IFK-nytt

Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

IFK Norrköping har anmält sitt intresse

Utgående kontrakt med Kalmar FF. Nästa säsong kan Noah Shamoun spela med IFK Norrköping, som ska ha anmält sitt intresse enligt Expressen.

Noah Shamoun, 20, sitter på ett utgående kontrakt med Kalmar FF. Det betyder att han kan välja och vraka mellan klubbarna som är intresserade av honom. En av dessa är IFK Norrköping, enligt Expressen.

Mittfältaren har noterats för tre mål och två assist denna säsong.

IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Titta här - Pontus Almqvist slog till mot Lazio

Det var inför denna säsong som Pontus Almqvist lämnade Polen för spel i Serie A med Lecce. Och debuten blev väldigt lyckad. Målskytt och vinst hemma mot Lazio.

Pontus Almqvist, 24, med en bakgrund i IFK Norrköping, spelar numera i Serie A med Lecce. I helgen drog också ligan igång och för Pontus Almqvist blev det startelvan i mötet hemma mot Lazio.

En kväll han kommer minnas länge. Lecce skulle visserligen hamna i underläge - men Lecce vände. Pontus Almqvist stod för 1-1 kvitteringen i 85:e minuten, för att sedan se hans lagkamrat Federico Di Francesco få dit 2-1 målet i 87:e.

Med Pontus Almqvist på plan verkar det också bli målgaranti. För i alla hans fyra spelade matcher har han också gjort mål - två träningsmatcher, en cupmatch och nu målskytt i Serie A-premiären. Livet leker borta i Italien.

IFK-nytt

Foto: Johan Axelsson / Bildbyrån

Östersunds FK om Theo Rask: "Vi är jättenöjda"

Att Theodore Rask hamna i Östersund var egentligen en slump. När klubben fick en skada så hörde man av sig till IFK Norrköping - och fick ett ja. Därefter har det gått bra.

- Han har fått en jättebra start, säger Östersunds sportchef Stefan Lundin till Sportbloggare.com.

Det var när IFK Norrköping och Östersund spelade en träningsmatch som en skada kom. Det öppnade upp för Theodore Rask - som lånades ut till ÖFK.

- När vi mötte Norrköping borta fick vi en skada på en av våra mittbackar. Så han togs in som en ersättare direkt till honom (Kristian Novak), säger Stefan Lundin i en intervju med Sportbloggare.com.

- Jag har varit i Sandviken tidigare och vi mötte Theo när han var i Sylvia. Sedan var han i Västerås förra året och gjorde det bra, framförallt på hösten. Så vi hade ganska bra koll på Theo som spelare och person, och bra dialog med Norrköping.

  Sedan dess har det gått väldigt bra. Vi frågade Östersunds sportchef vad han tycker om 23-åringen så här långt.

  - Theo kom in i det på ett jättebra sätt. Han har fått en jättebra start egentligen, från att han kom och hoppade in första träningsmatchen så har det fungerat väldigt bra. Han har passar väldigt bra in utifrån rollen han haft.

  - Att allt klaffa så fort, det kan man inte veta. Men att han har egenskaper och personlighet som passar in väldigt bra, det visste vi. Sedan har det klaffat väldigt bra och väldigt snabbt och det är inte alltid det gör.

  Stefan Lundin berättar om en viktig faktor som blev avgörande i valet av att ta in Rask.

  - En viktig faktor till att vi var intresserade av Theo var att han spelat så pass mycket seniorfotboll både i Sylvia och Västerås.

  - Den där erfarenhetsbiten såg vi som viktig utifrån att vi såg att han skulle komma hit och spela direkt, vilket var tanken. Det tyckte vi var en viktig aspekt att han hade så pass mycket seniormatcher i bagaget, vi trodde det skulle vara viktigt för oss.

  Skadad - missar matchen mot Trelleborgs FF

    Men han klev av skadad senast. Hur är det med honom idag?

    - Ja, det är ju en hjärnskakning. Så nu följer han hjärntrappan, så vi får se hur det utvecklar sig. Vi hoppas att det inte ska bli någon lång frånvaro.

    - Han missar Trelleborg borta, med säkerhet. Sen får vi hur det utvecklar sig framåt.

    Överenskommelsen mellan IFK Norrköping och Östersund är att Rask ska vara i Superettanklubben fram till sommaren. Men hur ser Östersund på en förlängning?

    - Vi har en tät dialog med både Norrköping och Theo, så det är tre parter att ta hänsyn till. Men vi är jättenöjda och jag tror att både Theo och Norrköping är nöjda med hur det har varit. Sen får vi se hur saker och ting utvecklar sig både där i Norrköping och vad som händer hos oss och vad Theo känner. Så det har vi en tät dialog kring den delen.

    Någon köpoption finns i dagsläget inte inbakad i lånet, vilket ÖFK:s sportchef bekräftar.

    - Nej, det är ingen köpoption i lånet.

    "Vi tittar just nu inte på någonting"

    Östersund har annars inga planer på att förstärka truppen i sommar så som läget är nu. Man tittar åtminstone inte aktivt på några förstärkningar.

    - Nej, vi har en rätt så stor trupp just nu. Det är ett par spelare som väntas vara tillbaka från skada i sommar. Så vi tittar just nu inte på någonting, det är om något skulle ske, att vi får en skada eller att någon spelare lämnar av någon anledning.

    - Just nu tittar vi inte aktivt efter några förstärkningar.

    Ni ligger 4:a i Superettan. Känner du att ni kan vara med där uppe och utmana om dom allsvenska platserna, eller vad känner du?

    - Förra året kvalade vi oss kvar. Känns någonstans där som är utgångspunkten. Vi har absolut inte tänkt så. Vi jobbar på, vi vet att vi har en hög kapacitet, men vi vet hur tuff den här serien är. Vi håller väldigt kortsiktig fokus på att jobba på där vi är idag, så det är ingenting vi pratar om, säger Stefan Lundin.

        IFK-nytt

        Bild från Bildbyrån

        Ny tröja - med hyllning till Norrköping

        IFK Norrköping presenterade en av sina bortröjer under gårdagen. Med inspiration från spårvagnarna i Norrköping som är i orange färg. En hyllning till Norrköping, som man själva kallar det.

        IFK-nytt

        Foto: Peter Holgersson / Bildbyrån

        Martinsson: "Det kommer ske en del i sommar"

        IFK Norrköpings sportchef är inställd på att det kommer hända en del i sommar när det gäller truppen. I en intervju med klubbens hemsida berättar han om det kommande fönstret i sommar.

        Senaste åren har IFK Norrköping haft en stor spelaromsättning och senaste fönstret var inget undantag. Flera nya spelare kom in, samtidigt som andra hamnade i nya klubbar. Bland annat värvades Vito Hammershöy-Mistrati, Jesper Ceesay, Isak Ssewankambo och Niklas Gunnarsson in. Samtidigt som vi fick vi se att klubben tog in Victor Lind, Emil Roback och Yahya Kalley på lån.

        Och i sommar kommer det hända en del igen, enligt sportchefen Tony Martinsson, som blivit intervjuad av klubbens officiella hemsida. Där säger han:

        - Det kommer ske en del i sommar, vi har några kontrakt som går ut och vissa spelare kan komma att behöva speltid på annan plats. Så det finns saker att göra, fotbollen är i ständig rörelse. Vi har en fin medvind i hela organisationen. Alla medarbetare jobbar stenhårt och passionerat för att utveckla föreningen och ge våra lag de bästa förutsättningarna, säger han till klubbens hemsida.

        IFK-nytt

        Bild från Bildbyrån

        IFK Norrköping vill värva Alexander Fransson

        2021 var senaste gången Alexander Fransson spelade i IFK Norrköping. I sommar kan han vara tillbaka - IFK Norrköping bekräftar nu att man vill värva mittfältaren.

        För tillfället tillhör Alexander Fransson den grekiska klubben AEK Aten, men där får han knappt spela och sitter dessutom på ett kontrakt som löper ut den 30 juni i år. Det kan göra att en återkomst till IFK Norrköping blir verklig. Klubben är åtminstone intresserade.

        - Vi är självklart intresserade av ”Alle” nu i sommar. Vi vet om hans situation i Grekland och att han har det ganska tufft där. Så det är klart att vi har kontakt med honom och att vi vill ha honom nu i sommar, säger Tony Martinsson till Fotbollskanalen.