Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 1
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 1
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 1

Foto: Grigory Dukor/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 1

1. Björklöven (12/15)

Målvakter: ++++

Kevin Poulin och Isak Mantler.
Joe Cannata får visserligen betraktas som ett jättetungt avbräck för Björklöven, men ersättaren är minst sagt intressant. Kevin Poulin - med 50 NHL-matcher på meritlistan - har levererat i många säsonger i bättre ligor än den svenska andraligan och tillför genuin spetskompetens. Västerbottningarna har dessutom värvat talangfulle Isak Mantler, som är en trolig backup. Den 21-årige målvakten är ett riktigt framtidsämne och lär leverera på den här nivån redan under säsongens gång.

***

Backar: ++++

Alexander Hellström, Daniel Rahimi, Karl Johansson, Daniel Norbe, Zach Palmquist, Alexander Deilert, Adam Plant, Alexander Popovic och Erik Ullman.
En av tre urstarka lagdelar och den bästa på förhand. HockeyAllsvenskans vassaste. Prestigevärvningen Daniel Rahimi sticker ut med sin pondus och de defensiva kvaliteterna, kryddat med den eminenta rutinen från på spel på en väldigt hög nivå. Daniel Norbe är ett exempel på ett annat tungt tillskott. Per Kenttäs gäng har spets i såväl offensiven som defensiven, mycket karaktär och en suverän bredd på backfronten.

***

Forwards: ++++

Fredric Andersson, Alex Hutchings, Justin Crandall, Pontus Andreasson, Olle Liss, Axel Ottosson, David Eriksson, Gustav Possler, Sebastian Selin, Oskar Steen, Carl Grundström, Kristoffer Söder, Tyler Vesel, Alexander Wiklund och William Eriksson.
Forwardsbesättningen är också ligans bästa på förhand. Carl Grundström och Oskar Steen - tillika lånen - är fantastiska förstärkningar i det kortsiktiga perspektivet. Gusav Possler är också en genuin spets på den här nivån. Björklöven har dock framför allt fått behålla många viktiga pjäser från förra säsongen. Inte minst exempelvis Alex Hutchings, Fredric Andersson och Olle Liss. Västerbottningarna står sig imponerande starka när det gäller spetskompetens och bredden räcker till för fyra högkvalitativa kedjor.

Läs även:

Plats 2

Plats 3

Plats 4
Plats 5

Plats 6

Plats 7
Plats 8

Plats 9

Plats 10

Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget