• Hem
  • Fotbollsilly
  • Fotbollsilly

EXTRA: Östersund klara för slutspel i Europa League

Östersund är vidare i Europa League efter 2-0 hemma mot Zorya. Det innebär nytt miljonregn över klubben - som får in 3,5 miljoner kronor bara för att man vann kvällens match. 
Dessutom är man garanterade 2,8 miljoner för att man som sämst kommer tvåa, men skulle man lyckas vinna gruppen är det 5,7 miljoner som trillar in på klubbens konto. Sedan får samtliga lag som deltar i sextondelsfinalerna 4,8 miljoner kronor - vilket är sköna slantar för Östersund.

I sista omgången ställs Östersund mot Hertha Berlin - som missar slutspelet.

Dela inlägg:
  • Fotbollsilly

Lämnar GAIS - ny klubb klar

GAIS meddelar på sin hemsida att Andreas Peterson lämnar klubben och återvänder till sin förra klubb Levanger FK.

– Andreas är för det första en riktigt fin människa men har också fina kvaliteter som fotbollsspelare. Men i laget jag vill bygga framöver passar hans spelstil inte riktig in, säger GAIS tränare Bosko Orovic, till klubbens hemsida.

Därmed blev det bara en säsong i klubben för 25-åringen.

Dela inlägg:
  • Fotbollsilly

OFFICIELLT: Mittfältaren lämnar Östers IF

Östers IF meddelar att mittfältaren Johan Hjalmarsson väljer att lägga av med fotbollen på elitnivå. 
20-åringen gjorde ett inhopp i Superettan under den gångna säsongen.

Själv säger han såhär om beslutet:
- Det är ett beslut som vuxit fram under en tid nu och och i grund och botten ligger det i att jag tappat motivationen och drivkraften som krävs för att träna och spela på den nivån som jag gör, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:
– Förväntar mig inte att alla ska förstå men hoppas att alla ska respektera mitt beslut. Vill tacka alla lagkamrater och alla som jobbar/jobbat kring Öster för dessa åren.

Dela inlägg:
  • Fotbollsilly

Den allsvenska klubben vill värva Maic Sema

Efter två säsonger i ÖSK lämnar Maic Sema - med han kan komma att bli kvar i Allsvenskan. Nu rapporterar ST.nu att GIF Sundsvall visar intresse för mittfältaren.

– Jag vill varken bekräfta eller dementera, det jag vet är att det är klubbar som är intresserade och jag har pratat med några klubbar, säger Sema till tidningen.

I Örebro blev det 55 matcher i Allsvenskan, tolv mål och en assist.

Dela inlägg:
  • Fotbollsilly

Mittfältaren lämnar IFK Värnamo

Superettan-klubben IFK Värnamo meddelar på sin officiella hemsida att mittfältaren Otto Eriksson inte erbjuds något nytt kontrakt med klubben. Det innebär att 22-åringen får lämna.
Under den gångna säsongen blev det 13 matcher i Superettan, men enbart två från start.

– Otto är en mycket duktig och lojal fotbollsspelare med en hög lägstanivå som gjort mycket bra för klubben. Tyvärr har han haft lite skador som hämmat hans utveckling, säger sportchef Thomas Lundqvist till klubbens hemsida och fortsätter:
Vi har därför tillsammans kommit fram till att inte förlänga avtalet så att Otto kan få komma till en klubb där han får den speltid han förtjänar.

Otto Eriksson
Dela inlägg: