• Hockeysilly

Vita Hästen möter LHC i en träningsmatch

Vita Hästen och LHC kallade i dag till presskonferens, där framkom det att klubbarna nu ska ställas mot varandra i en träningsmatch under försäsongen.

– Det är en bra utmaning mellan två klubbar med stark historik i olika tidsperioder. Ett bra tillfälle att kicka igång intresset på båda håll inför säsongen och samtidigt skapa en återkommande mötesplats för de båda städerna, säger LHC:s klubbdirektör Anders Mäki till Vita Hästens hemsida.

Matchen kommer spelas den 7 augusti och man tror att intresset för matchen kommer bli stort.

– Vi vill skapa en årligt återkommande ”happening” som väcker upp städerna efter sommaren och blir en mötesplats för människor från de båda städerna, främst med tanke på näringsliv och upplevelser, säger Yvonne Anglesjö ordförande och klubbansvarig i Vita Hästen.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

LHC och Vita Hästen kallar till presskonferens

Det är Daniel Klaar som på Twitter skriver att Linköping HC och Vita Hästen har kallat till presskonferens. Vad det handlar om är oklart.

Själv spekulerar han i att det kan röra sig om ett samarbete, samtidigt som det är mest troligt att det handlar om presskonferens inför en kommande träningsmatch mellan rivalerna.

Daniel Klaar skriver att följande personer kommer medverka:

Yvonne Anglesjö, ordförande, Vita Hästen 

Anders Mäki, klubbdirektör och VD, LHC 

Conny Gyllander, ledamot styrelsen, Vita Hästen 

Fredrik Emvall, general manager LHC 

Leif Strömberg, tränare Vita Hästen 

Tommy Jonsson, LHC 

Jesper Samuelsson, Vita Hästen

Daniel Klaar Twitter
Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Den AHL-meriterade forwarden blir kvar i Hockeyettan-nykomlingen

Tidigare i dag släppte vi en intervju med Victor Crus Rydberg där han berättar att Kalmar HC ligger bra till, nu är det klart.

Klubben meddelar på sin Facebook-sida att Victor Crus Rydberg förlänger sitt kontrakt med ytterligare en säsong.

Forwarden stod för 54 poäng under förra säsongen och blir en viktig pusselbit i det lag som den kommande säsongen spelar i division 1.

Samtidigt meddelar klubben att Oliver Styf också förlängt sitt kontrakt med en säsong.

- Jag fick tillbaka glädjen igen till hockeyn, och för mig är det det viktigaste för då kommer resten också, säger Crus Rydberg till Sportbloggare.com om förlängningen och fortsätter:

- Det finns ingen anledning att byta klubb när man trivs så bra och hade en sådan fantastiskt rolig och bra säsong förra säsongen och att vi vill bygga vidare på detta som Kalmar HC har påbörjat.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Victor Crus Rydberg om framtiden: ”Dom ligger bra till”

Victor Crus Rydberg var med och tog upp Kalmar HC till Hockeyettan. En säsong där 23-åringen själv bidrog med 54 poäng på 48 matcher.

– Förra säsongen var en riktig berg o dalbana, vi hade det väldigt tufft innan jul även ifall vi slutade 2a i serien. Vi hade skador, spelare som lämnar, spelare som kom på tryout men som inte var tillräckligt bra. Men sen efter jul när vi fick vara skadefria och dom nya spelarna kom in och vi fick lite kontinuitet blev det en enorm skillnad, säger Victor Crus Rydberg till Sportbloggare.com och fortsätter:

– Kvalserien var bland det roligaste jag har varit med om, riktigt häftigt! 

Nu står forwarden utan kontrakt. Han hoppas få klart med något snart och bekräftar samtidigt att ett förslag från Kalmar ligger på bordet.

– Hoppas det blir klart snart, svarar han på frågan om när han vill ha klart med en klubb till den kommande säsongen.

– Jag har kontakt med Kalmar och jag har fått ett förslag, berättar han vidare.

Men det är inte bara Kalmar som är med i bilden. Crus Rydberg som spelat med bland annat LHC och Vita Hästen, har några alternativ att välja mellan.

– Ja det finns olika alternativ, men jag tror att jag får det klart vart det blir snart.

Är det en fortsättning i Kalmar som ligger närmast? 

– Dom ligger bra till, avslutar Rydberg.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Vita Hästen nobbar målvakten: "Inte fått något bud"

Tidigare i dag meddelade Vita Hästen att sex spelare lämnar klubben. På den listan finns målvakten Pontus Sjögren som anslöt från Malmö Redhawks för två säsonger sedan. 

Trots en femteplats i målvaktsligan i HockeyAllsvenskan blev det inte ens ett nytt kontraktsförslag.

– Jag har inte fått något bud alls från Hästen, säger 32-åringen till NT.se.

Han säger till tidningen att han är lite förvånad över att det blir så här.

– Lite, att jag inte ens fått ett bud i alla fall men så fungerar det i branschen. Det är inga hard feelings. Jag vet hur det går till men jag är lite förvånad att de inte försökt i alla fall, säger Sjögren.

Därmed har Vita Hästen andra planer kring målvaktsfrågan inför den kommande säsongen.

Dela inlägg: