Hockeysilly - Senaste Silly Season Nyheterna för Ishockey
Hockeysilly

40-åringen fortsätter i NHL - halverar sin lön

Förra säsongen blev det 61 poäng på totalt 92 matcher i NHL med San Jose Sharks för centern Joe Thornton. Och nu kommer glädjebeskedet till alla supportrar: 40-åringen har förlängt sitt kontrakt och stannar över kommande säsong.

Samtidigt går Thornton ner i lön. Rejält.

Förra säsongen tjänade spelaren 5 miljoner dollar, vilket är betydligt mer än de 2 miljoner dollar som detta kontrakt är värt.

Dela inlägg
Hockeysilly

Har Brynäs någonting bra på gång?

Förberedelserna inför den kommande hockeysäsongen, som kommer allt närmare, pågår för fullt. Ett lag som redan hunnit spela tre träningsmatcher är Brynäs och även om nu inte motståndet varit det bästa, så har man lämnat samtliga matcher med seger.

Det började med 5-2 mot Leksand. Följdes upp med 6-3 mot Modo. Och nu senast 4-2 mot finska klubben Ässät.

Med nyförvärv som Jonathan Sigalet, Gregg Scott och Anton Rödin, som alla tre levererat under försäsongen, kan man ställa sig frågan om inte Brynäs har någonting bra på gång?

Ska man tro spelbolagen så hamnar Brynäs i mitten av SHL denna säsong, enligt oddsen. Men det finns en revansch efter förra säsongens misslyckande och frågan är om inte Anton Rödin, som är en av SHL:s bästa forwards enligt Dragskotts ranking, kan lyfta detta lag ännu högre?

Efter denna start på försäsongen kan man iallafall börja fundera.

Dela inlägg
Hockeysilly

KHK plockar in forward från Tingsryd

Karlskrona HK meddelar på sin hemsida att man plocka in forwarden Joakim Axman på tryout.

25-åringen spelade förra säsongen i Tingsryds AIF där det blev tio poäng på 37 matcher.

-Joakim har offensiva skills och har tränat bra i sommar, det ska bli kul att se vad han kan tillföra laget, säger sportchef Patric Larsson till klubbens hemsida.

Tryout-perioden gäller fram till 5 september.

Dela inlägg
Hockeysilly

Forwarden testas av AIK

Forwarden Denis Tolpeko spelade ingenting förra säsongen, men nu är han hos AIK på en Tryout.

På sin hemsida skriver AIK att tryouten gäller till sista augusti.

– Denis är en rutinerad forward som har bra meriter. Han vill till Sverige och visa upp sig och kommer ansluta till oss nästa måndag, säger Anders Gozzi till klubbens hemsida.

34-åringen har gjort 350 matcher i KHL och även stått som ligamästare två gånger.

Dela inlägg
Hockeysilly

Brynäs lånar ut Marcus Westfält

Brynäs IF lånar ut talangen Marcus Westfält. Den kommande säsongen spelar han i HockeyAllsvenskan med Västerviks IK.

- Vi är glada över att Brynäs låter oss låna Marcus nästa säsong. Marcus är en riktigt spännande center som känns väldigt roligt att vi får chansen att utveckla över nästa säsong, säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida.

19-åringen gjorde bland annat 19 matcher i SHL förra säsongen.

Dela inlägg
Hockeysilly

Oskar Drugge klar för ny klubb

Det blir ingen fortsättning i Timrå IK för Oskar Drugge. Nu är backen klar för spel i AIK. 26-åringen spelade 33 matcher i SHL under förra säsongen och svarade för fe poäng.

– Vi är glada att få in Oskar Drugge till laget. Det är en spelskicklig och poängstark back vi får in i laget. Han har mycket spel i sig och är duktig med puck och är även rörlig på skridskorna samt en väldigt bra kille utanför isen. Oskar känner även flera i laget, vilket kommer göra att han enkelt kommer in i laget, säger Anders Gozzi till klubbens hemsida.

Kontraktet sträcker sig över två år.

Dela inlägg