Hockeysilly

Foto: Johan Axelsson / Bildbyrån

Tre spelare lämnar Östersund

Östersund meddelar på sin hemsida att tre spelare lämnar klubben.

Det blev nytt kontrakt i HockeyAllsvenskan för Östersund, men tre av spelarna som inte kommer vara kvar är Georgs Golovkovs, Sebastian Benker och Josef Ingman.

Klubben skriver på sin hemsida:

"Det står nu klart att tre spelare som anslöt till ÖIK den gångna säsongen inte spelar vidare hos oss.
Georgs Golovkovs, Sebastian Benker och Josef Ingman lämnar ÖIK efter en säsong i klubben."

Hockeysilly

Foto: Magnus Lejhall / Bildbyrån

Fredric Andersson spelar vidare - här är nya klubben

Fredric Andersson, 35, väljer att spela vidare. Efter sju raka säsonger i Björklöven står det nu klart att han skrivit på för den danska klubben Fredrikshavn White Hawks.

– Det är något som både jag, min fru och våra två döttrar ser mycket fram emot, säger han till klubbens hemsida.

För första gången någonsin kommer Fredric Andersson att spela utanför Sverige. Efter sju år i Björklöven hamnar nu 35-åringen i Danmark med sin familj. Där har han skrivit på för Fredrikshavn White Hawks - ett kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen.

– Det är något som både jag, min fru och våra två döttrar ser mycket fram emot. Vi ska prova ett nytt land och en ny plats, vilket vi är väldigt exalterade över, men vi ser också verkligen fram emot det, säger Andersson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det ska bli riktigt häftigt att lära känna staden och klubben bättre och jag har pratat med Nicolai Meyer om det bland annat. Han har berättat mycket bra saker om både staden och klubben, så det bådar mycket gott.

Hockeysilly

Foto: Johan Axelsson / Bildbyrån

Myles Powell har skrivit på för ny klubb

Det blev ingen fortsättning i Björklöven för Myles Powell. Och nu har forwarden skrivit på för en ny klubb. Denna gång handlar det om ERC Ingolstadt i Tyskland.

Myles Powell hade en stark säsong i Björklöven. 43 poäng på 41 matcher i grundserien förra säsongen. Men en fortsättning i Umeå blir det inte för 29-åringen som valt att skriva på för den tyska klubben ERC Ingolstadt.

Kontraktet där sträcker sig över den kommande säsongen.

Hockeysilly

Paul LaDue I NHL 2019. Foto: Fredrik Karlsson / Bildbyrån

Backen Paul LaDue skriver på för Modo Hockey

Det står nu klart att backen Paul LaDue skrivit på för SHL-klubben Modo Hockey. Kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen.

70 matcher i NHL på meritlistan. Nu väntar spel i Modo Hockey för Paul LaDue. 31-åringen presenterades idag av klubben.

– Det är en rightare som är bra defensivt och har spelat stora minuter där borta, med boxplay och powerplay som sina stora styrkor, säger sportchef Henrik Gradin till klubbens hemsida och fortsätter:

– Han är storväxt (191 cm och 91 kg) men har trots det bra rörlighet och kan hantera alla delar av isen. Han har varit med rätt länge också och har skaffat sig mycket erfarenhet på vägen.

Hockeysilly

Foto: Jonas Forsberg / Bildbyrån

Elliot Ekefjärd tillbaka i HockeyAllsvenskan

Elliot Ekefjärd har tidigare spelat i HockeyAllsvenskan med Björklöven. Nu är han tillbaka i ligan efter en säsong i Hockeyettan - men det blir inte spel i Umeå. Det är Nybro Vikings som säkrat upp 22-åringen denna gång.

Forwarden Elliot Ekefjärd spelade förra säsongen i Hockeyettan med Kristianstad där han noterades för 29 poäng på 40 matcher. Men han blir inte kvar där. Istället har han nu skrivit på för Nybro Vikings i HockeyAllsvenskan.

- Vi är riktigt glada att Elliot valt spel hos oss i Nybro Vikings. Det är en ung och hungrig spelare som vill in i HockeyAllsvenskan igen och som kommer ge sitt yttersta varje träning och match. Han hade en riktigt bra säsong senast i Kristianstad där han spelade en stor roll i laget som var nära att ta sig tillbaka till HockeyAllsvenskan. Han är en storväxt spelare som är mycket vältränad, kan röra sig bra och har en offensiv uppsida, säger sportchef Mikael Aaro till klubbens hemsida.

Så sent som säsongen 2022/2023 spelade han uppe i Umeå med Björklöven och levererade då fem poäng på 37 framträdanden.

Kontraktet gäller över den kommande säsongen.

Hockeysilly

Joona Luoto. Foto: Fredrik Karlsson / Bildbyrån

"Att spela i Sverige har hela tiden varit ett mål"

Det har varit ett mål att spela i Sverige och nu blir det verklighet. Nu har Joona Luoto skrivit på för HV71.

– Att spela i Sverige har hela tiden varit ett mål och HV71 är en klassisk klubb med en historik med många finländska spelare, säger nyförvärvet till klubbens hemsida.

HV71:s senaste värvning heter Jonna Luoto. 26-åringen kommer närmast från spel i Schweiz där han har spelat för SC Bern. Där blev det 27 poäng på 45 matcher i grundserien.

Tidigare har han meriter från både NHL och AHL, samt spel i finska landslaget.

Kontraktet gäller över kommande säsong.