Hockeysilly - Senaste Silly Season Nyheterna för Ishockey
Hockeysilly

Glädjebeskedet för Sveriges JVM-lag

Imorgon spelar Sverige kvartsfinal i JVM mot Tjeckien och nu kommer ett glädjebesked inför den drabbningen.

Det handlar om Rasmus Sandin som kommer vara tillbaka i spel, detta efter att ha skadat handen i matchen mot Slovakien senast.

Det är landslagets läkare, Ryan Allenby, som ger lugnande besked när Sportbladet pratar med honom.

– Lite i handleden efter en slashing, men det kommer att bli bra. Vi har tagit röntgenbilder och det är ingen spricka eller fraktur. Allt är bra, säger han till tidningen och bekräftar att det blir spel i morgon.

– Jajamen. Det gör lite ont, men det kommer att gå bra.

Dela inlägg
Hockeysilly

KLART: Missar Sveriges JVM-premiär mot Finland

På torsdagskvällen spelar Sverige sin premiärmatch i JVM när man ställs mot Finland. Men detta sker utan Albin Eriksson, som inte är helt frisk än.

Det är något som Juniorkronornas presskontakt Anders Feltenmark bekräftar för TT.

– Han är inte riktigt kry. Men vi tar det ”day by day”, säger han till TT.

19-åringen spelar till vardags i SHL-klubben Skellefteå AIK där det denna säsong blivit tolv matcher och två poäng.

Dela inlägg
Hockeysilly

Uppgifter: Målvakten jagas av Leksand

SHL-nykomlingen Leksand kan komma att göra förändringar på målvaktssidan. För nu avslöjar Sportbladet att man är intresserade av att plocka in Jhonas Enroth.

Enligt tidningen ska 31-åringen ha kontaktats av Leksand, men general manager Thomas Johansson säger samtidigt till Sportbladet att en värvning av målvakten inte är aktuellt för tillfället.

Enroth köpte sig nyligen loss från sin KHL-klubb Dinamo Minsk och är just nu utan klubb. Det kan inom kort ändra sig.

Dela inlägg
Hockeysilly

Så stort är intresset för AIK:s match i Globen

AIK Hockey har gått väldigt tungt i HockeyAllsvenskan denna säsong och ligger efter 31 spelade matcher sist med 23 poäng. Den svaga säsongen har också påverkat klubbens publiksiffror som varit en stor besvikelse.

Men torsdagen den 26 december väntas publiksnittet gå uppåt, åtminstone tillfälligt. Då kliver AIK in i Ericsson Globe för match mot Södertälje SK.

Till den matchen har man nämligen sålt 4087 biljetter, enligt klubbens hemsida. Den siffran är högre än AIK:s publiksnitt som denna säsong ligger på 2594 efter 16 hemmamatcher.

Dela inlägg
Hockeysilly

Duon skriver på för Rögle BK

Rögle BK meddelar på sin officiella hemsida att duon Samuel Johannesson och Erik Andersson skriver på kontrakt med klubben, den förstnämnda tecknar sitt första A-lagskontrakt medan Andersson förlänger sitt nuvarande kontrakt.

– Det är två viktiga pusselbitar som vi är glada över att ha kvar hos oss framöver också, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

Den 18-årige backen Samuel Johannesson har denna säsong gjort 18 matcher i SHL, men även spelat med klubbens J20-lag där han gjort en hel del poäng.

– Det känns väldigt bra, det här har varit min dröm att få skriva A-lagskontrakt med Rögle. Nu vill jag etablera mig mer på allvar och hjälpa laget att vinna. Det är upp till mig själv nu, säger backen till hemsidan.

Forwarden Erik Andersson gör sin andra säsong i Rögle efter att ha värvats från seriekonkurrenten HV71. Hans kontrakt förlängs till och med säsongen 2020/2021.

– Jag är jätteglad över att få stanna i Rögle. Vi har något riktigt intressant på gång här och jag vill vara med på den här resan. Jag känner att jag fått mer ansvar och förtroende och det är kul, säger Erik till Rögles hemsida.

Dela inlägg
Hockeysilly

Uppgifter: Förlänger med Rögle

Kontraktet med Rögle BK går ut efter säsongen, men nu avslöjar Helsingborgs Dagblad att Simon Ryfors förlänger sitt kontrakt.

"Andra kontraktsförlängningen för säsongen är ett faktum. HD-sporten kan avslöja att Simon Ryfors stannar i Rögle till 2022.", skriver tidningen på nätet.

22-åringen har svarat för sju poäng på 25 matcher i SHL denna säsong.

Dela inlägg