Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 7
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 7
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 7

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 7

7. Södertälje (9/15)

Målvakter: +++

Alexander Sahlin och Fredrik Bergvik.
SSK har i allra högsta grad en bra målvaktsbesättning. Publikfavoriten Alexander Sahlin får ses som en stabil pjäs med SHL-potential. Fredrik Bergvik - tillika den före detta stortalangen - är på stark uppgång och kan mycket väl leverera i HockeyAllsvenskan den här gången. En värvning som kan visa sig vara ett rejält fynd.

***

Backar: +++

Marcus Fagerudd, Alexander Falk, Bobbo Petersson, Marcus Oskarsson, David Berg, Filip Pilö och Sebastian Walfridsson.
En lagdel som på intet sätt sticker ut, men har en del kvalitet och sammantaget förtjänar en trea i betyg. Spelare som exempelvis Alexander Falk och Bobbo Petersson håller riktigt bra klass. Det breddmässiga är dock inte riktigt på samma nivå som vissa seriekonkurrenter. Det krävs att ungtupparna blommar ut och levererar även på seniornivå för att det ska bli något riktigt, riktigt bra av Södertäljes backbesättning.

***

Forwards: +++

Christopher Bengtsson, Sebastian Bengtsson, Carl Becker, Christopher Liljewall, Hugo Gustafsson, Sebastian Höglund, Martin Janolhs, Emil Lind, Måns Lindbäck, Nick Olesen, Lucas Feuk, Lucas Carlsson och Ludwig Blomstrand.
Sportklubbens starkaste lagdel på förhand. Forwardssidan är visserligen inte i närheten av HockeyAllsvenskans främsta, men förtjänar definitivt en stark trea. Christopher Bengtsson och Nick Olesen är nyförvärv av hög klass, samtidigt som Carl Becker får betraktas som ett jättespännande tillskott. Här finns det offensiv spets, bra defensiv kompetens, en del spelare med oerhört mycket utvecklingspotential och en del karaktär.

Läs även:

Plats 8
Plats 9

Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13
Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget