• IFK-nytt

Ian Smith förlänger med IFK Norrköping

IFK Norrköping meddelar under fredagen att man förlänger med Ian Smith. 20-åringen har denna säsong gjort två mål på 16 matcher i Allsvenskan. 

- Det känns jättebra, jag har bara varit i IFK Norrköping i tio månader men känner att jag utvecklats väldigt mycket. 2018 har varit ett fantastiskt år där jag både fått spela mycket i Allsvenskan och också fick spela i VM, säger backen till klubbens hemsida.

Smith har en väldigt fin potential och att redan nu förlänga kontraktet är helt rätt. Nu gäller det nya avtalet till och med 2022 och det innebär att det återstår tre år efter säsongen. 

Dela inlägg:
  • IFK-nytt

Peter Hunts sista tid i IFK Norrköping närmar sig

Peter Hunt har både haft en viktig roll och gjort ett mycket bra jobb för IFK Norrköping. Men snart är hans tid i klubben som ordförande förbi. 

En förfrågan från valberedningen om han vill ställa upp för omval för två år har kommit och om han har tackat ja. Men sedan är det dags att lämna över till någon annan, vilket han säger i en intervju med Norrköpings Tidningar.

– Jag ser en bortre gräns för vad jag ska göra i föreningen. Det behövs säkert nya krafter. Yngre personer med nya tankar men det finns några projekt som jag är inblandad i som jag vill slutföra. Sedan känns det som det kan räcka, säger han till NT.se.

Men skulle det bli SM-guld nästa år, kan han komma att lämna redan då.

– Jag har sagt så här: "Ett SM-guld till och jag avgår". Klarar vi det avgår jag gärna om ett år. Det vore underbart att se det en gång till, säger Hunt till tidningen.

Dela inlägg:
  • IFK-nytt

I helgen är Allsvenska tillbaka

I helgen är Allsvenskan tillbaka med bara fem omgångar kvar är det viktiga poäng som står på spel. Vi ska gå igenom kommande omgång!

Omgång 26:

Malmö FF - Hammarby
Dalkurd - Örebro SK
Häcken - Östersund
Djurgården - AIK
Elfsborg - Sundsvall
Kalmar - IFK Norrköping
Trelleborg - Sirius
Brommapojkarna - IFK Göteborg

Det är egentligen bara tre matcher som är intressanta för IFK Norrköping. Förutom sin egna borta mot Kalmar FF, är mötet mellan Hammarby och Malmö FF, samt Häcken - Östersund två matcher värd att följa extra noga.

Tabellen:

  1. AIK - 58 poäng
  2. Hammarby - 50 poäng
  3. Norrköping - 50 poäng
  4. Malmö FF - 45 poäng
  5. Östersund - 45 poäng
  6. BK Häcken - 44 poäng

BK Häcken - Östersund 

Bäst resultat för IFK: X 

- Bäst vore om Häcken och Östersund spelade kryss. Det skulle göra att båda lagens chanser att nå en Europaplats minskar. 

Malmö FF - Hammarby 

Bäst resultat för IFK: 2

- I detta läge är det bäst om så få lag som möjligt är med och hotar om Europaplats. Malmö har sett starka ut på slutet och kan Hammarby vinna matchen vore det tacksamt. Men troligast är att MFF tar det. 

Kalmar FF - IFK Norrköping 

Bäst resultat för IFK: 2

- Alltid bäst om Norrköping tar tre poäng. Två raka kryss och Kalmar på bortaplan är inte det enklaste. Men lyckas man så går man antingen förbi Hammarby eller drar ifrån Malmö FF i tabellen. Kanske rent av båda och om nu MFF och Bajen spelar kryss först och främst.

Dela inlägg:
  • IFK-nytt

Andreas Blomqvist skadad igen?

Andreas Blomqvist kom precis tillbaka från skada och skrev också på ett nytt kontrakt som sträcker sig över ytterligare två år. 

Men under måndagens träning tvingades mittfältaren avbryta och kliva av med kryckor. Något som Norrköpings Tidningar rapporterar om.

– Det såg konstigt ut. Det gör det alltid när ingen annan är involverad. Vi får se vad de säger, säger Jens Gustafsson efter träningen till tidningen.

Det ska dock inte handla om något knä denna gång. Utan om en fot.

Dela inlägg:
  • IFK-nytt

Lovande målvakt testas av IFK Norrköping

Under fredagen spelar IFK Norrköping U21-match mot Brommapojkarna. Då passar man på att ta en närmare titt på den 17-årige målvakten Jesper Royé som till vardags spelar för Torstorp.

"En pojkdröm som går i uppfyllelse"

– Torstorp har ingen match så de har sagt ja. De målvakter som vi har har redan fått en matchning som vi tycker är lämplig. Då passar det bra att Jesper får 90 minuter här. Det är en lovande målvakt som är från närområdet, då vill vi gärna vara med, säger Jens Gustafsson till Norrköpings Tidningar.

Målvakten har tidigare visat upp sig för den allsvenska klubben GIF Sundsvall och får nu en ny chans att visa upp sig på högsta nivå i Sverige.

– Det blir första matchen jag gör i IFK-tröjan. Det känns extra kul och är en pojkdröm som går i uppfyllelse, säger Jesper till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Ett glädjebesked för IFK Norrköping

Dela inlägg: