• Hem
  • Hockeysilly
  • Hockeysilly

Leksand lånar ut till Hockeyettan

I helgen spelar Hockeyettan-klubben Östersund två matcher och till dessa matcher förstärks laget med ett lån från Leksand. 
Det handlar om backen Lucas Bylin som gjort 16 poäng på 19 matcher i Leksands J20-lag denna säsong.

- Svårt naturligtvis att bilda sig en klar uppfattning av honom efter bara en träning, men det verkar vara en puck- och spelskicklig spelare som tog för sig direkt under fredagens träning, säger tränare Kjella Andersson till klubbens hemsida.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

OFFICIELLT: Jimmie Ericsson klar för Hockeyettan-klubben

Jimmie Ericsson är tillbaka. Nu är det officiellt att han skrivit på för SK Lejon i Hockeyettan.
– Ja vad ska man säga, jag behöver inte presentera Ericsson närmare, som spelare känner alla till vem han är och vilken karaktär vi får in i laget, säger sportchef Tobias Carlsson till klubbens hemsida och fortsätter:
– Han kommer så klart bidra med mycket till vårt unga lag, bara med sin erfarenhet och rutin. Sedan så är det bra att våra killar kan se och lära från en som spelat på absolut högsta nivå.

Kontraktet gäller tills vidare och Ericsson är fri att lämna för spel i en annan klubb om han så skulle vilja det.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Vita Hästen-duon toppar poängligan i HockeyAllsvenskan

Inför säsongen var Vita Hästen tippade i botten utav många - men tack vare ett väl fungerande powerplay och spelare som levererar match efter match - så ligger man på en playoff-plats efter kvällens seger mot Västervik i Himmelstalundshallen. 

Ännu en gång blev det mål i powerplay för Vita Hästen och återigen levererar Marcus Eriksson och Rickard Palmberg. Faktum är att duon toppar poängligan i HockeyAllsvenskan, där Eriksson bidragit med 18 poäng, medan Palmberg hittills fått ihop 17 poäng.

Med 34.55 procent i powerplay är man ohotad etta i Sverige. Fortsätter man med dessa siffror kan Vita Hästen få en mycket trevlig säsong.

Vita Hästen - Västerviks IK 4-2
0-1: Alexander Viklund (Andreas Frisk, Dan Pettersson)
0-2: Lukas Löfquist
1-2: Marcus Eriksson (Rickard Palmberg)
2-2: Rickard Palmberg (Marcus Eriksson, Patrick Nilsson)
3-2: Douglas Lögdal
4-2: Marcus Eriksson (Jens Hellgren, Viktor Kokman)

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Troja-Ljungby lånar ut forward till Hockeyettan

Troja-Ljungby meddelar på sin officiella hemsida att man lånar ut sin forward Alfred Andersson för att ge honom möjlighet till mer speltid.
Det är Halmstad i Hockeyettan som lånar in 20-åringen.

Denna säsong har det blivit 14 matcher i HockeyAllsvenskan och två poäng från Värnamo-produkten.

Sedan tidigare finns lagkamraten och backen Carl Ernstig i Halmstad - som nu alltså får sällskap.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Kan bli kvar i Brynäs - säsongen ut

I samband med att Brynäs IF sparkade Roger Melin - lyftes Tommy Sjödin upp som huvudtränare. En tillfällig lösning, hette det då. Nu kan han bli kvar säsongen ut.

För nu skriver Sportbladet att klubben haft ett supportermöte inför kvällens 5-2-seger över Mora - där ska klubbdirektör Johan Stark ha berättat att en fortsättning med Tommy Sjödin är ett av huvudspåren i jakten på en tränare som ska leda laget säsongen ut.
– Inget är klart. Det jag sa var att det lika gärna kan bli så som att någon annan tar över, säger Stark, till Sportbladet.

Med Sjödin som huvudansvarig har Brynäs spelat åtta matcher i SHL och tagit tolv poäng. Det är åtta poäng mer än vad man lyckades spela ihop med Roger Melin - på lika många matcher.

Dela inlägg: