• Hem
  • Fotbollsilly
Fotbollsilly

Foto: Emma Wallskog / Bildbyrån

Djurgården ser ut att sälja Joel Asoro

Under sommaren har det hänt mycket i Djurgården och mer ser det ut att bli. Nu ser det ut som att Joel Asoro är nästa spelare att lämna. Enligt Sportbladet är klubben överens med franska klubben Metz.

Victor Edvardsen, Jacob Bergström och Elias Andersson är bara några av spelarna som lämnat Djurgården i sommar. Nu ser det ut som att Joel Asoro följer efter. Enligt Sportbladet är en övergång till franska klubben Metz nära med tanke på att klubbarna nu ska vara överens om en övergångssumma.

24-åringen har denna säsong spelat 16 matcher i Allsvenskan och resultatet har blivit tre mål.

Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

Uppgifter: Melker Hallberg återvänder till Allsvenskan

Sedan 2018 har Melker Hallberg spelat utomlands för tre olika klubbar. Men nu uppger Expressen att mittfältaren är på väg tillbaka till Allsvenskan och Kalmar FF.

Melker Hallberg, 27, har efter tiden han lämnade Kalmar FF senast spelat för Vejle, Hibernian och St. Johnstone.

Men nu väntar spel i Sverige igen. För enligt Expressen är man nu överens om ett kontrakt med spelaren.

Mittfältaren såldes från Kalmar FF till Udinese 2014 och har sedan dess hunnit med att lånas ut till flera olika klubbar under olika perioder. Men 2018 lämnade han den italienska klubben permanent när han skrev på för Vejle. Och där efter har det sedan blivit ytterligare två klubbyten utomlands. Men snart är han alltså tillbaka och klar för Kalmar igen, enligt uppgifterna.

Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

Carl Johansson tillbaka i Sverige - klar för IFK Värnamo

IFK Värnamo värvar. Det handlar om Carl Johansson som tidigare spelat i både Kalmar FF och Öster.

På sin hemsida meddelar IFK Värnamo att man värvar mittfältaren Carl Johansson. 25-åringen med ett förflutet i Kalmar FF och Östers IF, kommer närmast från spel i Nederländerna med Venlo.

- Jag är väldigt glad och stolt över att komma till Värnamo, säger Carl Johansson till IFK Värnamos hemsida och fortsätter:

- Efter att ha pratat med Enes och tränarstaben så har jag haft en bra känsla från start och känner att både miljön och fotbollen kommer passa mig perfekt.

Kontraktet gäller över säsongen 2026.

Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

Elias Olsson lämnar Kalmar FF

Elias Olsson lämnar Kalmar FF. Klubben meddelar på sin officiella hemsida att man är överens med Lechia Gdansk om en övergång som sker omedelbart.

Det har blivit sparsamt med speltid för Elias Olsson i Kalmar FF denna säsong. Totalt åtta framträdanden för försvararen, men bara en match från start. Nu lämnar 20-åringen klubben.

Kalmar skriver på sin hemsida att man är överens med Lechia Gdansk om en övergång.

– Elias har sedan han kom till Kalmar FF alltid haft en fantastisk inställning på och utanför planen. Bristen på kontinuerlig speltid över tid för honom i vårt A-lag har gjort att vi öppnat för att hitta en lösning för Elias och hans framtid. Nu får han möjlighet att göra en nystart i en ny förening i ett nytt land och vi önska honom all lycka i sin nya omgivning, säger sportchef Jörgen Petersson till klubbens hemsida.

Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

Storklubbarna uppges jaga Akinkunmi Amoo

Akinkunmi Amoo har haft en fin säsong i Hammarby där han med en omgång kvar av Allsvenskan bidragit med nio mål och fyra assist. Det har fått andra klubbar att titta närmare på 19-åringen.

Enligt nigerianska tidningen CompleteSports ska bland annat Dortmund och Leicester vara två av klubbarna som följer spelare.

Mittfältaren gör sin andra säsong i Hammarby och frågan är om det blir en tredje eller en flytt från Sverige efter säsongen. Intresse saknas iallafall inte.

Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

Oscar Uddenäs uppges vara nära allsvensk klubb

Oscar Uddenäs var en av spelarna som var med om att ta upp IFK Värnamo i Allsvenskan. Men nu är 19-åringen på väg bort från klubben. Enligt Sportbladet är en övergång till BK Häcken nära.

IFK Värnamo tog denna säsong steget upp till Allsvenskan och får nu bygga nytt inför spel i högsta serien. Men det ser ut att bli utan 19-årige Oscar Uddenäs. För nu skriver Sportbladet att en övergång till BK Häcken är nära.

Mittfältaren som sitter på ett utgående kontrakt bidrog med sex mål och fem assist i Superettan under den gångna säsongen.