Hockeysilly - Senaste Silly Season Nyheterna för Ishockey
Hockeysilly

Örebro Hockey lånar ut forward till HockeyAllsvenskan

Örebro Hockey meddelar på sin officiella hemsida idag att man lånar ut forwarden Viktor Lodin till HockeyAllsvenskan och Vita Hästen.

20-åringen har denna säsong gjort 13 matcher och två assist i SHL denna säsong.

– Vi har tuff konkurrens på forwardssidan just nu och för att Viktor ska kunna fortsätta sin utveckling behöver han speltid. Viktor är en skicklig spelare som vi ser stor potential i och i Vita Hästen kommer Viktor ha en stor roll. Vi ser det här som en jättebra lösning för alla parter, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Vita Hästen har efter 19 omgångar i HockeyAllsvenskan spelat in 24 poäng och ligger för tillfället på en åttondeplats i tabellen.

Lånet gäller tills vidare.

Dela inlägg
Hockeysilly

Efter användning av pyroteknik - LHC & supportrarna straffas

Det var i matchen mellan IK Oskarshamn och Linköping HC som gästerna supportrar använde sig av pyroteknik inne i arenan innan nedsläpp. Matchen fick skjutas upp med 30 minuter, innan man sedan kunde sätta igång.

Nu har klubben och supportrarna fått sitt straff.

LHC meddelar på sin officiella hemsida att klubben fått böter på 25.000 kronor och supportrarna kommer nu inte få använda sig mer av flaggor på läktaren under det som är kvar av säsongen.

– Jag har full förståelse för tävlingsnämndens beslut men tycker givetvis att det är tråkigt att vi och våra supportrar blir begränsade i hur vi kan stötta laget. Det är som oftast i sådana här situationer ett fåtal individer som förstör för många. Jag hoppas att vi under utredningen som fortfarande pågår får fram några namn eller lyckas identifiera flera av de ansvariga och få dessa åtalade, säger Pierre Petersson, säkerhetsansvarig i Linköping Hockey Club, till klubbens hemsida.

Dela inlägg
Hockeysilly

Kristianstads vann - fick sin buss attackerad

Kristianstads IK åkte upp till Timrå och skrällvann med siffrorna 3-2. Hemresan blev dock inte lika rolig. En kort stund efter att hemfärden påbörjas blev bussen attackerad av stenar.

– Det är några jävla idioter som har kastat stora stenar, säger assisterande tränaren Andreas Lilja enligt Sportbladet.

På sin Twitter la Robin Wallin upp följande inlägg:

Dela inlägg
Hockeysilly

OFFICIELLT: LHC-backen lånas ut

Redan igår kom det uppgifter som sa att Linköping HC lånar ut backen Adam Ginning till Vita Hästen och nu är det officiellt. 19-åringen lånas ut tillsvidare, vilket LHC meddelar på sin officiella hemsida.

I en kommentar till hemsidan påpekar Niklas Persson att man är medvetna om rivaliteten mellan lagen, men att man gör detta för spelarens bästa.

– Vi är medvetna om den stora rivalitet som finns mellan klubbarna och ett sånt här lån kan vara känsligt. Rivaliteten mellan klubbarna är viktig och vi har stor respekt för den. Alla beslut vi fattar gör vi för att det ska gynna Linköping Hockey Club och våra spelare utveckling, säger Niklas Persson till klubbens hemsida.

Även Vita Hästen går ut med nyheten och Tony Zabel, tränare i Vita Hästen, säger följande om lånet.

– Adam är en stor och stark defensiv back som har ett bra spel i sig. Han kommer passa bra i vårat sätt att spela där hans första pass kan sätta igång offensiven på ett bra sätt. Adam är en ung spelare som sett till sin ålder har stor erfarenhet med många SHL matcher. Han har dessutom varit kapten i alla ungdoms- och juniorlandslag han spelat i vilket tyder på bra ledaregenskaper, säger han till Vita Hästens hemsida.

Dela inlägg
Hockeysilly

Uppgifter: Linköping lånar ut till Vita Hästen

SHL-klubben Linköping HC är på väg att låna ut till Vita Hästen, det rapporterar Norrköpings Tidningar under onsdagskvällen.

Det ska röra sig om 19-årige backen Adam Ginning som denna säsong gjort en notering på nio SHL-matcher och ett mål.

Enligt tidningen vill inte LHC:s general manager Niklas Persson kommentera uppgifterna.

Dela inlägg
Hockeysilly

Uppgifter: Detroit vill göra sig av med Jonathan Ericsson

Jonathan Ericsson har gjort över tio säsonger i NHL-klubben Detroit, men nu kan han vara på väg bort från klubben.

Under dagen har det kommit uppgifter som säger att klubben satt upp 35-åringen på "waivers"-listan ihop om att en annan klubb ska ta över backens kontrakt.

Nu har övriga NHL-klubbar ett dygn på sig att hugga, annars kan det komma att bli spel i AHL-klubben Grand Rapid Griffins för Ericsson som har Vita Hästen som moderklubb.

Dela inlägg