IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Viktor Agardius och IFK går skilda vägar

Efter en känslig övergång 2021 från Mjällby AIF där parterna var muntligt överens valde Agardius att istället ansluta till IFK Norrköping under dåvarande tränaren Rikard Norling.
Lite drygt 1,5 år senare väljer man att gå skilda vägar och Agardius lämnar nu IFK som bosman då hans kontrakt löpt ut.

Från första dagen har jag blivit otroligt välkomnad i föreningen.

- Jag vill tacka IFK Norrköping för de här åren. Från första dagen har jag blivit otroligt välkomnad i föreningen. Jag önskar er ett stort lycka till framöver, säger Viktor Agardius till IFK Norrköpings hemsida.

Vi på Sportbloggare.com önskar Viktor all lycka i framtiden och tacka honom för hans insatser i Snoka-tröjan.

IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Christoffer Nyman "IFK Norrköping är min klubb"

IFK Norrköping pratade stort inför säsongen där man firar 125 år. Man ville blicka mot guld och topplaceringar, men när säsongen är färdig spelad landar laget på snåla 34 poäng och hamnade i en bottenstrid.

Norrköpingssonen Christoffer Nyman sitter på ett utgående kontrakt som vi tidigare skrivit om. Både han och klubben medger att man för diskussioner och att man kommer ta tag i det mer på allvar.

I en intervju med Fotbollskanalen får han frågan över hur tabellplaceringen för laget avgör klubbvalet:

- Nej, det har absolut inte med det att göra. IFK Norrköping är min klubb. Jag är en stor supporter och älskar klubben. Det har inget med det att göra.

Så om den nuvarande lagkapten väljer att lämna så finns inte alternativet att det blir spel i något konkurrerande lag i Allsvenskan:

- Nej, det blir det inte, säger Christoffer Nyman till Fotbollskanalen.

IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

IFK-Målvakten uttagen till U-21 Landslaget

Efter en fin tid i målet i Sylvia har Wille Jakobsson blivit andramålvakt i IFK:s trupp. Nu belönas han med landslagsuttagning.

Efter att han fått nötta bänken i Allsvenskan bakom Oscar Jansson så belönas nu Wille landslagsuttagning och får troligen en extra boost i form av att få spela match igen .

I uttagningen till U-21:s träningsmatcher som spelas i Turkiet 17 och respektive den 20 november finns Norrköpings andramålvakt Wille Jakobsson med i truppen. Wille kommer vara en av tre målvakter som flygs ner han får sällskap av Oliver Dovin från Hammarby och Noel Törnqvist från Mjällby. Man ställs mot Danmark i den första matchen och avslutar mot Azerbadjan.

Vi på IFK-Nytt önskar Wille varmt lycka till.

IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Kaptenens sista match i IFK-tröjan?

Efter en tråkig jubileumssäsong där IFK Norrköping inte alls har lyckats komma i form så lyckades man i sista sparken för året att kvittera borta mot Svenska mästarna BK Häcken.

Min första spontana tanken "Vad ska jag egentligen skriva" och jag vet knappt nu heller. Det jag och vi vet är i vilket fall att IFK spelar allsvensk fotboll näst kommande år. Säsongen har haft mer dalar än toppar. I den avslutande matchen mot dem ny blivna svenska mästarna blev det fart direkt och chanser åt båda håll men denna gång var det dags för ett tidigt mål för Östgötarna signerat utav Lorent Shabani som börjat hitta formen. Man har bud på mer men hemmalaget skulle få till en kvittering innan Shabani slog till med sitt andra mål. Matchen står fortsatt och väger och IFK tappar ledningen precis innan halvlek.

Andra halvlek fortsätter i samma tempo och en kvart in tar Häcken ledningen med 3-2. Som många gånger under året har man tappat poäng i slutet utav matchen men denna gång var det annorlunda, den isländska stjärnan Arnor Sigurdsson lyckas få hål på Peter Abrahamsson i Häcken målet i form av ett skott utanför straff området.

"Tottes" vara eller icke vara

I och med att säsongen tar slut så påbörjar en ny säsong i form av "Silly season". Det ryktas om att det ska värvas in mer spets och mer konkurrens i truppen. Men den stora frågan är vilka IFK tappar, en spelare med utgående kontrakt är lagkaptenen och Norrköpingssonen Christoffer Nyman som man hoppas kunna förlänga med. IFK har varit ärliga med att man lagt pappret på bordet och enligt rykten ska det handla om ett riktigt bra erbjudande.
Även Glen har varit tydlig med vikten utav att behåll sin kapten framöver.
Mycket spännande väntar IFK i vinter. Även långa dagar och samtal väntar sportchefen "Tonna" att ta tag i.

/Pontus Hammarkvist

IFK-nytt

Bild från Bildbyrån

Tre nya poäng i sista matchen - nu är blicken mot Damallsvenskan

IFK Norrköping som säkrade uppflyttning till Damallsvenska 2023 i förra omgången hemma mot Bergdalen hade en sista uppgift i Elitettan. Med ett större bortafölje kunde dem tillresta supportrarna och spelarna fira in en sista tre poängare för säsongen.

Lite drygt 100 IFK-supportrar hade rest till ett kallt och regnigt Lidköping.
Matchen började lite trevande och det kunde stundtals kännas som spelarna fortfarande var kvar i firandet, trots att man ägde mycket boll och skapade en del halvchanser så fanns inte riktigt skärpan där. Flera nyckelspelare saknades och My Cato befann sig utanför truppen då Tor-Arne valde att lufta sina spelare.

Strakast när det gäller

Norrköping kom ut direkt i andra halvlek påkopplat från start där den målfarlige Wilma Leidhammar forcerade in 0-1 till bortalaget efter drygt minuten spelat. Man behöll trycket och det snabba omställningsspelet som man många gånger tidigare straffat sina motståndare med. Men denna gång var marginalerna emot då en friställd Ronja Karlsson Törnborg enkelt kunde lägga in bollen i tomt mål bakom en Sofia Hjern som missbedömde bollbanan. IFK-Damerna fick tillsist jubla och ta hem tre poäng till Norrköping efter att Lovisa Gustafsson rakade in bollen efter ett inspel. Tillskillnad mot herrarna har man visat stark karaktär i slutet av matcherna och lyckas hitta ett sätt att vinna sina matcher på.

Nu väntar ett långt firande innan blicken riktas mot Allsvenskan och seriens kanske hetaste derby väntar i form utav LFC näst kommande år.

/Pontus Hammarkvist.

IFK-nytt

Foto: Axel Boberg / Bildbyrån

Uppgifter: Lämnar IFK Norrköping

Det blir ingen fortsättning i IFK Norrköping för assisterande tränaren Anes Mravac, det är uppgifter som Sportbladet går ut med idag.

När Rikard Norling fick sparken klev Anes Mravac in som huvudtränare ihop med Vedran Vucicevic. Fram tills att Glenn Riddersholm kom in. Då klev duon tillbaka som assisterande tränare.

Men nu blir åtminstone en inte kvar i den rollen. För nu skriver Sportbladet att man erfar att Anes Mravac sagt upp sig från den tjänsten.

IFK Norrköping har inte kommit ut med någon information kring detta ännu.