• Hockeysilly

Jacob Lagacé klar för ny klubb

Forwarden Jacob Lagacé har under tre raka säsonger spelat i SHL, senast i Mora IK, men nästa säsong spelar han i Norge.

För nu har 28-åringen gjort klart med den norska klubben Stavanger Oilers.

– Vi får en spelare som är bra offensiv, bra på skridskor och har en hög arbetsförmåga, säger sportchef Pål Higson till klubbens hemsida och forsätter:

– Efter tre år i SHL väljer han nu att komma till oss. Han vill spela i ett lag där han får en större offensiv roll och där han kan vinna något. Hans mål för säsongen är att göra det så bra här så han får en liknande roll i en större liga, fortsätter Higson.

Under den gångna säsongen blev det 17 poäng på 51 matcher i SHL med Mora.

Kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Shane Harper förstärker SHL-klubben

Det är Örebro Hockey som meddelar på sin officiella hemsida att forwarden Shane Harper är klar för klubben. 29-åringen kommer närmast från spel i KHL där han representerade Lada Togliatti.

På 36 matcher i KHL svarade han för elva poäng.

Det är en spelare som jag har haft koll på ett tag

– Det känns väldigt bra att Shane har valt att komma till oss. Det är en spelare som jag har haft koll på ett tag och jag tror att hans spelstil kommer passa väldigt bra i det sätt som vi vill spela. Shane är inte den största spelaren men han spelar med en hög fart och är totalt orädd ute på isen, säger Sportchef Niklas Johansson, till klubbens hemsida.

Kontraktet sträcker sig över två säsonger. 

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Troja-Ljugby värvar från seriekonkurrent

Troja-Ljungby värvar. På sin hemsida meddelar man att Hampus Andréen har skrivit på för klubben.

Den 22-årige forwarden kommer närmast från spel med Hockeyettan-klubben Tranås AIF.

- En skridskoskicklig kille som utvecklats på HockeyEttan-nivå i Tranås och det ska bli spännande att se hur Hampus kan utvecklas vidare här hos oss, kommenterar Daniel Håkansson till klubbens hemsid.

I Tranås blev det 28 poäng på 33 spelade matcher den gångna säsongen.

Kontrakt sträcker sig över den kommande säsongen.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Brynäs värvar målvakt

Brynäs har varit på jakt efter en ny målvakt sedan det stått klart Joacim Eriksson blir borta en längre tid på grund av skada. 

Nu har SHL-klubben hittar en. 

På sin officiella hemsida meddelar nu Brynäs att man gjort klart med den finska målvakten Tomi Karhunen, närmast från spel i KHL och NLA.

-Tomi är en teknisk och rörlig målvakt som känns riktigt bra att få till oss i läget som blivit i och med Jocke Erikssons skada, säger Stefan Bengtzén Sportchef Brynäs IF till klubbens hemsida.

Kontraktet gäller över den kommande säsongen.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Forwarden på väg mot en fortsättning i Vita Hästen

Forwarden Henrik Nyberg började förra säsongen i Södertälje SK innan han lånades ut till Huddinge i Hockeyettan. Sedan blev det en övergång till Vita Hästen där det till slut blev elva matcher och tre poäng.

24-åringen står nu utan kontrakt till den kommande säsongen, men är på väg att skrivit på ett nytt kontrakt med Vita Hästen, det uppger Norrköpings Tidningar.

– Jag ska faktiskt träffa Leif (Strömberg, tränare och sportchef) i dag faktiskt. Det närmar sig ett slut. Sen är det väl inget som kommer vara klart innan juli tror jag, men förhoppningsvis efter, säger han till tidningen och fortsätter:

– Vita Hästen har varit mitt förstaval länge. Det lutar kraftigt åt det. Allt känns positivt.

Dela inlägg: