• Hockeysilly

HV-stjärnan missar kvällens möte mot Luleå

Det var i slutet på förra året som Simon Önerud blev liggandes i en match mot Örebro och sedan dess har HV-stjärnan inte kommit till spel. Det gör han inte heller när HV71 ikväll spelar hemma mot Luleå Hockey.

Comebacken dröjer för 30-åringen som inte fanns med på onsdagens träning, vilket Jnytt rapporterar om. Dock är han aktuell för spel mot Skellefteå AIK på lördag.

– Han har varit på is innan och kommer vara med på matchvärmningen i morgon. Ser det bra ut då kommer han vara med fullt på träningen på fredag. Går det bra även då är han med på lördag. Vi tar det dag för dag, förklarar Stephan Lundh till tidningen.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Roger Melin har fått fart på Leksand igen

Leksands IF började säsongen starkt innan man sedan hamnade i en svacka som resulterade i att Leif Carlsson fick sparken.

Ny tränare blev Roger Melin som nu fått fart på klubben igen.

Under onsdagen vann laget hemma mot Västerviks IK när Martin Karlsson avgjorde med sitt 3-2 mål, 20 sekunder kvar på matchen. Detta är lagets femte seger på de sju matcher som Roger Melin haft huvudansvaret.

Leksand placerar sig nu på en åttondeplats i HockeyAllsvenskan och är ihop med IK Pantern det lag som spelat en match mindre än övriga lag i serien.

Att Roger Melin fått fart på Leksand igen är det nog ingen som tvekar på.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Craig Schira tillbaka för Rögle BK

En skada har i fyra raka matcher satt stopp från spel för Craig Schira, men när Rögle BK under torsdagen möter Mora är backen tillbaka i spel igen.

– Det betyder mycket att ha en frisk Schira tillbaka i laguppställningen. Han är vår kapten och ledare, säger tränaren Cam Abbott till klubbens hemsida.

30-åringen har denna säsong spelat 21 matcher i SHL och svarat för elva poäng.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Skellefteå-forwarden riskerar att missa resten av säsongen

Det var under en CHL-match förra året som Jonatan Berggren skadade sig och nu kommer ett tråkigt besked för alla inom Skellefteå AIK. 

Ett nytt besked som säger att säsongen troligtvis är färdigspelad.

– Det mesta pekar på att han inte spelar mer den här säsongen, säger Skellefteå AIK:s sjukgymnast Åse Raske till Norran.

18-åringen har gjort 16 matcher i SHL denna säsong och bidragit med tre poäng.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Kan lämna Mora IK: "Klubbar är intresserade"

Förra säsongen lagkapten i Mora IK, denna säsong har det gått tyngre och nu kan Tomas Skogs vara på väg bort från SHL-klubben.

Skador har gjort att han missat matcher och när han varit tillbaka har han fått stå över matcher. Nu bekräftar Mora IK för Hockeypuls att det finns andra klubbar som är intresserade av 34-årige backen.

– Klubbar är intresserade av honom för det är en bra back. De vet vad har han gjort, så klubbar är intresserade. Men det ska vara ett läge där alla parter är nöjda för att det ska bli aktuellt. På sportsidan jobbar vi för att han ska komma in i det hela, det är prioritering ett, säger sportchef Anders Forsberg till Hockeypuls.

Det nuvarande kontraktet med Mora sträcker sig över denna säsong.

Dela inlägg: