Fotbollsilly - Senaste Silly Season Nyheterna för Fotboll
  • Hem
  • Fotbollsilly
Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

OFFICIELLT: Jesper Karlsson säljs - klar för AZ Alkmaar

Nu är det klart. Elfsborg säljer Jesper Karlsson till holländska klubben AZ Alkmaar, vilket blev klart under fredagskvällen.

Anfallaren som gjort nio mål på 18 matcher i Allsvenskan denna säsong har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fem år.

– Jag är glad att allt är klart och att Elfsborg gjort det möjligt för mig att ta nästa steg. Nu ser jag framemot att hjälpa laget och fokusera på återstående matcher i den gula tröjan. Känslorna jag har för Elfsborg och alla runt klubben kommer jag ha tid att uttrycka på plats i Borås innan jag flyttar ner permanent till Holland, säger Jesper Karlsson till Elfsborgs hemsida.

"Kontraktet börjar dock inte gälla förrän 18 september om AZ Alkmaar går vidare till Champions League Playoff. Annars sker övergången den 28 september.", skriver Elfsborg på sin hemsida.

Dela inlägg
Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

KLART: Roland Nilsson tar över IFK Göteborg

Nu står det klart att det blir Roland Nilsson som tar över som huvudtränare för IFK Göteborg. Detta blev officiellt idag på en presskonferens som klubben höll.

– Blåvitt är en klubb som alltid har betytt mycket för mig och att få komma tillbaka hit känns väldigt bra. På många sätt är det som att komma hem, säger han till klubbens hemsida.

Kontraktet sträcker sig över 2,5 år.

Dela inlägg
Fotbollsilly

Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

IFK Göteborg kallar till presskonferens

Idag meddelar IFK Göteborg på sitt Twitter-konto att man kallar till presskonferens. Av allt att döma så kommer en ny huvudtränare att presenteras.

Det var i förra veckan som Poya Asbaghi fick sparken från IFK Göteborg efter en svag säsong. Nu är klubben på jakt efter en ny tränare och verkar också ha hittat en sådan. För klockan 11:00 under fredagen har man kallat till presskonferens.

En som kopplas ihop med Göteborg är Roland Nilsson, som enligt SportExpressen ska vara ett alternativ. Det återstår att se om det blir han som tar över klubben.

Dela inlägg
Fotbollsilly

Foto: Krister Andersson / Bildbyrån

Astrit Selmani bekräftar intresse från Allsvenskan

Anfallaren Astrit Selmani har hittills haft en fin säsong i Allsvenskan med nykomlingen Varberg. Åtta mål på 13 matcher och nu bekräftar 23-åringen att det finns intresse från andra klubbar i Allsvenskan, men också från utlandet.

Enligt FotbollDirekt.se ska Hammarby vara en av klubbarna.

– Klubben och mina agent sköter allt det där och jag har inte lagt något fokus på det utan fokuserat på matcherna som varit. Klart att det finns intresse från allsvenska och utländska klubbar. Det vet jag också. Men mer än så har jag inte brytt mig, säger Selmani till sajten.

Dela inlägg
Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

Marko Johansson skriver nytt kontrakt med Malmö FF

Marko Johansson var denna säsong utlånad till allsvenska nykomlingen Mjällby, men återvände till Malmö FF under sommaren.

På slutet har 22-åringen fått speltid när Johan Dahlin varit borta och laget har fortsatt vinna matcher.

Nu står det klart att målvakten förlänger sitt avtal med klubben. Ett avtal som gäller fram till och med säsongen 2022.

– Det känns jättebra att förlänga mitt kontrakt. Jag är född i den här staden och har spelat i MFF sedan jag var fyra år gammal. Mina år på lån har förberett mig för att få chansen att spela här i MFF, så det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Målet nu är att vinna SM-guld och nå gruppspel i Europa, säger målvakten till klubbens hemsida.

Dela inlägg
Fotbollsilly

Bild från Bildbyrån

Astrit Ajdarevic lämnar Djurgården

I februari 2019 skrev Astrit Ajdarevic på för Djurgården. Nu lämnar mittfältaren klubben, detta bekräftar klubben på sin officiella hemsida idag.

– Det har varit en kort tid här i Djurgården som har känts mycket längre än den var. Ambitionen från min sida var att komma hit för att vinna guld och den uppfylldes. Att få göra drömmar till verklighet var mitt motto och den drömmen slog in. Så jag vill ge ett stort tack till alla i Djurgårdsfamiljen som har stöttat under den här perioden då jag av olika anledningar inte varit här, säger Ajdarevic till klubbens hemsida.

30-åringen tog en time out från fotbollen för ett tag sedan och har under den tiden tränat på egen hand.

Vad som händer nu är i dagsläget oklart.

Dela inlägg