Sju allsvenska återvändare att ha koll på
Sju allsvenska återvändare att ha koll på

Sju allsvenska återvändare att ha koll på

Under senaste åren har flera tunga namn återvänt till Allsvenskan. Anders Svensson till Elfsborg, Anders Andersson, Malmö FF och Kim Källström samt Anderas Isaksson till Djurgården är bara några exempel.

Denna säsong är inget undantag. Vi har hittat sju återvänder som är värt att ha ett öga på när den allsvenska säsongen drar i gång på söndag.

Vi har tagit oss en närmare titt.

Alexander Milosevic, AIK

  • Mittbacken är tillbaka i AIK efter några år utomlands där han både spelat i Turkiet och i Tyskland. Det var efter säsongen 2014 som han lämnade Sverige och innan dess hann han göra ett par säsongen i "Gnaget" där han bland annat stod för ett riktigt drömmål i en match mot GIF Sundsvall.

Kontrakt: 2018

Nabil Bahoui, AIK:

  • 27-åringen är tillbaka i AIK efter att han lämnade för pengarna i Saudiarabien. Mycket till speltid kan man inte påstå att han fick under sina år utomlands, men nu är det nya tag i AIK som gäller. Ett mycket spännande nyförvärv som i sina bästa stunder håller en hög klass.

Kontrakt: Lån fram till sommaren med köpoption

Nabil Bahoui Aik

Nabil Bahoui i AIK-tröjan. Foto: Bildbyrån

Arnór Ingvi Traustason, Malmö FF:

  • Traustason är tillbaka i Sverige. Senast en lyckad tid i Allsvenskan där han fick uppleva ett SM-guld med IFK Norrköping säsongen 2014. Ett halvår senare blev det spel utomlands när han skrev på för SK Rapid Wien - men utan att slå igenom - så är han nu tillbaka. En bra spelare i ett MFF som har tuff konkurrens om platserna. Men 24-åringen har redan hunnit presentera sig när han i cupmatchen (semifinal) mot Östersund gjorde matchens enda mål.

Kontrakt: 2021

Arnor Traustason

Arnór Ingvi Traustason i IFK Norrköping. Foto: Bildbyrån

Jordan Larsson, IFK Norrköping:

  • Henkes son, Jordan Larsson har återvänt till svensk fotboll. En nystart som kan bli väldigt nyttig för 20-åringen. 2016 blev det sju mål på 27 matcher i Allsvenskan med Helsingborgs IF.

Kontrakt: 2020

Jordan Larsson Peking

Jordan Larsson i sin nya matchtröja. Foto: Bildbyrån

Tesfaldet Tekie, Östersunds FK

  • Utan att ens slå igenom ordentligt så lämnade Tekie Norrköping efter säsongen 2016. Nu har Östersund lånat in 20-åringen och här ska det bli intressant att följa mittfältarens utveckling under Potters ledning. En misslyckad tid i Belgien, som innehöll en längre skadad och ingen speltid, blir det nu en revansch för Tekie i ÖFK.

Kontrakt: Lån fram till sommaren 2019

Tesfaldet Tekie Östersund

Tesfaldet Tekie i ÖFK. Foto: Bildbyrån

Erkan Zengin, Hammarby:

  • Han är tillbaka. Erkan Zengin är kanske det mest intressanta nyförvärvet inför allsvenskan 2018. 32-åringen har samlat på sig landslagsmeriter och kommer bli en nyttig spelare för "Bajen", det är åtminstone så det känns på förhand. Har kontrakt fram till VM-upehållet till en början.

Kontrakt: Sommar 2018

Erkan Zengin

Erkan Zengin i svenska landslaget. Foto: Bildbyrån

Moestafa El Kabir, BK Häcken:

  • Även i Göteborg får man se en återvändare när det nyligen stod klart att BK Häcken lånar in Moestafa El Kabir. 29-åringen själv säger att han blivit en bättre spelare sedan han lämnade Allsvenskan senast, i så fall har publiken något extra att se fram emot. Senast han spelade i Häcken blev det 19 mål på 32 matcher. En utmanare till skytteligan 2018?

Kontrakt: Lån fram till sommar 2018

Moestafa El Kabir

Moestafa El Kabir, BK Häcken. Foto: Bildbyrån

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget