IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Klubben är nöjda: "Vi för en dialog med IFK Norrköping"

Theodore Rask är utlånad till Superettan och Västerås SK. Men om det blir en fortsättning där även efter sommaren är inte bestämt. Men en dialog mellan klubbarna pågår.

I Allsvenskan blev det 22 minuter med IFK Norrköping för Theodore Rask innan han lånades ut till Västerås SK. Där har han fått viktig och mycket speltid. På sex spelade matcher i Superettan har det blivit 498 minuter.

Klubben är nöjda med försvararen och bekräftar för Sportbloggare.com att en dialog med IFK Norrköping pågår.

- Vi har varit nöjda med Theo och för en dialog med IFK Norrköping om hur vi ska gå vidare, säger Herman Ottosson, Sport- och akademichef i Västerås, till Sportbloggare.com.

När lånet blev officiellt skrev IFK Norrköping att man inlett ett föreningssamarbete med Västerås. Men i dagsläget är inga lån av andra spelare aktuellt.

- Vi har inte pratat om fler spelare i detta skede, säger Herman Ottosson.

Lånet med Rask var i första hand bestämt fram till sommaren. Det betyder att ett nytt besked om hur man tar detta vidare kommer komma framöver.

- Vi har en bra trend i våra prestationer och tror mycket på de spelare vi har i truppen. Med det sagt tittar vi alltid på spelare som kan göra laget bättre. Om det händer något i sommar är förtidigt att svara på, avslutar Herman Ottosson.

IFK-nytt

Foto: Peter Holgersson / Bildbyrån

En förändring när IFK Norrköping åker till Helsingborg

IFK Norrköping har studsat tillbaka efter en poängmässigt svag inledning på Allsvenskan 2022. Ikväll åker man till Helsingborg, men utan Jean Carlos De Brito som är avstängd.

Noll poäng efter tre omgångar. Men IFK Norrköping har studsat uppåt efter oavgjort mot BK Häcken, vinst mot Kalmar och även vinst nu senast hemma mot IFK Värnamo.

Den tuffa inledningen beror delvis på två svåra bortamatcher där man ställdes mot både AIK och Djurgården. Därför var det extra viktigt med en trea borta mot Kalmar som visat sig vara starka denna säsong. Detta kunde senast följas upp med en stabil vinst mot nykomlingen Värnamo. Men spelet var inte det bästa.

Nu får man dessutom klara sig utan Jean Carlos De Brito som redan kommit upp i tre gula kort och därmed avstängd. Ersätter gör Christopher Telo i matchtruppen jämfört med senast.

Inget roligt facit mot Helsingborg

Helsingborg borta är ingen favorit för IFK Norrköping om vi ser tillbaka på historiken. Endast tre vinster på tio senaste matcherna i Helsingborg. Samma sak gäller för Helsingborg som vann senaste mötet lagen emellan på Olympia. Det betyder att fyra av tio senaste matcherna slutat oavgjort.

En jämn och tätt match är också vad som kan komma att vänta ikväll. HIF kommer från en stark poäng på Tele2 mot Djurgården efter 2-2. I den matchen fick vi se Haha Ali stå för två mål och honom får IFK Norrköping se upp med.

IFK Norrköpings trupp mot Helsingborg
 • 1. Oscar Jansson
 • 2. Godswill Ekpolo
 • 4. Marco Lund
 • 5. Christoffer Nyman
 • 6. Linus Wahlqvist
 • 7. Jacob Ortmark
 • 8. Abdulrazaq Ishaq
 • 9. Eman Markovic
 • 10. Jonathan Levi
 • 11. Christopher Telo
 • 14. Egzon Binaku
 • 18. Ari Skulason
 • 19. Lucas Lima
 • 20. Daniel Eid
 • 23. Maic Sema
 • 25. Filip Dagerstål
 • 29. Julius Lindgren
 • 30. Otto Lindell
 • 33. Darrell Kamdem Tibell
IFK-nytt

Foto: Magnus Andersson / Bildbyrån

Nya milstolpen för IFK:s inmarschlåt

Markus Krunegårds låt, "Ett liv, ett lag", som också är IFK Norrköpings innmatchlåt, har kommit upp i en ny fin milstolpe.

Det var till säsongen 2020 som IFK Norrköpings nya inmarschlåt "Ett liv, ett lag" lanserades. Men på grund av pandemin och restriktioner spelades aldrig låten på IFK Norrköpings hemmamatcher först 2021 när man återigen kunde fylla läktaren.

Det var i hemmamatchen mot Hammarby den 3 oktober som Markus Krunegård klev ut på planen och framförde sin egna låt. Det blev succé direkt.

Succé har låten också gjort i övrigt. Många har lyssnat på den. I dagarna kom den också upp i en ny milstolpe. Över 1 miljon lyssningar på Spotify. Just nu har den spelats 1 005 842 gånger.

IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Två sviter brutna på kort tid för IFK Norrköping

IFK Norrköping har resultatmässigt tagit kliv framåt den senaste tiden. Först oavgjort hemma mot BK Häcken för att sedan vinna borta mot Kalmar FF. Två dystra sviter har nu också brutits i samband med detta.

När IFK Norrköping fick oavgjort hemma mot BK Häcken bröts en tung svit i form av fem raka förluster mot laget från Hisingen.

En annan svit bröts även när Norrköping besegrade Kalmar FF på tisdagskvällen. Detta var nämligen första segern mot Henrik Rydström sedan 2019. Förra säsongen blev det två segrar med Kalmar FF och säsongen innan dess två segrar med Sirius.

En annan svit som gärna får brytas är hemmasviten i Allsvenskan. Ingen vinst på fyra raka hemmamatcher i Allsvenskan. Det kan brytas när IFK Värnamo kommer på besök 2 maj.

IFK-nytt

Maxim Thore / Bildbyrån

Tuff utmaning väntar i Kalmar - när Peking jagar första segern

Efter fyra spelade matcher väntar IFK Norrköping fortfarande på sin första seger för säsongen i Allsvenskan. Kommer den under tisdagskvällen borta mot Kalmar FF? En tuff utmaning är vad som väntar.

Det är IFK Norrköping och Degerfors som är lagen som ännu inte vunnit en match i Allsvenskan 2022. Den dystra sviten kan Norrköping bryta ikväll - borta mot Kalmar FF. Men utmaningen blir tufft.

Laddat upp på Öland

Norrköping har laddat upp inför den viktiga bortamatchen genom att befinna sig på Öland där man både tränat och haft aktiviteter. Förhoppningsvis har det bidragit till något positivt. Ett ypperligt tillfälle att komma närmare varandra och komma så redo som möjligt till matchen.

Det behövs. För hemma på Guldfågeln Arena gjorde Kalmar en mycket bra match senast. Visserligen mot ett Degerfors som inte alls hittat rätt denna säsong. Men vinstsiffrorna 2-0 kunde varit betydligt större i denna match.

Läget i Norrköpings-truppen är bra. Bara Kristoffer Khazeni och Viktor Agardius är borta.

Nyckeln till seger ikväll?

 • Bra försvarsspel
 • Ta vara på målchanserna som dyker upp

Kalmar har en fin offensiv. Både Oliver Berg och Isak Jansson är två spelare som man ska se upp för. Samtidigt måste Norrköping ta vara på sina målchanser. För det är inte säkert att man kommer bli bjuda på så många i denna match.

Matchfakta

⚽️ Kalmar FF - IFK Norrköping
⏰ 19:00
🏟 Guldfågeln Arena

IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Han är med topplistan över största talangerna

Isak Bergmann Johannesson, 18, lämnade IFK Norrköping för Köpenhamn för stor summan 50 miljoner kronor, nu rankas han högt av Goal.

Pekings förre detta isländska talang lämnade för FCK för mångmiljonbelopp och en fin vidareförsäljningsklausul på närmare 30%. Trots att storklubbar ute i dem storligorna var intresserade valde ändå ”IBJ” spel i Danmark.

Fortsatt rankad högt över världens största talanger

Vi har tidigare läst om att ”IBJ” rankats högt av talangerna i världen, och inget nytt i år. Goal rankar nu ex IFK:aren på plats 33.
"Trots intresse från Real Madrid, Liverpool och Juventus var det FC Köpenhamn som till slut vann loppet om 18-åringen, sommaren 2021, och betalade cirka 4,5 miljoner euro för sonen till ex-Premier League och La Liga mittfältaren Joey Gudjonsson" Skriver Goal.