• Hem
  • Fotbollsilly
  • Fotbollsilly

Beskedet: Oscar Linnér borta hela vårsäsongen

Målvakten Oscar Linnér drog i dag på sig en knäskada under lagets träning. Nu meddelar klubben att han inte kommer spela något mer innan VM-uppehållet.

”Ännu en ovälkommen skada, vi drabbas hårt som lag just nu men våra tankar är i denna stund såklart hos Oscar. Till dess att Oscar är tillbaka i kollektiv träning så flyttar vi upp Samuel Brolin från U19-truppen i permanent träning och full konkurrenssituation i A-truppen” säger Björn Wesström Sportchef i AIK Fotboll till klubbens hemsida.

Ska lägga mitt fokus på att så snart som möjligt ta mig tillbaka, bli skadefri och starkare än någonsin

21-åringen själv säger så här till hemsidan:

”Vi har fått en bra start på allsvenskan, vi har släpp in minst mål, är obesegrade och vunnit våra hemmamatcher. Det känns givetvis helt värdelöst att kliva av skadad nu, men jag tänker inte titta i backspegeln utan ska lägga mitt fokus på att så snart som möjligt ta mig tillbaka, bli skadefri och starkare än någonsin” säger Oscar Linnér.

Linnér som hållit nollan i tre av fem allsvenska matcher denna säsong, blir ett tungt tapp för AIK.

Dela inlägg:
  • Fotbollsilly

Hammarby anmälda till disciplinnämnden

Det var innan och under matchen mot IFK Göteborg som Hammarbys tillresta supportrar kastade bengaler mot hemmapubliken. Nu har klubben blivit anmälda för händelsen.

- Föreningen har ett ansvar för uppträdanden hos sina supportrar. I grundläget har arrangerande förening ett ansvar för ordning och säkerhet på arenan. Men parallellt med det så har gästande förening, i det här fallet Hammarby, ett ansvar för sina egna supportrar på den egna sektionen, säger förbundsjuristen Tobias Tibell till FotbollDirekt.se.

Det meste tyder på att klubben nu kommer få böter.

Dela inlägg:
  • Fotbollsilly

Anfallaren: "Jag ska spela efter VM-uppehållet"

Anfallaren Patrik Karlsson-Lagemyr har missat samtliga fem matcher i Allsvenskan med IFK Göteborg denna säsong. Anledningen är en skada där han i januari tvingades till operation. 

Men efter VM-uppehållet räknar 21-åringen med att vara tillbaka i spel.

- Om inget konstigt händer så är det ju efter uppehållet jag ska spela. Uppehållet kommer väldigt passande för mig med ett längre uppehåll för VM då jag kan träna ordentligt och lite mer, säger han till GP.se.

Förra säsongen blev det bara nio matcher i Allsvenskan för Karlsson-Lagemyr, som även då stoppades från spel på grund av skador.

Patrik Karlsson Lagemyr

Position: Anfallare

Född: 18 december, 1996

Kontrakt: 2020

I IFK Göteborg sedan 2007

A-lagskontrakt sedan 2015

Dela inlägg:
  • Fotbollsilly

PL-klubben kan erbjuda 415 miljoner kronor för Emil Forsberg

Emil Forsberg har spelat klart för säsongen efter att ha blivit avstängd i tre matcher. Nu kvarstår det stora frågan om vad som händer till nästa säsong.

Under måndagen skrev han "Tack för allt" på sin Twitter och det är oklart vad han menade med det.

Samtidigt rapporterar den tyska tidningen Bild att Arsenal kan komma att lägga ett bud till RB Leipzig värt 415 miljoner kronor.

26-åringen har ett kontrakt som sträcker sig i ytterligare fyra säsonger.

Dela inlägg:
  • Fotbollsilly

Ny skadesmäll för AIK?

AIK har inlett Allsvenskan på ett mycket bra sätt och gör sin bästa start sedan guldåret 2009. Men samtidigt har laget blivit hårt drabbade av skador där både Robert Lundström och Stefan Silva fick kliva av i förra matchen mot IFK Göteborg.

Lundström blir borta hela säsongen, precis som Jesper Nyholm som åkte på en skada i cupmatch mot Örebro SK. Medan Silva blir borta några veckor.

Men det verkar inte ta slut. 

Under dagens träning fick målvakten Oscar Linnér en smäll mot ena knät och det är oklart hur allvarligt det är.

- Det hände nyss. Den infon som jag har fått är att Oscar fick en smäll på sitt knä. Jag ska åka dit om tio minuter och undersöka honom, säger läkaren Karol Zyto till Fotbollskanalen.

Dela inlägg: