Hockeysilly

Bild från Bildbyrån

Förslaget: Upp till 500 personer på hockeymatcher

Arenorna runt om i Sverige har gapat tomma sedan början på året. Men nu verkar en öppning vara på gång. Folkhälsomyndigheten kommer nämligen med ett förslag att öka gränsen från 50 till 500 personer.

Detta förslag gäller dock bara arrangemang med anvisade sittplatser och där avståndet mellan varje person är minst en meter.

Längre fram kan ytterligare en höjning bli aktuell om läget tillåter det.

Hockeysilly

Bild från Bildbyrån

Zibanejad berättar - vill spela i Djurgården igen

Säsongen 2011/2012 var senaste gången som Mika Zibanejad spelade i SHL med Djurgården. Sedan dess har han spelat i NHL med både Ottawa och New York Rangers.

I en intervju med podden Sporthuset öppnar han upp för att återvända till Stockholm och Djurgården i framtiden.

– Det hade varit otroligt coolt att få vinna SM-guld med Djurgården, det var ett tag sedan. Är jag fräsch det känns bra mentalt, men också fysiskt och att jag kan göra det bra så jag verkligen brinner för det just då, så absolut. Förhoppningsvis är det så långt fram i tiden så vi inte vet hur det kommer att se ut då, säger Mika Zibanejad till Sporthuset, enligt Sportbladet.

26-åringen har under den senaste säsong en notering på 75 poäng på 57 NHL-matcher.

Hockeysilly

Bild från Bildbyrån

Anton Holm talar ut om framtiden

Anton Holm lämnade AIK inför den gångna säsongen och skrev på för finska klubben TPS. Där blev det tolv poäng på 31 matcher innan han avslutade säsongen i Skellefteå AIK med två assist på 15 matcher.

Men avtalet med Skellefteå AIK har löpt ut och därmed är 29-åringen utan kontrakt till nästa säsongen.

Holm berättar nu för Hockeysverige.se om tankarna inför framtiden.

– Man vet inte hur det ser ut framåt med viruset och allt det där. Det är en massa diskussioner på gång. Till att börja med det här med permitteringar. Det känns samtidigt som inte någon riktigt vet vad som händer med värvningstopp och allt sådant, säger Anton Holm till Hockeysverige.se och fortsätter:


– Det är många tankar som florerar runt så vi får helt enkelt se. Jag sitter lugnt, tränar på och försöker vara redo om något dyker upp. Det är svårt att säga något och jag tror många andra känner samma sak eftersom det är svårt att få en bild över hela situationen, avslutar han.

I Sverige har forwarden också representerat klubbar som Södertälje och BIK Karlskoga.

Hockeysilly

Bild från Bildbyrån

Uppgifter: Målkungen lämnar Kristianstad - klar för allsvensk konkurrent

Anton Heikkinen blev främsta målskytt i Kristianstads IK under den gångna säsongen med sina 15 fullträffar. Men nu kommer uppgifter som är mindre roligt för klubben.

19-åringen ska enligt bloggen MrMadhawk.se nämligen vara klar för seriekonkurrenten Södertälje.

Agenten Daniel Johansson är fåordig kring uppgifterna.

– Det har jag ingen kommentar till, säger Heikkinens agent till bloggen.

Förutom 15 mål bidrog Heikkinen med fem assist under säsongens gång.

Hockeysilly

Bild från Bildbyrån

OFFICIELLT: Fabian Ilestedt klar för Västervik

Fabian Ilestedt lämnar Nybro och Hockeyettan för spel i HockeyAllsvenskan med Västervik, det blev officiellt idag.

- Fabian är en spelare som har gjort flertalet bra säsonger i rad i Nybro och som vi känner bör vara redo att ta nästa kliv i sin hockeykarriär. Han är en avig spelartyp som är skicklig på att hitta lösningar offensivt. Vi är glada att få Fabian till oss nästa säsong, säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida.

24-åringen har under den senaste säsongen gjort 37 poäng på 35 matcher i Hockeyettan.

Samtidigt meddelar klubben att både Emil Alba och Henrik Malmström lämnar. Den förstnämnda blev tidigare i veckan officiellt klar för Södertälje.

Hockeysilly

Bild från Bildbyrån

Leksand om lagbygget: "För dialog med spelare"

Det är värvningsstopp i SHL, men Leksand jobbar på med lagbygget inför den kommande säsong. Men utan att skriva avtal med spelare, givetvis.

Andra SHL-klubbar gjorde klart med spelare innan stoppet, men inte Leksand.

– Nej, de spelare som vi just nu tittar på kanske ska tillhöra våra toppspelare. De som ska vara de här frontfigurerna. Några såna har vi inte fullt klara än. Vi för dialog med ett antal, men har ingen som är klar, säger general managern Thomas Johansson till HockeyNews.se och fortsätter:

– Och vi tittar på om det är någon vi vill skriva nytt kontrakt med och behålla, så för vi den dialogen också. Men jag skulle inte kunna presentera ett nytt nyförvärv imorgon.

Leksand har en målvakt, sex backar och elva forwards under kontrakt till kommande säsong.