• Hockeysilly

SHL-klubbar visar intresse - "Min målsättning är SHL"

Forwarden Trevor Mingoia gör succé i HockeyAllsvenskan med Västerviks IK och i oktober kunde MrMadhawk.se berätta att det finns intresse från SHL.

En liga som 26-åringen mer är gärna spelar i inom kort.

– Jag har hört saker här och där, men det är inget som är klart förrän ett kontrakt är signerat, säger Mingoia till Hockeynews.se och bekräftar att han pratat med klubbar högre upp.

– Ja ja, men så länge det inte är någonting klart vill jag inte tänka på det. Jag planerar att vara här hela säsongen. Visst är det kul att bli uppmärksammad och det är bra för nästa säsong, men så länge jag är här i Västervik är det allt jag vill fokusera på, säger han till sajten.

Denna säsong har det blivit 14 poäng på 16 matcher i HockeyAllsvenskan.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Lugnande besked kring Luleå-forwarden

Forwarden Emil Larsson spelade samtliga tre matcher för Tre Kronor under uppehållet, men i den tredje matchen mot Finland fick han en smäll mot nacke och huvud. Larsson klev av och spelade aldrig mer i den matchen.

Men nu kommer lugnande besked. Forwarden finns med i spel när Luleå Hockey under tisdagen spelar mot HV71.

– Han var lite stel i nacken, men körde för fullt på träningen i går redan. Det ska inte vara några problem, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.

– Jag tror att det var tur att han klämdes mer än att han hade avstånd till sargen. Då hade det blivit en annan smäll. Här blev det mer ett tryck, säger Engman som menar att Mika Niemis straff, två plus tio minuter för checking to the head, var i lindrigaste laget.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Spelat i tre SHL-klubbar - öppnar upp för en återkomst

Forwarden Toni Rajala har spelat i tre SHL-klubbar under åren då han spelat i Sverige. HV71, Färjestad BK och Luleå Hockey.

Nu håller 27-åringen dörren öppen för en återkomst till Sverige.

– Jag har bara bra minnen från Sverige. Olyckligtvis fick jag inte vara med och vinna SM-guld, men vi får se om jag åker tillbaka till Sverige nåt år. Vi får se. Jag trivdes som sagt väldigt bra i Sverige, säger han i en intervju med Hockeynews.se.

Om han skulle få välja att återvända till någon av sina tidigare klubbar i Sverige så hamnar valet hos HV71, klubben som han spelade i säsongen 2013-14 och bidrog med 30 poäng på 37 matcher innan SM-slutspelet.

– Det var häftigt i Färjestad och Luleå också, men om jag skulle behöva välja ut ett lag där det var något extra så skulle jag säga HV. Fansen var galna i oss finska spelare och det har spelat många finska spelare där som har haft stora framgångar. Det var en härlig tid där, säger Toni Rajala till sajten.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Kevin Goumas har hittat ny klubb

Nyligen blev det klart att Kevin Goumas lämnar Björklöven och HockeyAllsvenskan efter endast åtta matcher i klubben.

Men nu har 26-åringen gjort klart med en ny klubbadress.

Det blir spel i Österrike med Villacher SV, dock handlar det till en början om en tryout innan något längre avtal kan skrivas på.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Janne Juvonen klar för SHL-klubb

Det är SHL-klubben Mora IK som på sin officiella hemsida meddelar i dag att målvakten Janne Juvonen är klar. 24-åringen 

Närmast kommer han från spel i Österrike där det denna säsong blivit tio matcher med HC Innsbruck.

-Även om Christian är på väg tillbaka från sin skada och Isak har gjort det riktigt bra när han spelat så känner vi att vi vill ha en ännu större trygghet och bredd på målvaktssidan. Därför väljer vi att plocka in ytterligare en målvakt i Janne. Det är en målvakt som vi har bra koll på och som vi sett spela under flera säsonger i den finska ligan, kommenterar sportchef Anders Forsberg, till klubbens hemsida.

Kontraktet gäller hela säsongen.

Dela inlägg: