IFK-nytt » Allt om IFK Norrköping
IFK-nytt

Jonas Hellberg tvingades lämna IFK - här är nya jobbet

När IFK Norrköping såg över kostnaderna tvingades bland annat Jonas Hellberg lämna klubben. Men framöver kommer han inte vara sysslolös.

För Norrköpings Tidningar berättar han att det blir att starta eget.

– Jag håller på och startar eget. Det är bara sista formaliteterna kvar. Det blir aktiebolag och det är träning som gäller. Framför allt fysträning och PT (personlig tränare) och även massage. Då vänder jag mig främst mot vanliga människor och motionärer. Det är oftast bara klubblagen på högre nivå som har det, säger Jonas Hellberg till tidningen.

Hellberg kom till IFK Norrköping 2012 och fick alltså lämna klubben efter den gångna säsongen.

Dela inlägg
IFK-nytt

Eric Smith tror inte på en övergång till IFK Norrköping

Eric Smith är en av spelarna som det ryktas om i vinter och han har själv öppnat upp för en flytt från belgiska klubben Gent där han inte får den speltid han önskar.

Men frågan är om det kommer bli en övergång överhuvudtaget.

– Att Gent vill släppa mig är positivt, absolut, men jag är fortfarande under kontrakt med dom och nu lär det inte hända något som läget är, säger Smith till Norrköpings Tidningar.

I intervjun med tidningen uttalar han sig om en övergång till IFK Norrköping och om Allsvenskan.

– Ett bra alternativ, det vet alla att jag tycker. Skulle jag lämna Gent i sommar skulle det vara bäst för alla parter. Som läget är kommer nog inte de allsvenska klubbarna göra några investeringar, säger Eric Smith.

Dela inlägg
IFK-nytt

IFK Norrköping meddelar: Tar till åtgärder

Fotbollen står still, inga matcher spelas och därför heller inga publikintäkter. Nu tar IFK Norrköping till åtgärder mot detta.

"Det innebär bland att stora delar av organisationen korttidspermitteras", skriver klubben på sin hemsida.

– De senaste veckornas händelser i omvärlden har påverkat oss kraftigt och gjort att flera av våra verksamheter har minskat kraftigt i omfattning. Samtidigt står vi med en kostnadsmassa som är dimensionerad för full verksamhet. Det åtgärdspaket som vi arbetat fram syftar till att säkerställa och skydda IFK Norrköpings ekonomi på både kort och lång sikt, säger klubbdirektör Jens Magnusson till hemsidan och fortsätter:
– Samtidigt arbetar vi med att hitta nya intäktsvägar och har flera spännande satsningar på gång. Vi är oerhört tacksamma för det stöd som vi känner från hela stan och vi är stolta över hur alla våra medarbetare hanterat situationen och sätter IFK Norrköping i första rummet. Tillsammans skall vi ta oss igenom en svår situation.

Beslutet om korttidspermittering gäller april för spelartruppen och april samt maj för övriga verksamheter.

Dela inlägg
IFK-nytt

Oviss framtid för Sead Haksabanovic

Den tuffa tiden med inställda matcher och uppskjuten premiär i Allsvenskan har gjort att vi fått flera orosmoln. Inte minst i truppen där spelares avtal är på väg att löpa ut.

Det största frågetecknet är hur mycket vi kommer att få se av Sead Haksabanovic denna säsong?

Hans låneavtal med IFKNorrköping löper nämligen ut i sommar och om man inte kommer överens med West Ham om något annat så återvänder han till England eller spel i någon annan klubb.

– Såklart att det är jobbigt. Jag vet inte om jag kommer kunna spela någonting mer här, men jag hoppas på det. Mitt kontrakt går ut i slutet på juni, säger Haksabanovic till Norrköpings Tidningar.

Dela inlägg
IFK-nytt

IFK Norrköping får en ny inmarschlåt

De senaste åren har IFK-publiken sjungit "Heja Kamrater" i samband med att laget kliver in på Parken. Men snart blir det en ny låt som ekar innan IFK Norrköpings hemmamatcher sparkas igång.

För Offside berättar nu Markus Krunegård om sin nyskrivna låt till klubben.

– Låten skiljer sig inte så mycket från mitt vanliga material. Men det blir annorlunda när det finns ett så tydligt syfte. Vanligtvis kanske jag inte skulle sjunga >>ett liv, ett lag<<. Texten blir mer riktad mot fotbollen och publiken, och då finns det andra parametrar att tänka på, säger han till sajten.

Viktigt att andra supportrar känner igen sig i det man sjunger

Att just Markus Krunegård skrivit och sjunger låten känns bra. Det är nämligen något som både supportrar och klubben själva velat ett tag nu.

– Det är viktigt att andra supportrar känner igen sig i det man sjunger. Man behöver fånga upp känslan kring staden och klubben, vilket kan vara klurigt. Men jag utgick från mig själv och hoppas att andra känner på samma sätt. Låten blir förhoppningsvis som en promenad till idrottsparken, både bildligt och historiskt, säger Krunegård till Offside.org.

När den nya låten kommer börja användas är i dagsläget inte officiellt.

Dela inlägg
IFK-nytt

IFK Norrköping flyttar upp talangen

Under två raka säsonger har Theo Rask spelat med IF Sylvia, men nu står det klart att mittbacken flyttas upp till IFK Norrköpings A-lag, något klubben meddelar under onsdagen på sin hemsida.

– Vi har haft ett numerärt undertag på mittbackspositionen och sökt efter någon som har bestämt sig för att bli så bra som möjligt, och vi fastnade för Theo i vår samarbetsklubb Sylvia, säger manager Jens Gustafsson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Han är en spelskicklig mittback med intressant fysik, och han gick framåt enormt förra året. Det ska bli kul att se hur vi tillsammans lyckas utveckla honom så att han på allvar ska kunna vara med och konkurrera på sikt.

Själv kommenterar 19-åringen så här:

– Det är såklart jättekul att få den här chansen, säger Theo Rask till hemsidan.

Redan under torsdagen får man chansen att se Theo Rask i spel när laget kör en internmatch.

Dela inlägg