Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 14
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 14
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 14

Bild från Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 14

14. Almtuna (7/15)

Målvakter: +++

Jesper Eliasson och Daniel Rosengren.
Målvaktsbesättningen är tämligen ung och orutinerad, men besitter väldigt, väldigt mycket potential. NHL-draftade Jesper Eliasson (lån från Växjö) är mest intressant på förhand. En målvakt som lär gå långt på sikt och troligen kommer leverera redan den här säsongen. Daniel Rosengren får dessutom betraktas som en spännande utmanare i jakten på förstaspaden.

***

Backar: ++

Nikolai Belov, Per Svensson, Stefan Lassen, Filip Hasa, Emil Hedström, Victor Aronsson, Marcus Karlström, Hugo Lindman Gustafsson och Teodor Nyström.
Almtuna backsida har definitivt en del kvalitet - inte minst i form av Stefan Lassen, Nikolai Belov och Per Svensson. En trio som får dra ett extremt tungt lass. Backbesättningen är dock väldigt tunn, bräcklig och skadekänslig. Här krävs det att några pjäser utvecklas rejält för att det ska bli hållbart i det långa loppet.

***

Forwards: ++

Tony Mårtensson, Villiam Haag, Alexander Bjurström, Sebastian Fakt, Mattias Granlund, Christian Hägg, Adam Hirsch, Mattias Johansson, Pontus Johansson, Leon Larsson, Tobias Liljendahl, Oscar Pentlier, Alexander Starck, William Wiå och Carl Åsell.
Uppsala-gängets svagaste lagdel på förhand. Visst - Tony Mårtensson är utan tvivel en stjärna och Tobias Liljendahl samt Villiam Haag har tagit steget till att vara gedigna spelare på den här nivån. Det finns även en del karaktär i den här lagdelen, men alldeles för lite spetskompetens. En lagdel som är trubbig och med många stora frågetecken. Flera spelare måste ta stora kliv rent utvecklingsmässigt för att det ska bli något riktigt bra av Almtunas forwardsbesättning den här säsongen.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget