• Hockeysilly

LHC vill locka mer publik till matcherna - sänker biljettpriset

Efter 18 spelade hemmamatcher i SHL denna säsong har Linköping HC ett publiksnitt på 5443 - med det är man sjunde bästa lag i serien. 
Men klubben är inte nöjda. Man vill ha mer publik på sina matcher i Saab Arena och har därför beslutat om att sänka priset på utvalda platser.

Det handlar om de två nedersta raderna på nedre etage, som i matchen mot Örebro kommer kosta 150 kronor styck.

– Vi introducerar de här biljetterna till matchen mot Örebro den 23:e januari och räknar med att det kommer att bli en succé direkt, säger Anders Mäki, LHC:s klubbdirektör, i ett pressmeddelande.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Mariestad BoIS har inte för avsikt att värva

Mariestad BoIS kom trea i grundserien och efter fem omgångar in på AllEtan Norra är man ett av topplagen - närmare bestämt tvåa bakom Piteå HC, men med en match mer spelad än trean VIK Västerås.

En av anledningarna till framgången stavas Eddie Davidsson - som inför säsongen återvände till klubben efter tre säsonger i HockeyAllsvenskan.
– Eddie har betytt mycket för oss, både som spelare och ledare i laget. Han besitter en enorm skicklighet över hela banan och är en spelare som alltid producerar, säger klubbens sportchef Carl Johansson till Sportbloggare.com.

Men det är mer än en spelare som gjort att laget lyckas så bra hittills, Johansson förklarar:
– Att vi byggt en stomme av egna produkter. Vi har jobbat för att ha en bred trupp där samtliga formationer ska prestera i båda riktningar. God laganda och kvalité på träningar får jag nog säga som de saker som ligger bakom den goda inledningen.

Även fast säsongen kan bli lång, och att tuffare matcher kan komma, har klubben inte för avsikt att värva in någonting nytt.
– Man ska aldrig säga aldrig. Men just nu tror jag det gör mer onytta än nytta att plocka in någonting, avslutar Johansson.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Tre SHL-spelare med i USA:s OS-trupp

Det var mitt under NHL:s Winter Classic-match mellan New York Rangers och Buffalo Sabres som USA avslöjade sin OS-trupp, vilket Sportbladet rapporterar om under måndagskvällen.
I truppen hittar vi tre SHL-spelare i form av Ryan Gunderson (Brynäs IF) Noah Welch (Växjö Lakers) och Chad Billins (Linköping HC). 

Andra spelare som kom med, som tidigare spelat i Sverige blev Broc Little, Garrett Roe, Chad Kolarik och Bobby Butler.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Leksand vann och upp i serieledning

Leksands IF tog en trepoängare i bortamatchen mot Modo Hockey och nu leder man HockeyAllsvenskan efter 30 spelade matcher.

Leksands IF fick en mycket dålig start på HockeyAllsvenskan och hade efter nio omgångar endast spelat in nio poäng. Laget låg där och då på negativt kval och en krisstämpel satt på klubben. 
Men sedan dess har det hänt saker. 

I dag, 21 matcher senare, är klubben serieledare efter en stark seger borta mot Modo Hockey.

Målskyttar i Leksand blev Mattias Ritola, Matt Carey och Martin Karlsson. Avgörandet av Carley med endast 13 sekunder kvar på matchklockan. Detta följdes upp med ett tredje mål från gästerna, av Martin Karlsson, i tom kasse.

MATCHFAKTA: 

Modo Hockey - Leksands IF 1-3
0-1: Mattias Ritola 
1-1 PP1: Martin Röymark
1-2: Matt Carey 
1-3: Martin Karlsson

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Brynäs tog tre poäng mot Färjestad

Efter två raka förluster i SHL ville Brynäs hamna på vinnarspåret igen när Färjestad kom på besök i Gavlerinken Arena under annandagen. 

Hemmalaget skulle dock få en mardrömsstart när succéspelaren Michael Lindqvist tidigt sköt in 1-0 för gästerna. Johan Alcén såg sedan till att få in en snabb och psykologisk viktig kvittering och ledningen kom sedan när man för första gången under den första perioden fick spela powerplay.

Daniel Mannberg utökade i den andra perioden för Brynäs till 3-1 och sedan höll man emot i en match som till sist slutade 4-2. 

Tre viktiga poäng till Gävle-klubben som allt mer ser ut att få spela vidare efter grundserien.

MATCHFAKTA: 

Brynäs IF - Färjestad BK 4-2 (2-1, 1-1, 1-0)

Första perioden:
0-1 PP1: Michael Lindqvist (Johan Ryno, Jesse Virtanen)
1-1: Johan Alcén (Lucas Carlsson)
2-1 PP1: Aaron Paulushaj (Kevin Clark, Ryan Gunderson)

Andra perioden:
3-1: Daniel Mannberg (Elias Fälth, Lucas Carlsson)
3-2: Johan Ryno (Joakim Nygård, Alexander Johansson)

Tredje perioden:
4-2: Jacob Blomqvist

Dela inlägg: