• Hem
  • Fotbollsilly
Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

Storklubbarna uppges jaga Akinkunmi Amoo

Akinkunmi Amoo har haft en fin säsong i Hammarby där han med en omgång kvar av Allsvenskan bidragit med nio mål och fyra assist. Det har fått andra klubbar att titta närmare på 19-åringen.

Enligt nigerianska tidningen CompleteSports ska bland annat Dortmund och Leicester vara två av klubbarna som följer spelare.

Mittfältaren gör sin andra säsong i Hammarby och frågan är om det blir en tredje eller en flytt från Sverige efter säsongen. Intresse saknas iallafall inte.

Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

Oscar Uddenäs uppges vara nära allsvensk klubb

Oscar Uddenäs var en av spelarna som var med om att ta upp IFK Värnamo i Allsvenskan. Men nu är 19-åringen på väg bort från klubben. Enligt Sportbladet är en övergång till BK Häcken nära.

IFK Värnamo tog denna säsong steget upp till Allsvenskan och får nu bygga nytt inför spel i högsta serien. Men det ser ut att bli utan 19-årige Oscar Uddenäs. För nu skriver Sportbladet att en övergång till BK Häcken är nära.

Mittfältaren som sitter på ett utgående kontrakt bidrog med sex mål och fem assist i Superettan under den gångna säsongen.

Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

Kevin Walker kopplas ihop med allsvenska klubben

Kevin Walker har ett utgående kontrakt med Djurgården och kommer lämna efter säsongen. Nu kan han hamna hos Örebro SK, enligt uppgifter.

Det var inför säsongen 2015 som Kevin Walker lämnade GIF Sundsvall och skrev på för Djurgården. Där har han varit fram till nu. Men efter säsongen lämnar han, när kontraktet löper ut.

Det kan dock bli en fortsättning i Allsvenskan. Enligt sajten FotbollDirekt.se ska Örebro SK vara ett alternativ. Sidan skriver att Walker ska ha träffat ÖSK:s manager Axel Kjäll.

31-åringen har denna säsong gjort 13 matcher i Allsvenskan och noterats för ett mål.

Fotbollsilly

Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Hammarby intresserad av att värva tillbaka stjärnan

Hammarby kunde värva tillbak Björn Paulsen denna säsong. Men någon affär blev aldrig av. Något som sportchef Jesper Jansson bekräftade under söndagen, enligt FotbollDirekt.se.

– Vi har varit på och nosat lite i somras. Vi har haft kontakten hela tiden, men det måste vara någon realism i det och det var det inte i det läget. Sen har vi en ekonomi att tänka på, sa Jansson till Dplay i halvtidspausen mellan Östersund och Hammarby, enligt FotbollDirekt.

Men Paulsen ska vara ett namn som fortfarande finns kvar på önskelistan och det återstår att se om Hammarby kan lösa honom längre fram.

– Vi får se vad som händer. Fotbollsvärlden är global. Det kan hända att man kan titta på en helt annan hylla om man sköter sina kort rätt. Men absolut, Björn gjorde ett fantastiskt jobb i Hammarby och är alltid en intressant spelare. Sen ska han passa in i truppbygget och det är inte bara att dra på sig massa namn.

Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

OFFICIELLT: Jesper Karlsson säljs - klar för AZ Alkmaar

Nu är det klart. Elfsborg säljer Jesper Karlsson till holländska klubben AZ Alkmaar, vilket blev klart under fredagskvällen.

Anfallaren som gjort nio mål på 18 matcher i Allsvenskan denna säsong har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fem år.

– Jag är glad att allt är klart och att Elfsborg gjort det möjligt för mig att ta nästa steg. Nu ser jag framemot att hjälpa laget och fokusera på återstående matcher i den gula tröjan. Känslorna jag har för Elfsborg och alla runt klubben kommer jag ha tid att uttrycka på plats i Borås innan jag flyttar ner permanent till Holland, säger Jesper Karlsson till Elfsborgs hemsida.

"Kontraktet börjar dock inte gälla förrän 18 september om AZ Alkmaar går vidare till Champions League Playoff. Annars sker övergången den 28 september.", skriver Elfsborg på sin hemsida.

Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

KLART: Roland Nilsson tar över IFK Göteborg

Nu står det klart att det blir Roland Nilsson som tar över som huvudtränare för IFK Göteborg. Detta blev officiellt idag på en presskonferens som klubben höll.

– Blåvitt är en klubb som alltid har betytt mycket för mig och att få komma tillbaka hit känns väldigt bra. På många sätt är det som att komma hem, säger han till klubbens hemsida.

Kontraktet sträcker sig över 2,5 år.