• Samuel Fagemo om JVM: “En dröm som går i uppfyllelse”

Samuel Fagemo om JVM: “En dröm som går i uppfyllelse”

Frölunda tog en komfortabel seger i CHL under tisdagskvällen när man slog ut Kometa Brno och säkrade en semifinalplats mot Plzen. Men innan dess väntar landslagsuppehåll och för Frölundas supertalang Samuel Fagemo väntar en JVM-turnering.
- Det ska bli grymt kul att spela JVM, det största i min karriär hittills, säger han till sportbloggare.com efter matchen.

Det var aldrig någon fara på taket för Frölunda i det andra mötet med Kometa Brno i CHL. Matchen slutade 6-1 och totalt efter 2 omgångar fastställdes resultatet till 10-2 för göteborgslaget. Ett resultat Fagemo var nöjd med.
- Jag tycker det var en jättebra match av oss. Vi har haft lite strul med målskyttet så det var skönt att få 6 kassar som lag och känna att det lossnade lite.

Trots att segersiffrorna i CHL varit stora så har Frölunda haft problem med målskyttet i SHL, där man endast har gjort ett mål efter ordinarie tid på de senaste fyra matcherna.
- Vi har känt att det har låst sig lite för oss med målskyttet, varför vet jag inte. Det är så det är ibland men det är skönt att få utdelning och förhoppningsvis kan vi ta det med oss till SHL.

Men innan seriespelet drar igång har Fagemo tillsammans med lagkompisen Filip Westerlund en större utmaning framför sig, junior-VM i Kanada.
- Det ska bli grymt kul att få spela JVM, det största i min karriär hittills. Jag har följt turneringen sedan jag var liten, så det är en dröm som går i uppfyllelse.

På fredag samlas laget för att göra sig redo och Fagemo själv tror de har goda chanser.
- Vi har ett stabilt lag och en bra backuppsättning. Jag har inte så bra koll på de andra lagen, men så länge vi fokuserar på vårt spel så ska det nog gå vägen.

Dela inlägg:

Kommentera inlägg