IFK-nytt » Allt om IFK Norrköping
IFK-nytt

Hit åker IFK Norrköping på försäsongsläger

Det återstår tre matcher av Allsvenskan 2019 för IFK Norrköpings del, men sedan väntar en ny säsong med Silly Season och försäsong.

Och redan nu står det klart att laget fortsätter köra försäsong i Portugal, det skriver klubben på sin hemsida.

"På plats kommer även IFK Norrköping delta i turneringen The Atlantic Cup 2020. Försäsongsturneringen är nu en stor cup efter nio år som arrangörer på Algarvekusten och flera kända lag deltar i turneringen. IFK Norrköping kommer att åka till Portugal i slutet av januari.", skriver man på ifknorrkoping.se.

Man går ut med infon tidigt, vilket också är bra. En chans för en trogen supporter att planera.

Dela inlägg
IFK-nytt

Alexander Fransson stora glädjebesked

idag meddelar svenskfotboll.se att Oscar Lewicki har lämnat återbud till spel i landslaget och nu har Janne Andersson också gjort klart med en ersättare.

Det blir Alexander Fransson, som i matchen mot GIF Sundsvall gjorde sitt femte mål i Allsvenskan för säsongen.

Vi önskar Fransson stort lycka till i Sverige som på lördag spelar borta mot Malta och tre dagar senare möter Spanien på hemmaplan.

Dela inlägg
IFK-nytt

Efter tränarens avgång - Jordan Larsson målskytt igen

Det var i förra veckan som Jordan Larssons tränare Oleg Kononov avgick efter dåliga resultat med Spartak Moskva.

Och det går fortsatt tungt för laget som idag förlorade borta mot Krasnodar, 2-1. Men mer glädjande för Jordan Larsson kanske, trots förlust, som blev gästernas enda målskytt.

Precis innan paus slog han till med en reducering i matchen. Men närmare kom man inte.

Larsson fick 80 minuter på planen och dagens mål blev också hans andra sedan han lämnade IFK Norrköping under sommaren.

Dela inlägg
IFK-nytt

Tre punkter efter matchen mot Sundsvall

Det blev ett bottennapp för IFK Norrköping som under lördagen spelade match borta mot GIF Sundsvall. I vanlig ordning tar vi upp tre punkter efter matchen.

  • Platt fall - hur är det möjligt?

Vi kan börja med den första punkten och fråga oss hur det är möjligt att falla så platt som Norrköping gjorde i den första halvleken mot GIF Sundsvall? Det som var så stabilt och bra innan, var helt borta. Sedan ska vi också sticka in och säga att Sundsvall gjorde det väldigt bra, både med sin defensiv och sina kontringar som man straffade Norrköping med.

Men detta visste man om innan match och trots det har Jens Gustafsson inte plockat fram något som stoppar detta.

Det är okej att det händer en gång. Alla gör misstag. Men Sundsvall fick kontra sönder Norrköping flera gånger om och straffade Norrköping rejält.

  • Sead Haksabanovic - månadens spelare

Innan matchen mot Sundsvall fick Sead Haksabanovic ta emot pris som månadens spelare i Allsvenskan. Tuff konkurrens, men 20-åringen har varit riktigt het under september. Blev också målskytt mot Sundsvall, med passning från Nyman. Klassmål som sitter högt bakom David Mitov Nilsson.

I veckan sa Haksabanovic att han är öppen för att stanna i Norrköping, men med den form han nu visar, så är det mycket tveksam.

Vi ska bara vara glada och njuta, så länge han tar på sig IFK-tröjan.

  • Kasper Larsen

Vi tar upp Kasper Larsen också, innan vi stänger igen denna butik. Utbytt efter 81 minuter, precis efter att Norrköping gjort 4-4. Taktiskt eller skada? Samtidigt gjorde han ingen bra match, men ett hot framåt om man lyfter upp honom på slutet. Jens valde att lyfta ut honom.

Varnad under matchen och det gör att han inte är med i nästa match som spelas hemma mot Kalmar FF på Östgötaporten.

Henrik Castegren kom in när Larsen klev ut och det lär bli han som också tar den platsen mot KFF.

Dock väntar ett uppehåll först, innan sista tre matcherna i Allsvenskan spelas.

Dela inlägg
IFK-nytt

Linus Wahlqvist petad i Tyskland

I förra veckan blev det förlust borta mot Aue med 4-1 och idag kom nästa tunga smäll för Linus Wahlqvist. Bänkad, utan speltid och förlust för Dynamo Dresden i hemmamatchen mot Hannover.

Annars har 22-åringen fått mycket förtroende i sin tyska klubb sedan han lämnade IFK Norrköping 2018.

29 matcher förra säsongen. Hittills åtta ligamatcher denna säsong.

Men idag fick han för första gången på länge sitta bredvid och se på. Och det är inte där vi vill se den förre IFK-spelaren.

Annars då? Laget ligger på en 13:e plats med nio inspelade poäng efter nio ligamatcher.

Dela inlägg
IFK-nytt

Poängtapp mot Sundsvall - i galen match

IFK Norrköping spelar 4-4 i bortamatchen mot GIF Sundsvall. Norrköping låg under med 3-0 efter den första halvleken, men lyckas komma tillbaka och till slut få med sig en poäng.

Efter ett imponerande facit var förvarningarna höga på IFK Norrköping som under lördagen spelade borta mot GIF Sundsvall.

Det började inte bra. 3-0 till Sundsvall efter första 45 minuter. Ett hemmalag som tog vara på sina chanser och hade ledningen rättvis, medan Norrköping knappt skapade något riktigt farligt läge i första.

– Katastrof. Ingenting som fungerar, sa Filip Dagerstål i C More under pausen och fortsätter:

– Som sagt, ingenting som fungerar. Vi är loja, vi gör inte de grejerna vi kommit överens om. Då blir det så här, säger han.

Bättre blev det i andra.

0-3 underläge blev till 3-3. Mycket stark upphämtning efter mål från Alexander Fransson, Christoffer Nyman och Sead Haksabanovic.

Sedan slarvade Peking igen. Missförstånd gör att Sundsvall kan på nytt kontra och göra 4-3 genom Johan Blomberg. Samma misstag som i den första halvleken. Man vet om snabba omställningarna, men fortsätter slarva med det.

Men Rasmus Lauritsen räddade poäng till Peking när han nickar in 4-4 med tio minuter kvar på matchen.

Men i helhet är det inget godkänt resultat. Det är alldeles för billiga misstag idag.

Och vad sa Alexander Fransson efteråt?

Inte jag varit med om något liknande

– Väldigt speciell. Jag vet inte om man ska vara glad eller inte. 3-0 i halvtid är absolut inte godkänt från våran sidan. Men andra halvlek, den får vi vara nöjda med, sa han i C More efter matchen.

– Väldigt speciell match. Tror inte jag varit med om något liknande förut. Släpper in ett när vi har tryck, känns som vi kommer vinna den här matchen annars. Men en poäng får vi med oss iallafall, säger Fransson i sändningen.

Dela inlägg