dock kommer man troligtvis ligga tvåa i tabellen inför sista gruppspelsmatchen mot AFC Eskilstuna, men vinst och man är vidare på 9 poäng och förhoppningsvis få med sig en hemmafördel i slutspelet också.

---

Simon Skrabb från start och gör ett mål i första halvlek. Sedan gör Jordan Larsson på nytt mål för IFK. Jordan har kommit igång, på riktigt. Fem mål om man räknar både träningsmatcher och matcher i Svenska cupen. 

---

Assyriska - IFK Norrköping 0-2

0-1: Simon Skrabb

0-2: Jordan Larsson

Dela inlägg:
  • IFK-nytt

OFFICIELLT: Landslagsspelare klar för IFK Norrköping

IFK Norrköping kallade idag till presskonferens och nu är det officiellt att det är Kevin Alvarez som skrivit på för klubben. Kontraktet är på fyra år.

Försvararen stod utan kontrakt efter att inte kommit överens om en förlängning med sin tidigare klubb CD Olimpia. Sedan har det ryktas om Malmö FF, men nu är det istället Norrköping som skrivit kontrakt med 22-åringen. 

På meritlistan finns spel i Honduras landslag. 2016 spelade Alvarez OS i Rio där han fanns med på plan när Honduras förlorade bronsmatchen mot Nigeria.

Värvningen i sig känns mycket spännande och det återstår att se vilken position som är tänkt för Alvarez.

- Det är en spelartyp som är kraftfull, snabb och stark med en styrka i sin offensiv, säger manager Jens Gustafsson till klubbens hemsida och fortsätter:

- Vi har följt Kevin på plats i Honduras sedan förra sommaren med hjälp utav Stig Thorbjörnsen så vi har gjort en väldigt grundlig genomsyn av honom.

Nyförvärvet kan vi komma att se på flera positioner.

-Vi ser Kevin som en spelare som konkurrerar både på höger- och vänster kant och som också kan spela i en trebackslinje om det skulle behövas. Det är en väldigt användbar spelare, säger Jens.

Dela inlägg:
  • IFK-nytt

IFK Norrköping kallar till presskonferens

IFK Norrköping meddelar på sin officiella hemsida att man idag kallar till presskonferens för att presentera en ny spelare. Denna sker klockan 14:00 på Östgötaporten. 

Med tanke på att det inte varit så mycket rykten kring spelare som skulle kunna vara på väg in ska det bli intressant och se vem det nu är som är klar. 

Christoffer Nyman är på skadelistan, möjligen att det finns en risk att han blir borta ett tag och att man nu vill säkra upp något där? Eller är man inte helt nöjda med försvaret efter att Andreas Johansson lämnat?

Klockan 14:00 får vi svaret.

Dela inlägg:
  • IFK-nytt

Ny spelare klar för IFK Norrköping eller en förlängning?

IFK Norrköping meddelar på sin Twitter att man kommer presentera något idag. Exakt vad det handlar om framgår inte, men av egen tolkning så är det någon som skrivit på ett kontrakt. 

En förlängning? En ny spelare? En ledare? 

Det som talar för att det är en förlängning är att man inte kallat till någon presskonferens.

I truppen just nu finns det två fall som sticker ut och som är intressanta. Thorarinsson och Kalle Holmberg, både får mycket speltid och har bara ett år kvar på kontraktet.

Om det nu skulle röra sig om en ny spelare så är det intressant angående vem det kan vara. Dock brukar IFK som sagt köra presskonferens vid dessa tillfällen, vilket talar emot att en ny spelare är klar.

Dela inlägg:
  • IFK-nytt

​Sead Haksabanovic: "Det var för lite pengar"

Sead Haksabanovic är en av de stora värvningarna inför Allsvenskan 2019. Det handlar om ett lån från West Ham som gäller i 18 månader, men där West Ham kan plocka tillbaka 19-åringen efter tolv månader om man skulle vilja det.

I Podden Studio Allsvenskan berättar mittfältaren att han kommit nära Jordan Larsson, men också i övrigt om sin första tid i Norrköping.

- Jag trivs i Norrköping. Jag har kommit in bra i gruppen. Jag bara njuter liksom, säger Sead Haksabanovic till podden Studio Allsvenskan.

- Känns jävligt bra. Bra killar allihopa. De tog väl hand om mig och gav mig mycket respekt. Jag gillar den här gruppen, kommer göra allt för dem.

I övrigt berättar han om intresset som fanns innan det blev spel i England där både Roma och Inter visade intresse och erbjöd bättre betalt. 

Tackade nej till AIK: "Det var för lite pengar"

Efter dåligt med speltid i England, men även i Spanien där han var utlånad till Malaga, vill Haksabanovic få tillbaka självförtroendet igen.

- Nu kände jag att jag behövde få upp mitt självförtroende. Bara njuta och göra det man älskar, säger den offensiva spelaren till podden.

Förutom Norrköping berättar Sead om intresset från AIK.

- AIK vill köpa mig, men West Ham ville inte sälja. AIK la då fram ett lånebud som jag inte gillade, säger Haksabanovic och förklarar enkelt varför:

- Det var för lite pengar.

Även Hammarby kom in i bilden, men alldeles försent då det i stort sätt redan var klar med spel i Norrköping.

I sin helhet ett mycket intressant avsnitt som ni bör lyssna på. 

Dela inlägg: