Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 13
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 13
Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 13

Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 13

13. Kristianstad (8/15)

Målvakter: +++

Mattias Pettersson och Calle Klang.
Målvaktsbesättningen är skåningarnas starkaste lagdel på förhand. Mattias Pettersson har bevisat mycket på den här nivån och är en gedigen pjäs. Calle Klang - som är på långtidslån från Rögle - är en jättetalang som blir enormt spännande att följa i HockeyAllsvenskan.

***

Backar: ++

Erik Flood, Rikard Olsén, Alexander Molldén, Acke Ringström, William Pethrus, Mathias Röndbjerg, Viktor Wahldén och Carl Ernstig.
Backsidan får betraktas som Kristianstads största frågetecken, trots att det namn som Acke Ringström och William Pethrus är bra värvningar. Amil Krupic är inte ersatt sett till offensiven och KIK saknar spelare med spetskompetens. Bredden är dessutom halvdan. Den här lagdelen förtjänar bara en tvåa i betyg. Här får Skåne-klubben hoppas att några spelare tar stora kliv framåt på kort tid, vilket inte är orealistiskt.

***

Forwards: +++

Joel Wahlgren, Max Wahlgren, Malte Sjögren, Daniel Andersson, Joel Kellman, Kalle Miketinac, Erik Santesson, Dennis Svensson, Kevin Wennström, Gustav Willman Borvik, Oscar Öhman, Lucas Edmonds, Herman Hansson, Adam Falk och Johan Lundgren.
Forwardssidan är inte högklassig, men i allra högsta grad intressant. Kristianstad har fått in flera spännande namn. I första hand lånetillskottet Joel Kellman, som är ett jättelyft för laget med genuin spetskompetens. Kellman är å andra sidan en kortsiktig lösning Wahlgren-tvillingarna besitter extremt mycket potential. Spelare i stil med till exempel Fredrik Hansson och Dennis Svensson - som är kvar sedan tidigare - håller mycket god allsvensk klass. Här finns det även gott om karaktärsspelare och det är upplagt för att KIK blir väldigt jobbiga att möta. Skåne-lagets forwardssida förtjänar definitivt en trea.

Läs även:

Plats 14

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget